EĞİTİM - 22 Temmuz 2018 Pazar 13:27

2018 KPSS flaş gelişme: 2018 KPSS soru ve cevapları açıklandı - 2018 KPSS son durum

A
A
A
2018 KPSS flaş gelişme: 2018 KPSS soru ve cevapları açıklandı - 2018 KPSS son durum

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber geldi. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soru ve cevapları bugün ÖSYM tarafından yayımlandı. ÖSYM tarafından açıklanan soru ve cevaplara göre puan hesaplaması yapan öğrenciler KPSS sonuçları öncesi puanını hesaplamak istiyor. İşte KPSS ile ilgili son durum, gelişme ve ayrıntılar...

22 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan 2018 KPSS Lisans Eğitim Bilimleri adaylarının gözü kulağı ÖSYM'den gelecek açıklamadaydı. Bugün ÖSYM'den beklenen açıklama geldi. KPSS lisans soru ve cevaplarıaçıklandı. İşte ÖSYM'den yapılan o açıklama ve detaylar...

2018 KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI

2018 KPSS Lisans Eğitim Bilimleri sınavı soru ve cevapları ÖSYM tarafından yayımlandı. ÖSYM yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "22 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan 2018- KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Temel Soru Kitapçıklarına, sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 24 Temmuz 2018 tarihinde saat 16.15’den itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir. 2018- KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları (\%10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır."

2018 KPSS LİSANS SINAVI SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

  2018 kpss soru ve cevapları, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss lisans sınavı zor muydu, 2018 kpss son dakika haberleri, 2018 kpss son durum, 2018 kpss yorumlar, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss puan hesaplama nasıl yapılır

2018 KPSS dün gerçekleştirildi. Peki sorular zor muydu, kolay mıydı? Sorular sınava giren binlerce memur adayından kimine göre zor olsa da ortak düşünce sınav sorularının yeterli olduğu görüşündeydi. Diğer yandan memur adayları sınavın bitmesiyle birlikte yoğun bir şekilde KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS cevap anahtarı ne zaman açıklanacak sorularına yanıt aramaya başladılar. ÖSYM bu konuyla ilgili daha önce 31 Ağustos tarihini işaret etmişti. Sınavın açıklanmasına 1 aydan daha uzun süre olunca açıklanacağı güne kadar cevaplar üzerinden kaç net kaç puan alırım, puanımı nasıl hesaplarım sorularının yanıtlarını da aramaya başladılar. İşte, KPSS soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 2018 KPSS sınavı cevapları üzerinden puanınasıl hesaplarım sorularının yanıtlarI ve son durum bilgileri...

 

2018 KPSS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 KPSS soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili resmi bir açıklama gelmedi ancak bir kaç gün içinde açıklanması bekleniyor. Hedeflerine ulaşmak için sınavda ter döken bireylerin sınav sonuçlarının açıklanması konusunda ÖSYM açıklama yapmıştı. KPSS sınav sonuçları ise 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

2018 KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Hedeflerini gerçekleştirmek amacıyla sınava giren bireyler KPSS puanımı nasıl hesaplarım, KPSS lisans puan hesaplama nasıl yapılır sorularını internette araştırmaya devam ederek kaç puan aldıklarını öğrenmek istiyorlar. Sınavda yaptığı net sayısına göre puanları hesaplanacak olan bireyler için KPSS lisans puan hesaplama işlemini diğer sayfadan hızlı bir şekilde yapabilirsiniz;

55 NET > 70 PUAN
62 NET > 75 PUAN
72 NET > 80 PUAN
84 NET > 85 PUAN
91 NET > 90 PUAN

İşte 2018 KPSS son durum ve son dakika haberler.

2018 KPSS'DE YER ALAN BAZI DİKKAT ÇEKİCİ SORULAR

2018 KPSS soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak sorusunun yanıtını ararken sınavda yer alan bazı sorular ortaya çıkmaya başladıi İşte KPPS'de yer alan bazı dikkat çeken sorular...

