GÜNDEM - 17 Mayıs 2016 Salı 09:55

Lösemili Onur'un polis olma hayali gerçek oldu

A
A
A
Lösemili Onur'un polis olma hayali gerçek oldu

İzmir’de lösemi hastalığıyla mücadele eden ve tedavi gördüğü hastanede hemşire olan annesine polis olmak istediğini söyleyen Onur’un hayali bir günlüğüne gerçek oldu.

Yaklaşık 8 ay önce lösemi hastalığına yakalanan ve o günden bu yana ilik bekleyen 5 yaşındaki Onur Aydoğmuş’un hayali, İzmir Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Tedavi gördüğü hastanede hemşire olan annesine her zaman polis olmak istediğini anlatan Onur’un, bu isteğini duyan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, hemen emniyet birimlerine talimat verdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi önüne gelen polis ekipleri minik Onur’u hastane kapısında karşıladı.

TELSİZDEN EKİPLERE DİREKTİF VERDİ
Elinde telsizi, üzerinde yunus timi kıyafetiyle adeta bir günlüğüne polis olan minik Onur’un sevinci gözlerinden okundu. İki yunus ekibinin de konvoy olarak eşlik ettiği polis ekip arabasına binen Onur Aydoğmuş, hastane bahçesinde de tur attı. Elindeki telsizle de ekiplere direktif veren minik Onur, telsizden suçluların yakalanmasını da istedi.  Ekip otosunun sirenini de çalan Aydoğmuş, daha sonra yunus timlerinin motosikletine binerek, "Büyüdüğümde polis olacağım" dedi.

“ÇOK DUYGULANDIM, EN BÜYÜK HAYALİYDİ”
Oğlunun tedavi gördüğü hastanede hemşire olarak çalışan anne Nuray Aydoğmuş (30), Onur'a 8 ay önce lösemi tanısı konduğunu ve tedavisini bittiğini düşünürken yeniden ilik nakli bekler duruma geldiklerini anlattı. Onur'un 2 yaşından beri polis olmak istediğini belirten Aydoğmuş, "Bir hemşire arkadaşım 'ne olmak istiyorsun Onur?' diye sorduğunda, ona da 'polis olmak istiyorum' diye karşılık verince meslektaşım Onur'a bir sürpriz yapacağını söyledi. Bugün de polisleri görünce büyük sevinç yaşadı" dedi.
Oğlunun polisleri çok sevdiğini, oynadığı oyunlarda bile sürekli polis olduğunu vurgulayan anne Nuray Aydoğmuş, "Bugün çok duygulandım. Onur için olduğu kadar benim için de mutluluk verici bir sürpriz oldu” ifadelerini kullandı.

“LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI TEDAVİ EDERKEN BENİM DE BAŞIMA GELDİ”
Hematoloji bölümünde hemşire olarak çalışan ve bugüne akdar birçok lösemili çocuklarla karşılaşan Aydoğmuş, aynı hastalığın bir gün oğlunu bulacağını aklının ucundan bile geçirmediğini dile getirdi. Aydoğmuş şunları söyledi: “Burada bir çok lösemi hastası çocuk ve annesiyle karşılaşıyordum. Ben çok duygusal bir insanım. Onların kötü hallerini görünce çok kötü oluyordum. Kendimi onların yerine koyduğumda ben dayanamam yapamam diye düşünüyordum. ‘Dünyadaki en güçlü insan buradaki lösemili çocukların annesidir’ diye görüyordum. Bu benim de başıma geldi. Tam oğlum hastalığı atlattı derken hastalık tekrarladı. Şimdi ise ilik nakli bekliyoruz. Hayatta herhalde bu bekleyişten başka büyük bir acı yoktur.”

“KANSERİ TEDAVİ SÜRECİNDE RAPOR SÜRESİ UZATILSIN”
Yasal olarak 6 ay rapor alma haklarının olduğunu ancak bu sürenin bir lösemili annesi olarak yetersiz olduğunu belirten anne Aydoğmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tedavimiz 8 aydır sürüyor. Ücretsiz izin alırsak maddi durumumuz el vermiyor. Bu tür kanser hastalarının tedavi sürecinde biraz daha rapor hakkı verilmesini istiyoruz. Çünkü bu çocuklara hassas bir bakım gerekiyor, ilgilenilmediğinde ise hayati risk taşıyor." Minik Onur'un görme engelli babası Ali Aydoğmuş (33) da oğlunun isteğinin gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi. 

MİHRAP DÜZÖZ -SİNAN YENİÇERİ

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.
Karabük Safranbolu’da 200 bin çiçek üretildi Safranbolu Belediyesi tarafından şehirde çevre düzenlemesinde kullanılmak üzere seralarda 200 bin adetten fazla çiçek üretimi gerçekleştirildi. Safranbolu Belediyesinden yapılan açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde yer alan uygulama ve üretim birimlerinin, modern tarım teknikleri ve uzman ekip desteğiyle, çeşitli çiçek türlerinin üretimini başarıyla tamamladığı belirtildi. Üretilen çiçekler arasında kadife çiçeği, gül, çuha, sardunya, petunya ve begonya gibi popüler ve yerel çiçek türleri bulunduğu belirtilen açıklamada, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse öncülüğünde başlatılan bu büyük çiçek üretim projesinin, Safranbolu’nun sokaklarına, parklarına ve kamusal alanlarına renk kattığı kaydedildi. Aynı zamanda, doğal yaşamın korunması ve şehir estetiğinin artırılması açısından da önemli bir adım olarak değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, “Safranbolu’nun tarihi ve kültürel dokusunu koruma gayreti, çiçek üretimiyle sınırlı kalmayıp, şehirdeki peyzaj düzenlemeleri ve yeşil alanların artırılması gibi çalışmalarla da devam ediyor. Bu çabalar, yerel halkın ve ziyaretçilerin daha yaşanabilir bir şehirde vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Üretilen çiçeklerin bir kısmı şehrin park ve bahçelerinde kullanılacakken, bir kısmı da satışı yapılarak gelir elde ediliyor. Bu şekilde, şehrin her köşesinde doğal güzelliklerin ve renklerin daha fazla hissedilmesi amaçlanırken bölgede önemli bir konuma sahip olundu" denildi.