POLİTİKA - 11 Şubat 2016 Perşembe 18:32

Kurtulmuş, Akif üstadın dizeleriyle yüklendi

A
A
A
Kurtulmuş, Akif üstadın dizeleriyle yüklendi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırı sonrasında, "Akif üstadın, dediği gibi 'Kimi Hindu, kimi yamyam, kimi bilmem ne bela' 72 koldan Türkiye üzerine saldırıda bulunuyorlar" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeni Şafak gazetesinin Bayrampaşa’daki binasına düzenlenen saldırının ardından Yeni Şafak ve Tv Net’in bir arada olduğu Topkapı’daki binasına ziyaret etti. Ziyaret de Yeni Şafak gazetesi yöneticileriyle görüşen Kurtulmuş, hükümet adına geçmiş olsun dileklerini iletti.
Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Kurtulmuş, hükümet adına geçmiş olsun dileklerini ifade etmek üzere geldiğini kaydederek, “Ben Yeni Şafak ailesine ve bütün mensuplarına, sahiplerinden yazarlarına kadar, Tv Net’in bütün mensuplarına geçmiş olsun diyorum. Gerçekten son derece hain bir saldırı yapıldı. Terör zaman zaman basın kuruluşlarımızı hedef alıyor. Burada da bütün basın camiamızın bu saldırılar karşısında durması da önemli bir husustur. Bugün meslek kuruluşlarından Yeni Şafak ve Akit Gazetelerine yapılan saldırılara ilişkinde çok ciddi şekilde karşı çıktıklarına dair açıklamalar geldi” dedi.

“TÜRKİYE SİSTEMATİK TERÖR SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYA”
Türkiye’nin karşı karşıya geldiği terör saldırılarının önemli olduğunun altını çizen Kurtulmuş, “Son derece topyekün farklı terör örgütleriyle, Akif üstadın dediği gibi ‘Kimi Hindu kimi yamyam, kimi bilmem ne bela’ 72 koldan Türkiye üzerine saldırıda bulunuyorlar. Kimisi zaman zaman DAEŞ olarak ortaya çıkıyor. Kimisi PKK şeklinde çukurların içerisine kazmış olduğu hendeklerin içerisine koymuş olduğu bombalarla halkı hedef alıyor. Kimisi DHKP-C olarak ortaya çıkıyor bireysel hedeflere saldırılarda bulunuyor. Türkiye sistematik çok taraflı bir terör saldırısı ile karşı karşıyadır. Dün akşam Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan bu saldırılarda sistematik saldırının parçası olarak görülmelidir. Ayrıca, Türkiye çevresindeki ülkelerde istikrarsızlık özellik Suriye’de haritaların her gün değişen hali Türkiye’de de bu ortama destek veriyor. Burada hepimizin amasız fakatsız yek vücut olarak durmak zorunluluğumuz var. Hangi siyasi görüşten olursak olalım, hangi dünya görüşüne sahip olursak olalım ve terör saldırısı kime yapılmış saldırı da yek vücut durmamız şarttır. Terör örgütleri de milletimizin bu yek vücut duruşunu görünce ümitlerini kaybediyor ümitleri kırılıyor. Ben bu anlamda sesini yükselten herkese teşekkür ediyorum. İnşallah bu saldırının failleri bulunacaktır ve bir basın kuruluşu olması nedeniyle mesele vahim bir hal alıyor. Ben burada Yeni Şafak camiasına bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi ifade ediyorum bu saldırıyı nefretle hiddetle kınıyorum” diye konuştu.
Kurtulmuş açıklamanın ardından binadan ayrıldı.

"BU SALDIRI BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZA, BÜTÜN İŞ YERLERİNE, BÜTÜN MEDYA KURULUŞLARINA VE BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Yeni Akit gazetesine yapılan fiziki saldırı aslında tek tek evinde olan vatandaşlarımıza, bütün iş yerlerine, bütün medya kuruluşlarına ve bütün siyasi parti kuruluşlarına yapılmış olan bir saldırıdır” dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Yeni Akit gazetesinin Halkalı'da bulunan merkez binasını ziyaret etti. Ziyarette Yeni Akit yöneticileri ile görüşen Kurtulmuş geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyaret sonrası basın açıklaması yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Öncelikle Akit gazetesinin sahiplerine, yöneticilerine, tüm çalışanlarına ve Akit ailesine geçmiş olsun diliyorum. Bu terör saldırılarının arkasındaki kimlikler ortaya çıkarılacaktır. Bunun mahiyeti ne ise kamuoyu ile paylaşılacaktır. Vahim olan durum bunun bir basın organına yapılması işi daha da ağırlaştırıyor. Ancak Türkiye'nin son zamanlarda teröre karşı vermiş olduğu mücadelenin ne kadar önemli ve ne kadar hassas olduğu bir kez daha görülüyor. Çok taraflı, eş zamanlı olarak sürdürülen yoğun bir terör saldırısı var. Fiziki olarak Akit gazetesine yapılmış olabilir bu saldırı. Ama şundan bütün milletimiz emin olsun ki bu saldırı tek tek evinde oturan bütün vatandaşlarımıza, bütün iş yerlerine, bütün medya kuruluşlarına ve bütün siyasi parti kuruluşlarınadır. Dolayısıyla Türkiye’yi doğrudan hedef almış bir saldırıdır. Türkiye'nin dirliğini, birliğini, bağımsızlığını ve egemenliğini hedef almış bir saldırıdır. Bakıldığı zaman basit bir kurşunlama gibi gözükse de işin mahiyeti son derece ağırdır. Türkiye'nin top yekun karşı çıkması gereken bir husustur" dedi.