Cumhuriyet sonrası Anayasalar: 1924 2961 ve 1980 anayasaları

Selçukluların mimariye kazandırdığı yapı: Kümbet

Atatürk barış ödülü alıp 2018 de yaşamını yitiren: Bernard Lewis

E- devlette yoğun talep gören 2018 uygulaması: Alt soy üst soy uygulaması

GAP kapsamında olmayan: Deriner HES

En uzun sürer Dışişleri Bakanlığı yapan- Tevfik Rüştü Aras

Milli Güvenlik Kurulu gündemini kim belirler: Cumhurbaşkanı

Hamlet: Olmak ya da olmamak : Shakespeare

22 Temmuz 2018 soru ve cevapları en çok arananlar arasında. "Bakanları Yüce Divan'a kim sevk eder, Türkiye'de kaç tane anayasa yapılmıştır, Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nı nerede yazdı, MGK gündemini kim belirler" en çok dikkati çeken sorular arasında yer alıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nde kaç tane anayasa yapılmıştır?

"Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca kaç tane anayasa yapılmıştır" sorusu internette çok aratılıyor. Bugün yapılan KPSS lisans sınavında sorulan bazı sorular büyük merak konusu oluyor. Genel Kültür soruları arasında siyaset alanındaki sorular dikkat çekiyor. Peki, Türkiye Cumhuriyeti'nde kaç tane anayasa vardır?

Türkiye Cumhuriyeti ve önceki dönemleride (Osmanlı İmparatorluğu) dahil olmak üzere 4 Türkiye Cumhuriyeti dönemi 1'de Osmanlı döneminde toplamda 5 Anayasa yapılmıştır:

- [Kanun-i Esasi] (1876) (Osmanlı dönemi)

- [Teşkilat-ı Esasiye] (1921)

- [1924 Anayasası] (1924)

- [1961 Anayasası] (1961)

- [1982 Anayasası] (1982)

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını hangi tarihi mirasımızda yazdı?

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşını Ankara’da bulunan hangi tarihi mirasımızda, nerede yazdı sorusu da oldukça merak ediliyor.

Mehmet Akif Ersoy‘un milli mücadele yıllarında yaşadığı, ‘‘İstiklal Marşı‘‘ ve ‘‘Bülbül‘‘ şiirini kaleme aldığı Taceddin Dergahı, Vakıflar Genel Müdürlüğü nce restore ediliyor.

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, yaptığı açıklamada, bir tarihe tanıklık eden ve ulusal birliğimizin simgesi olan İstiklal Marşı‘nın kaleme alındığı Taceddin Dergahı‘nın önemine dikkati çekti.

‘‘İstiklal Şairi Akif‘‘in, dergahın şeyhi tarafından 18 ay misafir edildiğini anlatan Beyazıt, şunları kaydetti:

‘‘Mehmet Akif, burada 3 arkadaşı ile 18 ay kadar oturmuş. Akif, dergah evinin ahşap merdivenlerinden çıkınca hemen sol taraftaki küçük odada küçük gaz lambasının ışığında İstiklal Marşı‘nı yazmış. Ayrıca gece gelen ilhamla İstiklal Marşımızın dizelerini dergahın duvarlarına kazıdığı anlatılır. Şair, meşhur Bülbül şiirini de bu evde kaleme almış. Genel Müdürlüğümüzün restorasyonu sonunda mekanın gelecek nesillere ulaşması sağlanacak."

MGK gündemini kim belirler?

Bugün yapılan KPSS sonrası "MGK gündemini kim belirler? sorusu da gündemde.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) gündemini Cumhurbaşkanı belirler.

Cumhuriyetin ilk yıllarında devlet politikası ve devletin gerek meclis gerekse ülke genelinde otoritesini sağlamak amacıyla 1933 ve 1949 yılları arasında kurulan Yüksek Müdafaa Meclisi Umumi Katipliği, Milli Güvenlik Kurulunun temelini oluşturmaktadır. Daha sonra 1961 Anayasası’na göre Milli Güvenlik Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu Sekreterliği isimleri ile adı geçen kurum, daha sonraki yıllarda devletin iç ve dış politikasında görev almaya başlamıştır.

Bakanları Yüce Divan'a kim sevk eder?

