KÜLTÜR SANAT - 09 Kasım 2017 Perşembe 00:53

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin tanıtımı için Lonely Planet ile iş birliği yapıyor

A
A
A
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin tanıtımı için Lonely Planet ile iş birliği yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının, Türkiye’nin güzelliklerini dünyada daha fazla kişiye duyurmayı amaçlayan çalışmaları devam ediyor.

Bakanlık, sosyal medyadaki uluslararası tanıtım ağı Turkey Home projesi kapsamında, dünyaca ünlü dijital seyahat medyası Lonely Planet’le iş birliği anlaşmasını hayata geçiriyor.

Türkiye’yi dünyaya tanıtmak üzere "Journey Through Turkey" adlı proje kapsamında çekimleri yapılan üç tanıtım filmi, önümüzdeki günlerde, dünyaca ünlü dijital seyahat medyası Lonely Planet’te yayınlanmaya başlayacak.
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde, kültürel, doğal ve tarihi güzellikleri konu edinen üç filmde, tanınmış sunucu ve seyahat blog yazarı Macca Sherifi yaptığı röportajlar ve deneyimleriyle izleyiciyi Türkiye’ye davet edecek.
İstanbul’da sokak lezzetlerini, başlıca Türk yemeklerini ve sürdürülmeye devam eden Osmanlı sanatı çalışmalarını anlatan Macca Sherifi, Kekova’da, Akdeniz’in turkuaz sularında, batık antik kentte kano deneyimlerini izleyicileriyle buluşturacak.

Türkiye’nin eşsiz güzelliklerinin yansıtıldığı görüntülerle eş zamanlı olarak yine Sherifi’nin aktardığı bilgilerle Türkiye’ye gelmeyi planlayanlara önemli ipuçları sunulacak.

On milyondan fazla takipçiye Türkiye tanıtımı

Dünyanın en önemli dijital seyahat medya yapılanmalarından biri olan Lonely Planet’in tüm sosyal medya platformlarında 10 milyonun üzerinde izleyicisi bulunuyor.

Dünyada en fazla etkileşimde bulunan internet platformu olarak Skift ödülünü alan Lonely Planet’in Twitter’da 6.09 milyon, Instagram’da 1.5 milyon ve Facebook’ta 1.7 milyon izleyicisi var.Tanıtma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen iş birliği çalışmalarında, çekilecek filmler dışında Lonely Planet yazarları tarafından 20’ye yakın makale hazırlanacak, ortak bir yarışma düzenlenecek, İngiltere baskısında dört Türkiye makalesi ve web sayfalarında da Türkiye reklamı yayınlanacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne’nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti Edirne’de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne’nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne’nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti. Sabah eşi tarafından yatağında hareketsiz halde bulunan Dinar’ın kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. İki ay içersinde 2 kardeşini toprağa veren ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın kalbi daha fazla bu acılara dayanamadı. Ciğerci esnafı Bahri Dinar’ın ağabeyleri Nazmi Dinar (68) Şubat ayında geçirdiği kalp krizinden, Bahattin Dinar (65) ise Perşembe günü Uzunköprü ilçesinde geçirdiği iş kazasında hayatını kaybetmişti. Ciğerci Bahri Dinar, ikindi namazının ardından Eski Camide düzenlenen cenaze töreni ile birlikte son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan çok sayıda vatandaş, göz yaşlarına hakim olamadı. Cenazeye Adülhey de katıldı Kurtlar Vadisi dizisinde hayat verdiği Abdülhey karakteriyle akıllarda yer edinen ünlü oyuncu Kenan Çoban da, "Sabah çok üzücü bir haberle uyandık. Yakın dostumdu. Bahri abi bir değerdi. Ciğerci Bahri diye anılıyordu ama bizim ciğerimizi yaktı. Edirne’mizin Türkiye’mizin başı sağ olsun" dedi.