ÇEVRE - 16 Temmuz 2017 Pazar 16:08

Kükürtlü yepyeni vizyona kavuşuyor

A
A
A
Kükürtlü yepyeni vizyona kavuşuyor

Osmangazi Belediyesi, cazibesini yitirmeye başlayan Kükürtlü Caddesi’ni yeniden çekim merkezine dönüştürecek Kentsel Dönüşüm Proje çalışmalarını başlattı.

Kentsel dönüşümde konusunda Türkiye’ye örnek projeleri hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, şimdi de Bursa’nın en eski ve prestijli bölgelerinden Kükürtlü’de depreme dayanıklı modern konutlarla yepyeni bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyor. Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan bir kararla, Kükürtlü Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ilk etabı olan Süleyman Çelebi Camisi’nin doğusu, batısı ve kuzeyini kapsayan 3 parsel için gerekli plan değişikliği oy birliği ile kabul edildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tüm Türkiye’de olduğu gibi kentsel dönüşüme büyük önem verdiklerini belirterek, “İlçemizin birçok bölgesinde kentsel dönüşüm uygulamalarını yürütüyoruz. Herkesin bildiği gibi, Büyükşehir Belediyesi’nin kararı ile kentimizin pek çok yerinde 0.50 emsal artışı uygulaması bulunuyor. Bizler de Bursa’nın en eski ve en güzel mahallelerinden biri olan Kükürtlü’de de bu kararın uygulanarak, öncelikle depreme dayanıklı ve modern konutlar inşa etmek için çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışma bu bölgenin tamamını kapsayan bir çalışma. Bölgenin tamamını kapsayan bu çalışmamızı hızlandırmak adına Süleyman Çelebi Camii çevresinde 4 adanın planlarını, geçen ayki toplantımızda belediye meclisimizden geçirerek, buradaki vizyonu ortaya koymuş olduk. Bu bölgedeki mülk sahipleri, artık oturdukları binaların eskidiğini, yapılan karot çalışmalarıyla tespit ettirmiş durumda. Sadece bundan dolayı bile bizim bölgede olası bir depremde yaşanabilecek facianın önüne geçebilmek için acele etmemiz gerekiyor. Osmangazi Belediyesi olarak Kükürtlü ile ilgili planımızı uygulamaya sokarak, Kükürtlü Mahallemiz’deki vatandaşların Kentsel Dönüşüm konusunda önünü açmış oluyoruz” dedi.

Gerçekleştirilecek projeyle birlikte Kükürtlü’de yepyeni bir vizyonun ortaya çıkacağını söyleyen Dündar, “Kükürtlü Caddesi’nin cazibesini artırmayı hedefliyoruz. Burada yapılan çalışma ile caddenin kotunun düzeltilmesi, yeni çekme mesafeleri ile caddenin daha da genişlemesi, inşa edilecek yeni yapıların zemin katlarının ticari alan olması ile cadde yepyeni bir vizyona kavuşmuş olacak. Kükürtlü Mahallemiz, Bursa’nın en güzel semtlerinden birisi. Ancak, hem merdivenli, hem depreme dayanıksız 40 yıllık evler mevcut. Kentsel Dönüşüm projesi ile yepyeni ve modern bir görünüme kavuşacak” diye konuştu.

Projenin ilk uygulamasının Süleyman Çelebi Camii çevresinde yapıldığını belirten Başkan Dündar, “Aynı şekilde diğer bölgelerde de bu uygulamayı kısa süre içerisinde hayata geçireceğiz. Başta bu bölge olmak üzere, Osmangazi’miz için, Bursa’mız için hayırlı olmasını diliyoruz. Bu bölgenin, eskiden olduğu gibi yeniden cazibe merkezi olması için başlattığımız bu çalışmamızı da inşallah en kısa sürede başaracağız” dedi.
Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda alınan karara göre, Kükürtlü Süleyman Çelebi Camisi’nin doğusu, batısı ve kuzeyini kapsayan 3 parselden oluşan ilk etabın onaylanmasıyla, Kükürtlü Projesi’nde emsal site bazında 1.60, ada bütününde uygulama yapıldığında ise 1.75 olarak belirlendi. Yapı yüksekliği en fazla 24.50 metre Taban Alanı Katsayısı (TAKS) ise en fazla 0.50 olarak uygun görülen planda çekme mesafesi de 4 metre olarak belirlenirken, ayrıca Kükürtlü Caddesi’nde zemin katta ticaret yapılması zorunluluğu da getirildi. Planda ana cadde 25 metreye çıkarılırken, yaya kaldırımı 3 metre, parklanma alanı 2 metre olarak belirlendi. Orta refüjün 1.5 metre olarak belirlendiği caddede 1.25 metre de bisiklet yolu ayrıldı. Projenin diğer etapları da önümüzdeki aylarda peyder pey hayata geçirilecek. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel halk buluşmasının finalini Turgutlu’da yapacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel halk buluşmalarının finalini memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirecek. Halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. Görkemli bir final ile seçim çalışmalarının noktalamak isteyen Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i Turgutlu’da ağırlayacak. Halk buluşması aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın’ın seçim kampanyasındaki son halk buluşması olacak. Büyük halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. “Tarihi bir buluşma olacak” Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Aylardır çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin son halk buluşmasını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in katılımı ile Turgutlu’muzda yapacağız. Bu yönüyle tarihi bir buluşma olacak. Turgutlu’muzda ve Manisa’mızda umut zirvede, heyecan yüksek; kazanmaya hazırız. Tüm hemşehrilerimi 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleştirecek olduğumuz büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.