Bakanları yüce divana kim sevk eder? sorusunun yanıtı haberimizde. KPSS sınavı sona erdi. Soruların cevapları büyük merak konusu oluyor. 22 Temmuz 2018 Pazar günü yapılan KPSS lisans sınavında dikkat çekici sorular yer aldı.

Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında, görevleriyle ilgili suç işledikleri iddiasıyla TBMM üye tam sayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek. Meclis, önergeyi en geç 1 ay içinde görüşecek ve üye tam sayısının 5'te 3'ünün gizli oyuyla soruşturma açılmasına karar verebilecek.

Soruşturma açılmasına karar verilirse, Meclisteki partilerin, güçleri oranında komisyona verebilecekleri üye sayısının 3 katı olarak gösterecekleri adaylar arasından, her parti için ayrı ayrı ad çekerek kurulacak 15 kişilik bir komisyon tarafından soruşturma yapılacak.

Komisyon, soruşturma sonucunu belirten raporunu 2 ay içinde Meclis Başkanlığına sunacak. Soruşturmanın bu sürede bitirilememesi halinde, komisyona bir aylık yeni ve kesin bir süre verilecek.

Rapor, Başkanlığa verildiği tarihten itibaren 10 gün içinde dağıtılacak, dağıtımından itibaren 10 gün içinde Genel Kurulda görüşülecek. TBMM, üye tam sayısının 3'te 2'sinin gizli oyuyla Yüce Divana sevk kararı alabilecek.

Yüce Divan yargılaması 3 ay içinde tamamlanacak. Bu sürede tamamlanamazsa bir defaya mahsus 3 aylık ek süre verilecek, yargılama bu sürede kesin olarak sonlandırılacak. Bu kişilerin görevde bulundukları sürede, görevleriyle ilgili işledikleri iddia edilen suçlar bakımından, görevleri bittikten sonra da Yüce Divanda yargılanacak.

Yüce Divanda seçilmeye engel bir suçtan mahkum edilen cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakanın görevi sona erecek. Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, göreviyle ilgili olmayan suçlarda yasama dokunulmazlığına ilişkin hükümlerden yararlanacak.

Bakanlıkların kurulması, kaldırılması, görevleri ve yetkileri ile teşkilat yapısı ile merkez ve taşra teşkilatlarının kurulması Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile düzenlenecek.

 

2018 kpss soru ve cevapları, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss lisans sınavı zor muydu, 2018 kpss son dakika haberleri, 2018 kpss son durum, 2018 kpss yorumlar, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss puan hesaplama nasıl yapılır

Bugün KPSS'ye giren binlerce kişi KPSS 2018 soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak? sorusunun yanıtını arıyor. Sizin için hazırladığımız haberimizde 2018 KPSS genel yetenek ve genel kültür soru ve cevaplarına dair tüm yorumları, son durum bilgilerini ve son dakika gelişmelerini bulabilirsiniz. Milyonlarca memur adayının ter döktüğü 22 Temmuz KPSS 2018 soru ve cevaplarını, sınav yorumlarını merak ediyor. Peki, 2018 KPSS zor muydu2018 KPSS kolay mıydı? Tüm yorumlar ve ÖSYM'nin açıklamaları haberimizin devamında..

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takvimine göre KPSS 2018 sınavı 22 Temmuz pazar günü gerçekleştirildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarında kamu kurumlarında memur olmak isteyen pek çok kişi ter döktü. Sınav sonrası adaylar KPSS 2018 soru ve cevapları ne zaman açıklanacağını araştırıyor. 2018 KPSS lisans soru ve cevapları zor muyduİşte adayların sınav sonrası yorumları...

2018 kpss soru ve cevapları, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss lisans sınavı zor muydu, 2018 kpss son dakika haberleri, 2018 kpss son durum, 2018 kpss yorumlar, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss puan hesaplama nasıl yapılır

Peki, 22 Temmuz 2018 KPSS soruları nasıldı, zor muydu kolay mıydı? KPSS yorumlarında kim ne dedi?2018 KPSS yorumları adaylar için merak konusu oldu. 

