DÜNYA - 20 Kasım 2014 Perşembe 14:50

Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler’i nükleerle tehdit etti

A
A
A
Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler’i nükleerle tehdit etti

Kuzey Kore, ülkesindeki insan hakkı ihlallerini irdeleyen ve Kuzey Kore’ye ceza verilmesi gerektiğini belirten Birleşmiş Milletler’i, nükleer testler yapmakla tehdit etti.

BM yetkilileri geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Kuzey Kore’de insan hakları ihlallerinin çok fazla olduğunu ve bu konuda önlemler alınması gerektiğini ifade etmişti. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı ise, bugün yaptığı açıklamada BM’yi nükleer test yapmakla tehdit etti. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler’in Kuzey Kore’deki insan hakları ihlallerini soruşturmaya yönelik tasarısını ABD’nin yönettiğini iddia etti. Kuzey Kore’nin nükleer tesislerinde yaşanan hareketlilikleri gösteren uydu görüntülerinin yayınlanması Kuzey Kore’nin BM’yi nükleer testle tehdit etmesi olarak algılandı.

BM İnsan Hakları Komitesi, geçtiğimiz Salı günü Güvenlik Konseyi’ne Kuzey Kore’deki insanlık suçlarının incelenmesi konusunda başvuru yapmıştı. Pyongyang yönetimi ise tasarının uydurma ifadelere dayandırılan ve Kuzey Kore’ye atılan bir iftira olduğunu dile getirmişti. Açıklamada ayrıca tasarının onaylanmasının ABD tarafından yapılan büyük bir siyasi provokasyon olduğu ve bu tür saldırgan tutumların gelecek nükleer testleri askıya almalarına olanak vermediği belirtilmişti. Kuzey Kore 2006, 2009 ve 2013 yıllarında nükleer testler gerçekleştirmişti. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.