GÜNDEM - 27 Ocak 2018 Cumartesi 10:11

Maharetli anneden sıra dışı çekimler

A
A
A
Maharetli anneden sıra dışı çekimler

Edirne’de yaşayan 2 çocuk annesi, 4 ay önce dünyaya gelen Tanem isimli bebeği için evini ve yatak odasını adeta fotoğraf stüdyosuna çevirdi. Bebeğinin her yeni ayı için temalar belirleyen anne, bir kuruş masraf etmeden ortaya farklı kareler çıkardı.

Birçok annenin büyük paralar harcayarak elde etmek istediği fotoğraf karelerini bir kuruş masraf etmeden sadece kendi becerisi sayesinde ortaya çıkaran anne, profesyonel fotoğrafçılara taş çıkardı.

Her aya farklı tema

Mevsimlere göre temalar oluşturan 30 yaşındaki 2 çocuk annesi Nalan Şenol, son baharda yaprakları döktürürken, yeni yıla girerken çam ağacı yaptı. Şenol, yastık, yorgan, saç kurutma makinesi, makyaj malzemeleri, havlu, yaprak gibi ürünler kullanarak, ortaya harika kareler çıkardı. Şenol, bebeği Tanem için her ay yeni bir tema hazırlayarak, 4 ay boyunca ortaya muhteşem fotoğraflar sundu.

"En büyük destekçim eşim oldu"

30 yaşındaki 2 çocuk annesi Nalan Şenol, "Kızımız Tanem’i 4 ay önce kucağımıza aldık. Bir de 6 yaşında Saygın isimli oğlum var. En büyük destekçim bu konuda eşim oldu. Kendisi stüdyolarda özel çekimler yapmamızı istiyordu. Ben ise ortaya farklı bir şey çıkarmak istedim ve kendim bazı temalar uyguladım. Kendi cep telefonum ile bu fotoğraf kareleri ortaya çıktı. Dışarıdan ekstra hiçbir şey almadan, tamamen evimizde bulunan eşyalar ve doğadan topladığımız çiçek, yaprak, ağaç dalları gibi malzemelerle temalarımı belirledim" dedi.

"Kızımızın gelişimini güzel hatıralar haline getiriyorum"

Şenol, arkadaşları ve akrabalarının ortaya çıkan fotoğraf karelerini çok beğendiğini belirterek, "Arkadaşlarımın bazıları ilk başta benim çektiğime inanmadı. Sonrasında kendileri çekim aşamalarına katıldı. Sosyal medyadan da çok güzel geri dönüşler alıyorum. Benim gibi genç ve meraklı anneler farklı farklı temalar uyguluyorlar. Kızımızın gelişimini ve büyümesini bu şekilde hatıra haline getirmeye çalıyorum" ifadelerini kullandı. 

Koray Ustabaşı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kaymasından sonra bina sakinleri korku dolu anları anlattı Gaziosmanpaşa’da meydana gelen toprak kaymasından dolayı tedirgin olan vatandaşlar korku dolu anları anlattı. Evlerine giremediklerini dile getiren Nazlıcan Akdeniz, “Durum iyice netleşmeden evimize girmeyi düşünmüyoruz. Tekrar olursa evler yıkılacak diye tereddütteyiz” dedi. Gaziosmanpaşa’da dün meydana gelen toprak kaymasında 30 bina tahliye edildi. Tahliye edilen evlerde yaşayan 114 vatandaş otellere ve akrabalarının yanlarına yerleştirildi. Yetkililerin hasar alan binalarla ilgili incelemeleri devam ederken bina sakinleri ise korku dolu anları anlattı. Öte yandan bölgede ara ara toprak kaymasının da yaşandığı görüldü. “Tekrar olursa evler yıkılacak diye tereddütteyiz” Toprak kaymasından dolayı evi tahliye edilen Nazlıcan Akdeniz, “Annem evde tek başınaydı. Beni arayıp söyledi. Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. Aşağıdaki toprak kaydıktan sonra aşağıdaki evler zarar görünce ister istemez bizde zarar görüyoruz. Evimizde zarar yok ama ister istemez panik oluyoruz. Dün evimize gelip çıkmamız için yeterince yardımcı oldular. Bize otel ayarladıklarını söylediler ama biz ailemizde kalmak istedik. Bu gün tekrar gelip bakacaklarmış. Dün Gaziosmanpaşa belediye başkanı öyle söyledi. Bizim olmasa da komşularımızın evi hasar gördü. Bizim evimizin de hasar görüp görmeyeceği belli değil. Bu konuda bizde çok endişeliyiz. Çalışmalar başlayalı 5 yıl oldu. 2. etabı yaptıktan sonra burayı alacaklarını söylediler ama bitmeden böyle bir sorun yaşadık. Durum iyice netleşmeden evimize girmeyi düşünmüyoruz. Tekrar olursa evler yıkılacak diye tereddütteyiz. Dün belediye başkanı yardımcısı ‘tuttuğunuz evin yarı kirasını siz, yarı kirasını biz karşılayacağız’ şeklinde bir şey söylemiş” dedi. “Bizim karşı komşumuzun evinden çatırtı sesi geldiği söylendi” Aynı sokakta oturan Ceren Çelik, “Buradan sokağın başına kadar bütün evlerin tedbir amaçlı boşaltılacağı söyleniyor. Buranın zemini kayalık olduğu için çok fazla alan açıldı. Oraya sitelerin yapılacağı söylendi. Burada yaklaşık 70 hane var. Burada bitişik gecekondular olduğu için kolon kadar ayrıklar mevcut. Biz hiç bir ses duymadık. Bizim karşı komşumuzun evinden çatırtı sesi geldiği söylendi. Toprak kaymasından dolayı yaklaşık 1-2 santim arasında açıklık oluşmaya başladığı için tahliye ettiler. Belediye başkan yardımcısı burada, kaymakam ve muhtarımız geldi. Çalışma yapıyorlar. Şuan bizde sıkıntı yok. Eğer aşağıdaki kaymayı önleyebilirseler buraya dokunulmayacak. Eğer kayma önlenmezse diğer sokağın başına kadar buranın tahliye edilmesi beklendiği söyleniyor” şeklinde konuştu.