2018 kpss soru ve cevapları, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss lisans sınavı zor muydu, 2018 kpss son dakika haberleri, 2018 kpss son durum, 2018 kpss yorumlar, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss puan hesaplama nasıl yapılır

2018 KPSS lisans soru ve cevapları zor muydu? İşte adayların sınav sonrası yorumları...

2018 kpss soru ve cevapları, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss lisans sınavı zor muydu, 2018 kpss son dakika haberleri, 2018 kpss son durum, 2018 kpss yorumlar, 2018 kpss cevap anahtarı, 2018 kpss puan hesaplama nasıl yapılır

KPSS TAKVİMİNE GÖRE DİĞER SINAVLAR NE ZAMAN?

29 Temmuz'da KPSS Lisans (Alan Bilgisi), 29 KPSS Temmuz KPSS Lisans sınavı 2. oturumu ve 5 Ağustos'ta ise KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu düzenlenecek. Ayrıca Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) başvuruları 9-17 Ekim 2018'de DHBT sınavı ise DHBT sınavı 9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

KPSS 2018 lisans soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 2018 KPSS zor muydu? 2018 KPSS cevap anahtarı ve son durum

KPSS 2018 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS sınav sonuçlarını 15 gün içerisinde açıklanır açıklanmaz ÖSYM'nin resmi internet sayfası https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden TC kimlik no ile öğrenebilirsiniz. 2018 KPSS sonuçları 31 Ağustos'ta açıklanacak.

2018 KPSS SORULARI VE CEVAPLARI (KPSS 2018 CEVAP ANAHTARI) NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2018 lisans soruları ve cevaplarının ne zaman erişime açılacağı ile ilgili resmi bir tarih bulunmuyor. Soruları ve cevap anahtarı 2 gün içerisinde ÖSYM'nin internet sitesinden açıklanması bekleniyor. 

2018 KPSS OTURUMLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Genel Yetenek-Genel Kültür: 22 Temmuz 2018, saat 10.15, 130 dakika. Eğitim Bilimleri 22 Temmuz 2018, saat 14.45, 100 dakika. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturum (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri) 28 Temmuz 2018, saat 10.15. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. oturum (Hukuk, İktisat, Maliye) 28 Temmuz 2018, saat 14.45. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. oturum (İşletme, Muhasebe, İstatistik) 29 Temmuz 2018, saat 10.15. ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi) ise 5 Ağustos 2018, saat 10.15, 75 dakika olarak gerçekleştirilecek.

2018 KPSS ALAN BİLGİ SINAVLARINDA ADAYIN YANINDA BULUNDURMAMASI GEREKENLER

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz. Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmaları zorunludur: Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı ve kimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı gerekiyor. Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait Pembe/Mavi Kartlar olması gerekiyor. Bunların dışındaki, sürücü belgesi, meslek kimlik kartları vb. diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacaktır. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanıyabilmelerini sağlayacak, sınav görevlilerinde adayı tanımada tereddüt oluşturmayacak güncel bir fotoğraf ve T.C. Kimlik Numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

KPSS 2018 lisans soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? 2018 KPSS zor muydu? 2018 KPSS cevap anahtarı ve son durum

Üzerinde soğuk damga, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımasını sağlayacak güncel bir fotoğraf veya T.C. Kimlik Numarası bulunmayan (TC Kimlik Numarası elle veya daktilo ile sonradan yazılmış veya ilave edilmiş olmamalıdır.) nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır. Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

"ALÇILI OLARAK SINAVA ALINMAYACAĞIMI BİLMİYORDUM"

Adaylardan Furkan Uzunoğlu, kolunun alçıda olduğunu ÖSYM'ye bildirmediği için sınava alınmadı. Uzunoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Alçılı olarak sınava alınmayacağımı bilmiyordum. Zaten alçıya alınalı 3 gün oldu, alçılı girmek de yasakmış. Giriş belgesinde de yazmıyor, bize de bilgilendirme olmadı" diye konuştu. Kimi adaylar ise sınavda kabul edilmeyen kimlik belgesi getirdiği veya geç kaldığı için sınava giremedi. Sınavın başlamasının ardından çocuklarını dışarıda bekleyen aileler, Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Eşleri sınava giren adaylar ise dışarıda çocuklarıyla sınavın sona ermesini bekledi.

