DÜNYA - 15 Temmuz 2017 Cumartesi 21:07

Kosova Türkiye için yürüdü

A
A
A
Kosova Türkiye için yürüdü

Türkiye’de 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yılı münasebetiyle binlerce Kosovalı, Türkiye ve demokrasi için yürüdü.

Kosova’daki sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek başkent Priştine’de “Demokrasi Dayanışması” etkinlikleri kapsamında yürüyüş düzenledi. “Rahibe Teresa” meydanından başlayan yürüyüşe, Türk, Boşnak, Arnavut olmak üzere binlerce Kosovalı katıldı. Başta Priştine olmak üzere, Prizren, Mamuşa, Mitroviça, Gilan, Vıçıtırın ve daha birçok şehirden yürüyüşe katılan vatandaşlar, “Jemi Me Ju -Sizinleyiz” pankartı ile yürüdü. Ellerinde, Türkiye ve Kosova bayrakları ile yürüyen binlerce vatandaşa, başta Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç olmak üzere Bakanlar ve Milletvekilleri de eşlik etti.

Yürüyüşe katılanların kimi ay yıldızlı kimi de “15 Temmuz Kosova” yazılı T-shirtler giyerek, Kosova’nın her daim Türkiye’nin yanında olduğu mesajı verildi.

Genciyle yaşlısıyla yürüyüşe katılan binler, canları pahasına darbeye karşı çıkanları bir kez daha minnetle andı.
Yürüyüşün tamamlandığı “Zahir Pajaziti” Meydanında ise günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapıldı.
Yürüyüşün örgütleyicilerinden Liridon Bllaca, Türkiyeyi desteklemek ve dayanışma içinde bulunmak adına toplandıklarını ifade etti. Bllaca, Bundan tam bir yıl önce yüce Türk halkının, insanlık , demokrasi ve vatani değerlere nasıl sahip çıkılması gerektiğine dair tüm dünyaya ders verdiğini vurguladı.

Boşnak ve Goralılar adına konuşan Munafız Hoca ise, “kendi iradesiyle seçtiği hükümeti ve düzeni muhafaza etmek için direnen Türk halkı ile onur duymaktayız. Türk halkı, iktidara tank ve tüfekle değil seçimle gelindiği konusunda olgunluk gösterdi. Bu halkın her zaman yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Kosova Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç da, “Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin çökertilmesinin üzerinden bir seninin geçtiğini ortaya koyduğumuz, demokrasimize sahip çıktığımızı, demokrasinin zafer günü olduğunu dosta düşmana hep birlikte ilan ettiğimiz gündür. Çok önemli bir gün. Sizlerin burada bizlere, Türk Milletine, demokrasimize, gösterdiğiniz bu destek, dayanışma çok kıymetlidir. Bu bizim, Türkiye ve Kosova halkaları arasındaki ebedi dostluğun, kardeşliğin en anlamlı, en güçlü tezahürüdür. Biz o gece de, kara gece de, 1 sene evvelki o 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi de sizlerden gelen mesajlarla, dualarla güç bulduk” ifadelerini kullandı. 

Ercan Kasap

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Korhan Berzeg’e ait çok sayıda malzeme bulundu Balıkesir’in Gönen ilçesinde dere yatağında bulunan cesedin Ekonomist Korhan Berzeg’e (83) ait olma ihtimali güçleniyor. Bölgede devam eden arama ve inceleme çalışmalarında Korhan Berzeg’in şahsına ait çok sayıda malzeme bulundu. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Kırsal Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilen cesedin bulunduğu Gelgeç Mahallesi’ndeki dere yatağında arama ve inceleme çalışmaları devam ediyor. 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT, kadavra köpekleri ve drone ile devam eden çalışmalar kapsamında Korhan Berzeg’e ait çok sayıda malzemeye ulaşıldı. Bölgede yapılan olay yeri inceleme çalışmaları sonucunda; 1 adet Korhan Berzeg adına kimlik kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına sürücü belgesi, 3 adet Korhan Berzeg adına banka kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına kredi kartı, 1 adet Korhan Berzeg adına parçalanmış İstanbul ücretsiz taşıma kartı, 1 adet sağlam durumda Korhan Berzeg adına İstanbul mavi kart, 1 adet araç anahtarı ve muhtelif anahtarlar, 1 adet parçalanmış kahverengi cüzdan ve bir miktar para bulundu. Cüzdanda ve banka kartlarının üzerinde vahşi hayvanlara ait olduğu düşünülen diş izlerine rastlandı. Dere kenarında bulunan pantolonun da paça kısımlarından parçalanmış olduğu ve bu durumun hayvan saldırısı ihtimalini güçlendirdiği, cesedin ise hayvanlar tarafından dere kenarına getirilmiş olduğu değerlendiriliyor. Diğer yandan Alzheimer hastası başlangıcı olan Korhan Berzeg’in yolunu kaybetmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Yetkililer kemik ve kıyafetlerin bulunduğu patika yola Berzeg’in inmesinin mümkün olmadığını belirtti. Gergeç Mahallesi’nde içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yaptığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçalarını bulan Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay ise yaşananları şöyle anlattı: "Dere yatağında bir su borusu patlamıştı. Hakkı abi ile beraber dere yatağındaki bu su borusunu takip ederek giderken su yatağının 1 metre ilerisinde pantolon gördüm. 1 metre yukarısında da gömlek vardı. Pantolonun yanında da kimlik vardı. Kredi kartı, otobüs kartı vardı. Sonra üzerinde fotoğrafını da gördüm. Daha sonra jandarmaya haber verdim. Jandarma yarım saat içinde olay yerine geldi. Olay yeri inceleme geldi. Etrafta 4 tane falan kemik parçası vardı. Adli tıp kemikleri incelemeye alıp götürdü.”