VOLEYBOL - 07 Şubat 2014 Cuma 13:09

Kura çekimi İtalya’da

A
A
A
Kura çekimi İtalya’da

2014 FIVB Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nın kura çekimi İtalya’nın Parma kentinde yapılacak.

Türkiye A Milli Bayan Voleybol Takımı’nın da yer alacağı 2014 FIVB Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası’nın kura çekimi 10 Mart’ta Parma’da gerçekleştirilecek. Farnese isimli tiyatro salonunda yapılacak kura çekiminin ardından Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası grupları belli olacak.

İtalya, ilk defa Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak. 2014 FIVB Bayanlar Dünya Voleybol Şampiyonası İtalya’nın Roma, Trieste, Verona, Bari, Modena ve Milan olmak üzere 6 şehrinde oynanacak. Şampiyonaya katılacak 24 ülke ilk turda 6 gruba ayrılacak ve rövanş usulü karşılaşmalar oynayacak.

İtalya’da düzenlenecek turnuvada toplam 24 ülkenin milli takımları mücadele edecek. Şampiyonada yer alacak ülkeler ise şu şekilde:

Avrupa: İtalya (ev sahibi ülke), Rusya, Almanya, Türkiye, Bulgaristan, Azerbaycan, Belçika, Hırvatistan, Sırbistan, Hollanda

Asya: Japonya, Çin, Tayland, Kazakistan

Güney Amerika: Brezilya, Arjantin

Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Voleybol Konfederasyonu (NORCECA) ile Afrika’dan katılacak ülkeler eleme sürecinin ardından belirlenecek. NORCECA’dan 6, Afrika’dan 2 ülke daha şampiyonada yer alacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir