ASAYİŞ - 21 Ağustos 2017 Pazartesi 15:28

Kuru otlar tutuştu, 11 ev küle döndü

A
A
A
Kuru otlar tutuştu, 11 ev küle döndü

Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Harmankaya Köyünde gece saatlerinde çıkan yangında 11 ev yandı.

Alınan bilgiye göre, Harmankaya Köyünde gece kuru otların tutuşması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yakınlardaki ev ile ahırlara sıçradı. Köylülerin müdahalesine rağmen söndürülemeyen yangın, Kemaliye, İliç ve Divriği belediyeleri itfaiye araçları ile Erzincan Orman İşletme Müdürlüğüne ait itfaiye ekiplerince kontrol altına alındı. Yangında, 11 ev ile altlarındaki ahır kullanılamaz hale geldi.

Sabah saatlerinde yangın söndürülürken soğutma çalışmaları sürüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir ‘Nefes’ hünerleriyle nefes kesti Nevşehir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen kutlama töreninde Jandarma At Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığında görevli itaat köpeği ‘Nefes’ izleyenleri hayran bıraktı. Düzenlenen törenlerde Alman ırkı itaat köpeği eğiticisinin tüm komutlarını eksiksiz yerine getirirken Jandarma İtaat Köpeği Nefes eğiticisinin tüm komutlarını eksiksiz yerine getirdi. Eğitici tarafından parmakla gösterilen rakamları havlayarak bilen Nefes eğiticine kalp masajının yanı sıra, suni teneffüs de yaptı. Nefes’in hünerleri izleyenlerin nefesini kesti. Gençlik Spor İl Müdürlüğü çim sahasında düzenlenen kutlama törenleri, Nevşehir Valisi Ali Fidan ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, pokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kutlama programında öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi. Program sonunda Nevşehir Valisi Ali Fidan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak, 3. Sınıf öğrencisi Esmanur Eroğlu’na devretti. Temsili Vali Esmanur Eroğlu “Bu özel ve anlamlı günü bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Tüm dünya çocuklarının da bu anlamlı ve özel gününü tebrik ediyorum” dedi. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da koltuğunu temsili olarak çocuklara devretti. Başkan Arı, çocukların talep ve isteklerini tek tek dinledi.
Osmaniye Osmaniye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümü, coşkuyla kutlandı. 23 Nisan kutlamaları, depremler sonrası binası ağır hasar gören Yedi Ocak İlkokulunun nakledildiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Mithatpaşa İlkokulu bahçesinde yapıldı. Osmaniye Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihi; istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Esarete başkaldıran yüce Türk milletinin soylu direnişinin başlangıcıdır. 23 Nisan, bir milletin küllerinden doğuşunun cümle âleme ilanıdır. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. İstiklal mücadelemizin sürdürüldüğü en zorlu, en buhranlı günlerde doğan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli birliğimizin, milli mutabakatımızın, milli egemenliğimizin tecelligahıdır "dedi. Programın devamında okul öğrencilerinden Bengisu Arıca tarafından “23 Nisan Coşkusu” adlı şiir okundu. 2-E sınıfı öğrencileri tarafından sunulan “İşte Bu Bayrak” adlı müzikli gösterisi protokol üyeleri ve velilerden büyük alkış aldı. “Türkiye ve Duamız” şirinin okunmasının ardından, 1-B öğrencileri Ritim gösterisi sundu. “İzmir’in Dağları” ve “Eyvallah” adlı müzikli gösterinin ardından 23 Nisan kutlamaları; Türk Devletleri Bayrak Gösterisi, Halk Oyunu Gösterileri ve Parla 100. Yıl Marşı okunması ile sona erdi.
Muş Muş’ta 23 Nisan coşkusu Muş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Kent Meydanı’nda Muş Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç tarafından Atatürk heykeline çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Eko İnşaat İlkokulu bahçesinde devam etti. Programa katılan Muş Valisi Avni Çakır, milli egemenliğin sembolü kurtuluş mücadelesinin ve demokrasi tarihinin en önemli kurumlarından olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yılını coşku ile kutladıklarını belirterek, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm milletimize ve istikbalimizin yegâne teminatı olan siz çocuklarımıza kutlu olsun. 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Gazi Meclis, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm imkânsızlık ve zorluklara rağmen inanç, azim ve sabırla verdiği bağımsızlık mücadelesini ecdadının iradesine vurmak için prangalara rağmen başarı elde etmiş ve milli mücadeleyi zaferlere taşımıştır. Bizler de devlet olarak sizlere daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak, sizleri huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak için tüm imkânlarımızla üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Sizler milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarısınız. Sizleri çok seviyor, sizlere güveniyoruz" dedi. Programa, Muş Belediye Başkanı Sırrı Söylemez, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ermiş Kasım, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar, vali yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.