Basın kuruluşlarının saldırı sonrası bu duyarlı tavrının önemli olduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Saldırı sonrası duyarlı olan bütün meslek kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bu tavrın ortaya konulması teröre karşı yekvücut durduğumuzu göstermesi bakımından önemli. Farklı kanaatlerde olan siyasi partilerin terör olaylarına karşı tek yumruk, tek ses olarak ortaya çıkmaya davet ediyorum. Biz beraber olursak terörün her türlüsüne tek vücut olarak durabilirsek bu saldırılar Türkiye'ye hiç bir zarar vermez. Bu saldırılar planlı bir şekilde sürdürülüyor. Türkiye'nin varlığına, birliğine ve egemenliğine karşı sürdürülüyor. Dün akşam silahı sıkan adam değil karşımızdaki. Bunu böyle görmemek, bu kadar basite indirmemek lazım. Onlar kukla olarak kullanılıyor. Onların arkasındaki iradeler, onlarında arkasındaki siyasi akıllar, onların arkasında bunlara destek verenler, bunlara lojistik destek sağlayanlar, ellerine silah verenler. Bütün bunların hepsini düşündüğünüzde Türkiye son derece kapsamlı, son derece karmaşık terör şebekesinin karşısına dikildiği noktadayız. Teröre karşı tek yürek olacağız. Teröristleri 'Şucular, bucular' diye ayırmayacağız. Bunu sadece Türkiye'nin içerisinde söylemiyorum. Aynı zamanda bütün Dünya'ya da söylüyorum. Biz tek vücut olarak durduğumuz sürece bu saldırılar Türkiye'ye hiç bir zarar vermez" şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş basın açıklamasının ardından binadan ayrıldı.
 

MURAT DELİCE-AHMET FARUK SARIKOÇ - SELİM BAYRAKTAR 
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.
İzmir İzmir’de doktor ve sağlık çalışanları kendilerini odaya kilitledi, tehdit şüphelisi tutuklandı İzmir Şehir Hastanesinde “katliam” yapacağını söyleyen ve sağlık çalışanlarını tehdit ettiği iddiasıyla hakkında "beyaz kod" verilen, aracında yapılan aramalarda ise pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirilen zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Alınan bilgiye göre, bir süre önce İzmir Şehir Hastanesinde tedavi gören ve psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen C.Y.’nin (50) dün öğlen saatlerinde pompalı tüfekle hastaneye geleceği ihbarı üzerine hastane polisi ve jandarma ekiplerince çevrede güvenlik önlemleri alındı. Gelen aracı tespit eden polis ve jandarma ekiplerince C.Y. hastane otoparkında etkisiz hale getirildi. Yapılan aramalarda aracın bagajında pompalı tüfek, fişek ve bıçak ele geçirildi. Emniyete götürülen C.Y. buradaki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Tutuklandı Akşam saatlerinde tekrar hastaneye gelen C.Y.’nin "C Blok Kat 9 da katliam yapacağım" demesi üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar edildi. Adrese gelen polis ekipleri, acil girişin önünde otoparkta sandalyede oturan C.Y.’nin yanına gitti. Burada polislere ‘gırtlak kanseri kontrolü için patoloji örneği verdiğini, 12 saatte bir defa aspire edilmesi gerektiğini ve kendisi ile ilgilenilmediğini’ söyleyen C.Y. muhafaza altına alındı. Doktor ve diğer sağlık çalışanlarının kendilerini odaya kilitleyerek “beyaz kod” verdiği ileri sürülen olayda, hastanenin acil nöbetçi doktoru B.G.’nin kendisini tehdit ettiğini söylediği C.Y.’den şikayetçi olduğunu beyan etmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen C.Y. çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.