GÜNDEM - 14 Kasım 2018 Çarşamba 11:38

Küçükçekmece’de çini fırını açıldı

A
A
A
Küçükçekmece’de çini fırını açıldı

Küçükçekmece Belediyesi, Geleneksel Sanatlar Akademisi bünyesinde Çini Fırını açtı. Çini Fırını’na bu işe yıllarını vermiş Çini Hocası Latife Aktan’ ın adı verildi.

Geleneksel Sanatlar Akademisi’nde gerçekleşen çini fırını açılışına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Küçükçekmece Belediyesi Geleneksel Sanatlar Akademisi Danışmanı Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Çini Hocası Latife Aktan başta olmak üzere çok sayıda Küçükçekmeceli vatandaş katıldı. 

“Çok gururlandım, teşekkürler” 

Açılışta söz alan Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, “Başkanımızın önderliğinde kültür-sanatta daha ileriye daha iyiye gitmeye çalışıyoruz. Bu fırın da bizim bu işe verdiğimiz önemin bir nişanesi. İstanbul’da benzeri yok. Başkanımız göreve geldiğinden beri ilçemizde kültür-sanat faaliyetlerinde başarılı olması için gayret gösteriyoruz” dedi. Adına bir çini fırını atölyesi açılmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu, çok gururlu olduğunu dile getiren Latife Aktan, Küçükçekmece Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür etti. Besim Müftüoğlu kurdele kesiminin ardından hocalara teşekkür ederek çiçek verdi. Latife Aktan ise Besim Müftüoğlu’ na çini hediye etti. 

Küçükçekmece’den çiniye büyük ilgi 

Geleneksel Sanatlar Akademisi Çini hocası Nazan Ilgaz ise, çiniye Küçükçekmece’de yoğun ilgi olduğunu söyledi. Ilgaz, “Öğrencilerle ilk önce tasarım yapıyoruz. Daha sonra tasarımı renklendiriyoruz. Fırına koyuyoruz. Son sözü fırın söylüyor. Buraya yoğun bir ilgi var. Şu anda 40’a yakın öğrencimiz var. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alıyoruz. Buradan sonra atölye açanlar, yüksek lisans yapanlar bile var” dedi. 

Şehitlerimizden etkilendi çini yaptı 

İlk açıldığı günde beri derslere devam ettiğini söyleyen Ayten Kurgan (Restoratör), “Burada çok güzel bir ortam var. Öğretmenler çok uzman kişiler. Şu an yüksek lisans yapıyorum. Şehitlerimizden etkilenerek bir eser yaptım. Bu eserdeki çiçekler şehitlerimizin kan damlalarından oluştu. Bu eserin ismi kan çiçekleri” diye konuştu. Emekli bankacı Ayşegül Abalı da ilk günden beri çini derslerine devam ettiğini belirterek, “Çiniyle tanıştıktan sonra bambaşka bir dünyaya girdim. Küçükçekmece Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, “Taşımıyorum bozuk” diyerek tüfek ruhsatı gösterdi Aksaray’da ruhsatsız tabanca ile yakalanmasına rağmen önce “Taşımıyorum” deyip inkar eden, sonra da “Bozuk” diyen sürücü bir de “Ruhsatım var” diyerek tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. Olay Gülağaç Yolu Kireçlik Mevkiinde yaşandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gece yarısı bekçilerin de katıldığı asayiş ve trafik uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ile trafik şubesi ekipleri şüphe üzerine Gülağaç ilçesinden Aksaray merkez istikametine seyreden Ali B. (38) idaresindeki 51 ACV 230 plakalı otomobile "dur" ihtarında bulundu. Sürücüsü ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirildikten sonra araçta arama yapan bekçiler araç içerisine gizlenmiş bir adet tabanca buldu. Kullandığı araçta tabancayla birlikte yakalanmasına rağmen “Taşımıyorum” diyen sürücü Ali B. daha sonra tabancanın bozuk olduğunu belirterek işlem yapılmasından kaçmak istedi. 2 ayrı bahanesiyle başarılı olamayan sürücü bu kez de “Ruhsatım var” diyerek yakalattığı tabanca yerine tüfek ruhsatı gösterdi. 3 ayrı bahanesiyle işlemden kaçamayan sürücü son olarak tabancayı kabullenerek “Benim, tamir için taşıyorum” dedi. Tabancaya bekçiler tarafından dolu boş kontrolü yapıldıktan sonra el konulurken ruhsatsız tabanca taşımaktan gözaltına alınan sürücü adli işlemler için polis merkezine götürüldü.