GÜNDEM - 22 Ekim 2014 Çarşamba 08:31

Köy çocuklarının servis çilesi

A
A
A
Köy çocuklarının servis çilesi

Gaziantep’e yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Akçaburç, Hamurkesen ve İncesu Köyü’nde ikamet eden lise çağındaki birçok öğrenci şehir merkezinde bulunan okullarına gidebilmek için yetkililerden yardım istedi.

Köylerin şehir merkezine uzak olmasından dolayı belediyenin gönderdiği otobüsün saatinde gelememesi ve okul saatleri ile uyuşmamasından dolayı birçok öğrenci okulu bırakmak zorunda kalıyor. Akçaburç, Hamurkesen ve İncesu köylerindeki öğrenci velileri ve öğrenciler yetkililere seslenerek okul servisi isteğinde bulundu.

Çocuğunun ulaşım problemi nedeniyle şehir merkezinde oturan amcasında misafir olarak kaldığını kaydeden Zahide Özaslan: “Çocuğum Abdulkadir Konukoğlu Lisesi’ne gidiyor. Şuanda amcasının evinde kalıyor. Rahat edemiyor. Yetkililerden bize servis göndermelerini istiyoruz. Çocuklarımız misafir evlerinde kalmak zorunda kalıyorlar. Misafir evlerinde rahat edemiyorlar. Kendi aileleri ile birlikte kalıp, servisle okula gidip gelmek istiyorlar. Şehir merkezine ulaşım zor. Belediye otobüsünün saatleri okul saati ile uyuşmadığı için çocuklarımız sıkıntı yaşıyorlar” dedi.

Servis olmadığından öğrencilerin büyük problemler yaşadığını kaydeden bir diğer öğrenci velisi Fatma Koçyiğit ise “Öğrencilerimiz çok zor durumdalar. Servis olmadığı için şehir merkezinde bulunan misafir evlerinde kalıyorlar. Rahat edemiyorlar. Özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’den öğrencilerimiz için çocuklarımız için servis istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Ulaşım sıkıntısı nedeniyle 3 gündür okula gidemediğini, gittiği zamanlarda da 3 tane araç değiştirerek okula vardığını belirten Merve Aktaş “9. Sınıfa gidiyordum. 3 gündür okula gitmiyorum. 1 ay gibi bir süre misafir evinde kaldım. Bu süre de bittiği için tekrar gelmek zorunda kaldım. Misafir evinde kalamıyorum. Rahat edemiyorum. Okula gitmek için 3 tane araç değiştirmemiz gerekiyor. Bu araçların zamanları belli değil” şeklinde konuştu.

Akçaburç Köyü’nden Ali Özaslan da yaşadıkları sıkıntılardan dolayı yeğeninin okulu bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

Öğrenci velilerinden Yıldız Üzümcü ve Ayşe Fatma Üzümcü ise çocuklarını okutmak istediklerini, servis olmadığından dolayı okutamadıklarını ifade etti.

Çocuklarının liseye yeni başladıklarını ve servis problemi nedeniyle öğrencilerin rezil olduğunu aktaran Hilmi Katırcı da sorunun çözümü için yetkililerin biran önce duruma el koymaları gerektiğine dikkat çekti.  

AHMET ÖZER

Bunlar Da İlginizi Çekebilir