KAZA GEÇİRENLERE YARDIM ETTİĞİ İÇİN GEÇ KALAN HEMŞİRE ADAYI KPSS SINAVA GİREMEDİ

Kütahya’da trafik kazası geçiren kazazedelere yardım eden hemşire adayı, KPSS sınav merkezine geç gelince, görevlilerce sınav salonuna alınmadı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi A Bloktaki sınav salonuna saat 10.00’da gelenler arasında yolda trafik kazası geçiren kazazedelere yardım eden bir hemşire adayının da olduğu iki kişi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavı'nda kapıların 09.45’te kapanması uygulaması nedeniyle sınava giremedi. Trafik kazasına yardım ettiğini belirtmesine rağmen hemşire adayının içeri alınmaması üzerine dışarıda bekleyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Yer yer vatandaş ve görevliler arasında tartışmalar yaşandı. Tüm ısrarlara rağmen hemşire adayı ve diğer kişi sınav salonuna alınmadı.

KPSS Sınav Soru ve Cevapları yayınlandığı zaman buradan 2018 KPSS son durum, ve son dakika haberleirini takip edebilirsiniz.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Genel kabul görmüş basit bir KPSS hesaplama sistemi var. 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu hesaplamaya göre yukarıdaki adayın puanı 0,5 x 70 + 40 = 75 puan olmalıydı. Ancak yapılan testler?n Türkiye ortalaması ve standart sapma değerleri -+5 puan oynamaktadır. 2018 KPSS Soru ve Cevapları yayınlandığı anda burada olacak. 

KPSS puan hesaplama motoru ile 2018 puanınızı hesaplayabilirsiniz. Bu yapacağınız hesaplama yalnızca p3 puanı için değildir.

