ASAYİŞ - 11 Şubat 2016 Perşembe 10:57

Lüks telefon sipariş etti, yerine eskisi geldi

A
A
A
Lüks telefon sipariş etti, yerine eskisi geldi

Aydın’da yaşayan Ramazan Kayır, televizyon reklamında görerek sipariş verdiği telefonun kutusunu açtığında hayatının şokunu yaşadı.

 Kargoyla gelen kutudan çok eski bir model telefon çıkınca dolandırıldığını anlayan Kayır, yetkililerden yardım istedi. Nazilli ilçesinde telefon satışı yapan özel bir kanala ait televizyon programından 13 yaşındaki kızının doğum günü için telefon sipariş eden 42 yaşındaki Ramazan Kayır, kargoyla gelen telefonun kutusundan başka marka eski model bir telefon çıkınca hayatının şokunu yaşadı. Kutuyu açtığında önce bir yanlışlık olduğunu düşünen Ramazan Kayırlı, sipariş ettiği telefon numarasını tekrar aradığında telefon yüzüne kapatılınca dolandırıldığı anladı. Lüks bir telefon sipariş ettiklerini fakat antika bir telefonla karşılaşınca hayal kırıklığına uğradığını ifade eden baba Ramazan Kayır, “Kızımın doğum gününe bir hafta kalmıştı. Kızım Xperia 5.5 inç telefonu televizyonda görmüş. Doğum günü sürprizi olsun diye bizde almak istedik. Kızıma söylemedik. Bu telefon reklamı ulusal bir kanalda yayınlanıyormuş. 

Hatta türkücü Hasan Yılmaz Show’un programında reklamı yapılıyordu. Bende aradım ve siparişiniz alındı dediler. 3 gün sora kargodan aradılar. Kargoya gittim ürünü açmak istedim fakat 110 TL ücreti var dediler. 110 TL’yi ödedikten sonra kapının önüne çıktım. Ürünü açtığımda hayal kırıklığına uğradım. Antika eski bir model telefon çıktı. Dükkana geldiğimde aradım fakat telefonum orada kayıtlı olduğu için cevap vermediler. Bir haftada 3 kez aradım. En azından bir yanlışlık olmuştur diye üstende durduk. Belki paketler karışmıştır diye düşünmüştük. Fakat en son aradığımda Ramazan Kayır dediğimde 1 saniye deyip telefonu yüzüme kapattılar” dedi.

“VATANDAŞLARI UYARDI”
Başka vatandaşların da mağdur olmaması için savcılığın harekete geçmesini isteyen Ramazan Kayır, “ “Ben bu insanların haksız yere elde ettiği kazançlarını kınıyorum. Bir haftadır bununla ilgili koşturuyorum. En sonun da anladım ki dolandırıldık. Ben 100-150 TL’nin peşinde değilim. Bunlar 100 TL diyerekten milyonları götürüyorlar. Daha öncede biçok kez haberlerde gördük. İçerisinden salatalık, meyve suyu çıkan bile oldu. Şuan aradığımda cevap vermelerindeki sebepte sanırım reklam dönüyordu. Mağduriyetimizin giderilmesi için Ankara’ya aradık. Allah razı olsun ki onlar da sizi aradılar. Çünkü sizin vasıtanızla sesimizi duyurabiliriz. Başka insanlar dolandırılmasın. Savcılara yetkilere bu dolandırıcılık olayına el atmasını istiyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir