ASAYİŞ - 22 Eylül 2014 Pazartesi 10:42

Korkuteli’de katliam gibi trafik kazası: 4 ölü, 20 yaralı

A
A
A
Korkuteli’de katliam gibi trafik kazası: 4 ölü, 20 yaralı

Fethiye karayolunun 20. kilometresinde meydana gelen trafik kazasında, 4 kişi öldü, 20 kişi de yaralandı.

Sabah saatlerinde Denizli istikametinden Antalya’ya giden Özgür Özkaya (38) idaresindeki 20 EA 977 plakalı otomobil, aşırı sürat ve dikkatsizlik sonucu Korkuteli’nin Kızılcadağ mahallesinde devam eden yol yapım inşaatına giden servisle çarpıştı. Kazada otomobilin tüpü 30 metre ileriye fırladı.

Otomobil sürücüsü Özgür Özkaya (38), Güldeniz Özkaya (38), Zeynep Çön (63) ile servis içinde bulunan Muammer Atılay (42) yaşamlarını yitirdi. Cenazeler, Korkuteli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Karayolu yapımı için giden inşaat işçi servisinde sürücü Abdullah Akkocak ile Yusuf Yılmaz, Faruk Kıtır, Hüseyin Taş, İbrahim Mert, Asım Bayık,Fahri Kürklü, Bayram Okka, Ali Demirci, İzet Avan, İsmail Çiftçi, Şemdin Aykoç, M. Ali Kaya, Mustafa Açık, Fervan Şakiroğlu, Adem Kaya, Ünal Akdere, İlyas Açıkalın, Zeynel Pakkan, Naci Sönmez yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Korkuteli Devlet Hastanesi ile Özel Medi Yaşam Hastanesine kaldırıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.