Şüphesiz hesap konusunda en çok meraklı olanlar öğretmen adaylarıdır. Onbinlerce aday arasından öğretmen olmak isteyenler üç farklı oturuma girmektedirler. Lisans, eğitim bilimleri ve öabt testine giren adaylar atanmak için p121 puanına bakmaktadır.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kurum’dan otobüs şoförlerine müjde: “Göreve gelir gelmez otobüsçülerin içeride kalan ücretlerini zamlı bir şekilde ödeyeceğiz” İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe’de düzenlenen ‘Özel Halk Otobüsçüleri Sahuru’ programında vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Kurum, “Hiç merak etmeyin, hiç üzülmeyin. 1 Nisan’dan sonra göreve gelir gelmez otobüsçülerin içeride kalan ücretlerini zamlı bir şekilde ödeyeceğiz. Bu Murat Kurum sözüdür. Boş yere kesilen cezaları da göreve gelir gelmez iptal edeceğiz” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Sancaktepe’de düzenlenen ‘Özel Halk Otobüsçüleri Sahuru’ programında vatandaşlarla bir araya geldi. Programa Kurum’un yanı sıra Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar, Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Dernek Başkan Vekili Göksal Ovacık, ÖZULAŞ Başkanı Sedat Şahin, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda ilgiyle karşılanan Kurum vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi. “İstanbul’daki otobüs sayısı, vatandaşımızın mevcut talebine istese de yetmiyor” Programda konuşan İBB Başkan Adayı Kurum, “Bugün İstanbul’da yaklaşık 3 bin halk otobüsümüz var. Yüzbinlerce yolcuyu taşımaya çalışıyorsunuz. İstanbul’un bu yükünü almak için çaba sarf ediyorsunuz ama her geçen gün bu yük bir kat daha artıyor. İstanbul’daki otobüs sayısı, vatandaşımızın mevcut talebine istese de yetmiyor. Biz, hem özel halk otobüsü emekçilerini hem de İstanbulluları uğraştıran değil ulaştıran İstanbul diyerek rahatlatacağız. İstanbullu kardeşlerimiz sizlere emanet. Genç kızlarımız, kadınlarımız otobüse bindiğinde saat geçse, durak evine uzaktaysa şoför kardeşlerim gerekirse evinin önüne kadar bırakacak. Bu hedef öyle sadece yatırım ve buradaki hizmetlerden müteşekkil değildir. Biz bir yandan yeni ulaşım yatırımları yaparken bir yandan da İstanbul’un trafik sorununa dair, çok önemli adımlar atacağız. Ben ulaşım sektöründeki esnafımızın sorunları için aylarca çalıştım. Bu konudaki tüm uzmanlarla esnaf odalarımızla istişare ettim” dedi. “Göreve gelir gelmez otobüsçülerin içeride kalan ücretlerini zamlı bir şekilde ödeyeceğiz” Otobüsçülerin yaşadığı sorunlara değinen Kurum, müjdeleri hakkında da şöyle konuştu: “Sizler, 40 yıldır yaşadığınız sorunları, dertleri şu beş yılda yaşadınız. Ücretlerinizi iki ay geç aldığınızı biliyorum. Çok büyük mağduriyetler yaşıyorsunuz. 2023 zammını hala alamadınız. Her bir özel halk otobüsümüzün 1 milyon TL alacağı var. Alamadığınız ödemelerinizden dolayı araçlarınıza bakım yapmakta zorlanıyorsunuz. Vatandaşlarımızı taşımak için gereken her türlü fedakarlığı yapıyorsunuz. Yanan ve bozulan otobüsler olduğunda mevcut İBB yönetimi bu sorunları görmezden geliyor. Sen otobüsçünün hakkını ödemezsen bu esnaf otobüsüne nasıl bakım yaptıracak. Mevcut İBB yönetimi sizin eksiklerinizle alakalı bırakın bir irade ortaya koymayı sorunları görmezden geliyor. Yetmiyor, bir de size boşu boşuna cezalar kesiyor. İETT yönetimi, ezan okunurken aracında su içip orucunu açan özel halk otobüsü şoförüne neden ceza keser? Eğer kötü niyetliyseniz, eğer bu milleti sevmiyorsanız elbette kesersiniz. Hiç merak etmeyin, hiç üzülmeyin. 