ASAYİŞ - 18 Kasım 2016 Cuma 11:13

Lüks cipli şaşkın hırsızlar kamerada

A
A
A
Lüks cipli şaşkın hırsızlar kamerada

Gaziosmanpaşa'da lüks ciple geldikleri kuyumcuya 5 saniyede giren şaşkın hırsızlar, eli boş döndü. Tezgahın üzerindeki örtüyü kaldıran hırsızların boş tezgah karşısında uğradıkları şaşkınlık güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay 04.30 sıralarında Gaziosmanpaşa’da Cumhuriyet Meydanında bulunan bir kuyumcuda meydana geldi.kuyumcuya giren şaşkın hırsızlar hayal kırıklığına uğradı. Kuyumcunun tezgahındaki örtüyü kaldıran hırsızlar altın olmadığını görünce olay yerine geldikleri lüks ciple kaçarken yaşadıkları şaşkınlık ise güvenlik kameralarına yansıdı.

“Hırsızların şaşkınlığı kamerada”
Güvenlik kamerasına da yansıyan olayda yüzleri maskeli 4 kişi beyaz lüks bir cip ile kuyumcu dükkanının önüne geldi. 5 saniyede dükkanın kapısını kırarak kuyumcuya giren hırsızlar vitrine doğru yöneliyor. Tezgahta bulunan siyah örtüyü kaldıran hırsızlar karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Altın bekledikleri tezgahın boş olduğunu gören zanlılar şaşkın bakışlarla birbirlerine baktıktan hemen sonra geldikleri gibi saniyeler içerisinde dükkanı terk ediyor. Şaşkın hırsızların soygun girişimi 20 saniyede biterken polis zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Olay gecesini anlatan dükkan sahibi Ümit Tuncer, “Lüks bir araçla gelen yüzleri maskeli 4 kişi levye ile kapıyı açıyor. Ondan sonra camı kırarak asansörlü kasamızın üzerindeki örtüyü kaldırıyor. Örtünün altında bir şeyin olduğunu zannediyorlar. Örtüyü kaldırdıklarında bir şey göremeyince çekip gidiyorlar. İçeride durmaları 5-6 saniye sürüyor zaten. 5 saniyede girmeleri ve çıkmaları bir oluyor. Ellerinde levye, yüzlerinde maske ve son model lüks araçla geliyorlar. Bakıyorlar, altın bulamayınca da çekip gidiyorlar” dedi.

Gaziosmanpaşa’da böyle bir şeyi ilk defa yaşadıklarını söyleyen Tuncer, “ Daha önce Gaziosmanpaşa’daki kuyumcularda böyle bir şey yaşanmadı. Gece taksi durakları var, seyyar satıcılar var. Görüyorlar ama polisi arayana kadar çekip gidiyorlar. Hiç kimseye aldırış etmeden son model araçla gelip hiç bir şey olmamış gibi giden kar maskeli insanlar. Şikayet ettik, polisler üzerinde duruyor. İnşallah yakalanacaklar” şeklinde konuştu.

SELİM BAYRAKTAR 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.