ASAYİŞ - 18 Ekim 2016 Salı 12:48

Küçük Berkay'ın mezarlığını savcı belirledi

A
A
A
Küçük Berkay'ın mezarlığını savcı belirledi

Adana'nın Aladağ ilçesinde yangın söndürme havuzuna düşüp boğularak hayatını kaybeden 11 yaşındaki Berkay Duysak'ın 8 yıl önce boşanan anne ve babası, mezarlık yeri konusunda anlaşamayınca, küçük çocuğun cenazesi savcılık tarafından belirlenen mezarlıkta toprağa verildi.

İmamoğlu ilçesinde babası Yunus Duysak (35) ile yaşayan Berkay Duysak, geçen cumartesi günü, Aladağ ilçesinin Dölekli Mahallesi'ne oturan annesi Rahime Sarıkaya'nın (30) yanına gitti. Ormanlık alanda gezen Berkay Duysak, yangın söndürme havuzuna düşüp boğuldu.

Berkay Duysak'ın cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yunus Duysak, otopsi tamamlandıktan sonra velayeti kendisinde olan oğlunun cenazesini İmamoğlu ilçesinde, boşandığı Rahime Sarıkaya ise Aladağ'da toprağa vermek istedi.

Yunus Duysak, eşinden boşandıktan sonra oğluyla 8 yıldır yaşadığını belirterek, "Velayeti bende, annesinin yanına hafta sonları gezmeye gidiyor. Çocuğuma 2 gün bile sahip çıkamadılar. Biz aile olarak cenazemizi İmamoğlu'nda toprağa vermek istiyoruz" dedi.

Anne Rahime Sarıkaya ve yakınları ise cenazenin Aladağ'ın Dölekli Mahallesi'nde defnedilmesinde ısrar etti.
Anne ve babası anlaşamayınca 11 yaşındaki Berkay Duysak'ın cenazesi 2 gün Adana Adli Tıp Kurumu'nda kaldı. Bunun üzerine taraflarla görüşen cumhuriyet savcısı, aileye cenazenin tarafsız bir mezarlıkta toprağa verilmesini önerirken, eğer kabul etmezlerse, yasal sürenin sonunda kimsesizler mezarlığında toprağa verileceği uyarısında bulundu.

Savcının devreye girmesinin ardından, cenazenin her iki ilçe güzergahında bulunan Adana'daki Buruk Mezarlığı'nda toprağa verilmesi kararlaştırıldı.

Berkay'ın cenazesi götürüldüğü Buruk Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 

Fatih Keçe
ADANA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yüksekova’da heyelan sonrası dağcılar devreye girdi Van-Yüksekova kara yoluna sürekli inen heyelan sonrası dağcı grubu devreye girerek, güvenlik önlemleri altında 2 bin rakımda bellerine bağladıkları halatlarla dev kaya parçalarını indirdi. Karayolu ekipleri, heyelanların sık sık meydana geldiği Yeniköprü mevkisinde dağcı ekip ile birlikte ortak çalışma başlattı. Heyelanın meydana geldiği ve kaya parçalarının düştüğü bölgeye tırmanan dağcı ekibi, dağda düşme ihtimali bulunan taş ve kaya parçalarını indirdi. Zorlu şartlarda çalışma yürüten dağcı ekibi gün boyu çalışmalarına devam ederken, karayollarına bağlı ekipler ise yolda temizleme çalışması yürüttü. Bölgede başka heyelanların meydana gelmemesi için çalışma yürüten ekipler, yolu yarım saatte bir kapatıp açarak araçların geçişlerini de sağladı. Çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceğini aktaran ekipler, yola çıkacak sürücüleri de dikkatli olmaları yönünde uyardı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu bölgede Yüksekova Emniyet Müdürlüğü ekipleri de güvenliği sağlıyor. "Levye ve krikomuzun gücü yettiği kadar heyelanı temizliyoruz" Güvenlik önlemleri altında kaya parçalarını indirdiklerini belirten dağcı grubunun şefi Bülent Metin, “Geçtiğimiz kış aylarında ve ondan önceki dönemlerde gece ile gündüz arasında sıcaklık ve soğukluk farklarından dolayı bölgede heyelanlar meydana geliyor. Burada yaşanan heyelanların sebebiyle karayolu ekipleri ve il bölge müdürlükleri arasındaki temaslardan istinaden buradaki heyelana diğer bölgelerde olduğu gibi müdahale etmeye çalışıyoruz. Levye ve krikomuzun gücü yettiği kadar heyelanın arkasında bıraktığı taşları indirmeye çalışıyoruz. Karayolları ekiplerine yardımcı olmak için buradayız. Onlarda aynı şekilde bize yardımcı olmaya çalışıyor" dedi. "Acil durumlarda ise yol ivedilikle açılıyor” Yol güvenliğini sağlamak için polis ekiplerinin çalışma yaptığını belirten Metin, "Karayolları ekipleri bize yardımcı olduğu kadar, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler de güvenliği sağlamak için buradalar. Polis ekipleri, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumaya çalışıyor. Çalıştığımızda yol trafiğe kapatılıyor, durduğumuzda ise yok trafiğe açılıyor. Acil durumlarda ise yol ivedilikle açılıyor” şeklinde konuştu. “2 bin rakımda çift iple çalışıyoruz” Metin, heyelanın arkasındaki taşlara ulaşmak için uyguladıkları yöntemin uluslararası sertifikalara dayandığını da ifade ederek, “Buradaki dağcıların hepsi bu sertifikaya sahip. Çalışmaları çift ip sistemi şeklinde yapıyoruz. İpimizin biri koptuğunda diğer ip bizi hayatta tutuyor. 150 metrelik alanda çalışma yürütüyoruz. Şu an müdahale ettiğimiz alan ise 80 metreliktir. İstasyonlarımız yukarda olduğu için 100 metrelik iplerle aşağı iniyoruz. Adam başı 200 metre ip taşıyoruz. İplerimiz torbalarda bacağımızın arasında taşıyoruz ki düşürdüğümüz taşlar ipe zarar vermesin. Yaklaşık 2 bin rakımdayız. Yüksekova’ya da 30 kilometre uzaklıkta bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.