1 Nisan’dan sonra göreve gelir gelmez otobüsçülerin içeride kalan ücretlerini zamlı bir şekilde ödeyeceğiz. Bu Murat Kurum sözüdür. Boş yere kesilen cezaları da göreve gelir gelmez iptal edeceğiz” “Sizlere sağladığımız uygun kredilerle otobüslerimizi yenileyeceğiz” Müjdelerini saymaya devam eden Kurum, “Otobüslerinizi yenileyemediğinizi çok iyi biliyorum. Toplu taşıma kanununu ve mülkiyet probleminin çözümüyle ilgili kanunu meclise bu kardeşiniz taşıdı. Bu konunun takibini yapacağız ve mülkiyet sorununu tamamen çözeceğiz. Göreve gelir gelmez devlet bankalarımızla yapacağımız protokollerle sizlere sağladığımız uygun kredilerle otobüslerimizi yenileyeceğiz. Hem siz huzur içerisinde çalışacaksınız hem de İstanbullu kardeşlerimize en güzel hizmeti vereceğiz. İstanbul halk otobüsü bir marka olacak. İstanbul’un yollarında bozulan, yanan otobüs devri 31 Mart akşamı tamamen bitecek” diye konuştu. “İnsanımız bu seçimi, İstanbul’u yeniden emin ellere teslim etmek için çok büyük bir fırsat olarak görüyor” Seçimin iki zihniyet arasında gerçekleşeceğini belirten Kurum, “Bizim şoför esnafımız, kalenderdir. İşte sizler İstanbullunun sorunlarını dinleyen insanlarsınız. Sizlerle yaptığımız görüşmelerde de bu sorunların çözümleri hakkında konuşuyoruz. Konuştuğumuz herkesin ortak bir noktası var. İnsanımız bu seçimi, İstanbul’u yeniden emin ellere teslim etmek için çok büyük bir fırsat olarak görüyor. Nasıl öyle görmesin? Fark ortada. Milletin karşısında sadece iki taraf var. Bir tarafta afet anında tatil beldelerinde gezenler, diğer tarafta sadece Fikirtepe’de, Esenler’de bile toplam 75 bin yeni yuvayı inşa edenler var. Bir yanda kendi geleceği için İstanbul’u kaderine terk edenler, diğer tarafta Kartal Orhantepe’de, Üsküdar’da, Beykoz’da, Ümraniye’de, 39 ilçemizde şantiyelerde arı gibi çalışanlar var. Bir yanda İstanbul’a yapılan tüm büyük ulaşım yatırımlarına karşı çıkanlar var, diğer yanda havalimanını, Marmaray’ı, Avrasya Tüneli’ni yapanlar var. Bu seçimde ya sağlıksız binalarda deprem korkusuyla beklemeyi ya da kentsel dönüşümle huzur içinde yaşamayı seçeceğiz. Bu seçimde ya 5 yılda 5 bin konut bile dönüştüremeyenleri ya da asrın felaketinde 3 ayda 180 bin konutu başlatanları seçeceğiz. Bu seçimde ya milletin kaynaklarını çarçur edenleri, ya da bizim gibi İstanbul’a her alanda 350 milyar lira yatırım yapanları seçeceğiz. Ya İstanbul’un bütçesini kendi için harcayanları, ya da kenti için, harcayanları seçeceğiz. Ben inanıyorum ki İstanbullular 5 yıldır çektikleri çileyi göz önünde bulunduracaklar. Hizmetin ve eserin adresi olan AK Parti’mizi ve Cumhur İttifakı’mızı sandıkta rekor bir oyla seçecektir. Ne yazık ki, son 5 yılda İstanbulluların derdiyle dertlenen, o dertlere çare olmaya gayret eden bir başkanları olmadı. Bu kardeşiniz, sizlerle hem dert ortağı, hem de çözüm ortağı olacak, İstanbul’un dertlerine deva olacak. Esnaf dostu, emek dostu, ekmek dostu bir belediyeciliği sizlere göstermek için bundan önce nasıl gece gündüz çalıştıysak yine aynı anlayışla çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı. “5 yıldır bir tane kavşak yaptırmadık” İlçede yaşanan sıkıntıları dile getiren Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, “En büyük sıkıntımızı İBB’nin çalışmalarımızda yaşadık. Burada 200.000 nüfusla başlayan bir ilçe süreci var. 10-15 yıllık genç bir ilçeyiz ama o kadar çok nüfus aldık, o kadar çok tercih edildik, nüfusumuz 500 bine geldi. Bu ilçemizin otobüs hatlarının mutlaka düzenlenmesi lazım. Sancaktepe’de ikamet eden tüm vatandaşımız benimle aynı fikirde. Evinden çıkıp bir mahalleden bir mahalleye giderken bile otobüs hatlarında sıkıntı çekiyor. 2-3 tane vesait değiştirmek durumunda kalıyor. Bunlar için büyükşehirle defalarca görüşmemize rağmen hiçbir ilerleme kaydedemedik. Bırakın ilerleme kaydetmeyi gerileme yaşadık. Otobüs hatları iptal ediliyor. Başka güzergahlar daha faydalı olur hatlarımızı düzenleyelim diyoruz ses yok. Gelin yeni hatlar düzenleyelim, Sancaktepe artık kocaman bir ilçe oldu, bunların yeniden planlanması lazım diyoruz ses yok. Bırakın ses vermeyi duraklara giden vatandaşlar mevcut hatlardaki otobüsleri saatlerce bekliyor. Ulaşımda defalarca söylememize rağmen 5 yıldır bir tane kavşak yaptırmadık. 5 yıl önce bu sorunu görmüş kavşaklarımızı, otopark yerlerimizi, projelerimizi belirlememize rağmen bu konularda da hiçbir gelişme ve ilçemize herhangi bir hizmet alamadık. Bir büyükşehir sadece süt dağıtmasıyla övünemez. Biz ilçeleri zaten Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu sosyal belediyecilikle mükemmel bir şekilde yönetiyoruz” ifadelerini kullandı.