EĞİTİM - 14 Ekim 2016 Cuma 12:24

Kuyumculuk ve Takı Tasarım Öğrencileri Sektöre Görücüye Çıktı!

A
A
A
Kuyumculuk ve Takı Tasarım Öğrencileri Sektöre Görücüye Çıktı!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü öğrencileri tasarladıkları takıları CNREXPO İstanbul Jewelry Show adlı Takı Fuarı’nda sergiledi.

İstanbul Jewelry Show Takı Fuarı’nın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölüm Başkanı Elanur Güner, “İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi, Altınbaş Vakfı’na ait bir üniversite o yüzden Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü bizim için çok önemli. Sektörün içinden gelen Altınbaş Holding’e ait birvakfın üniversitesi olarak Altınbaş Grup Şirketlerine ve sektöre öğrenci yetiştiriyoruz. Biz sektöre nasıl öğrenci yetiştirdiğimizi göstermek için buradayız. Öğrencilerimize ‘şu an bu stantta öğrencisiniz ama kısa zaman sonra firma sahibi, tasarımcı ya da çalışan olacaksınız’ diyoruz. Bu fuar bizim için çok önemli. Her fuara yeni bir koleksiyon hazırlayarak geliyoruz. Bu fuara da “ Sound of Nature” isimli yeni koleksiyonumuzla katıldık. Öğrencilerimiz kendilerini tekrar etmiş olmuyor, her seferinde yeni koleksiyon hazırlayıp bu stantta ürünlerini yerleştirip görücüye çıkıyorlar. Öğrencilerimizi sektörle buluşturmuş oluyoruz” dedi.

“Okul bitince işimiz hazır”

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Esra Kalaycıoğlu, “Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümüne hiçbir donanımım olmadan sıfırdan başladım. Çizgileri, üretimi baştan öğrenerek tasarımları yaptık. Tasarım nasıl yapılır, süreç nasıl işler, üretim teknikleri nelerdir birebir fabrikada hocalarımızın sayesinde öğrendik, çok yol kat ettik. Bu bölümü tercih etmeyi düşünenlere hiç tereddüt etmeden gelmelerini tavsiye ediyorum. Bu okul sektöre direkt öğrencileri yönlendiriyor zaten şu anda da staj yapıyoruz. Çoğu arkadaşımız mezun olduğunda işi hazır. Ben pırlanta ve değerli takılar üzerine yoğunlaştım, o yönde ilerleyeceğim. “
Öğrenciler Kuyumculuk ve Takı Tasarımı eğitimini Altınbaş Holding’e ait Onsa adlı Mücevher Üretim Fabrikası’nda ve sektörün birçok firmasının yer aldığı Kuyumcukent’te uygulamalı alıyorlar. Mesleki Uygulama dersi ve yaz stajı ile de deneyimlerini pekiştiriyorlar.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN’lü akademisyen Tunus’ta sergi açtı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay Tunus’ta sergi açtı. Başkent Tunus’un 150 kilometre güneyinde yer alan Monastir kentinde düzenlenen resim sergisinin açılışına GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay yanı sıra Bülent Ecevit Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şemsettin Ziya Dağlı, Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, Tunuslu yetkililer, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Marina’da İlkbahar Festivali kapsamında kişisel resim sergi açan Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Tunus’ta açtığı sergiyle birlikte yurt dışındaki 9’uncu sergisi olduğunu söyledi. Sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Atalay konuşmasında, “Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 750. yılının anıldığı 2023’te düzenlenen çevrim içi sergideki eserleri fiziksel sergiye dönüştürdük. 400 eser arasından seçerek 38 sanat çalışmasını bu sergi için hazırladım. Sergideki eserlerim Hazreti Mevlana’nın felsefesi ve tasavvuf kültürünü anlatıyor. Aynı zamanda Hazreti Mevlana’nın dünyaya vermek istediği sevgiyi, barışı ve herkesi kendi toplumunda barış içerisinde yaşamasını çağıran bir iklimi barındırıyor. Sergide, Hazreti Mevlana’nın felsefesi, dervişin evreni temalı bir betimleme içinde sema ritüeli çok önemli bir ortak özellik, bu özelliğe bağlı olarak sema gösterisini tanımlayan ve onun felsefi duruşunu sevgi düşüncesini ele alan çalışmalarım yer alıyor” diye konuştu.