GÜNDEM - 28 Kasım 2016 Pazartesi 12:35

Makedonya'dan Başkan Akgün'e teşekkür

A
A
A
Makedonya'dan Başkan Akgün'e teşekkür

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün tarafından Mustafa Kemal Atatürk ismiyle Makedonya’nın Struga kentinde yaptırılmakta olan okul için Struga Belediye Başkanı Dr. Ziadin Sela Başkan Akgün'e teşekkür etti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Öğretmenler Günü’nde anlamlı bir girişimde bulunarak Atatürk’ün babasının doğduğu topraklara Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nin temelini attı. Bugüne kadar Türk milli eğitimine 27 okul kazandıran Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Makedonya’nın Struga kentinde yaşayan soydaşlarımızın çocukları için 13 derslikli bir okul daha yaptırıyor.
“Kardeşlik bağlarını sıkılaştıracak”
Temel atma töreninde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 24 Kasım Öğretmenler günü gibi oldukça anlamlı ve özel bir günde, dünyanın en büyük liderlerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün babasının doğduğu topraklarda Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nin temelini atmak bizi son derece heyecanlandırıyor, gururlandırıyor. Bu okul kökleri bu topraklarda olan Atatürk’ün adını yaşatmakla kalmayacak 600 yıldır süregelen iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını daha da sıkılaştıracaktır” dedi.
“Struga’da Hasan Akgün adı ölümsüzleşti”
Struga Belediye Başkanı Dr. Ziadin Sela, Büyükçekmece Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan dolayı son derece mutluluk duyduklarını belirterek; “Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ülkesi ve Büyükçekmece için çok önemli hizmetlere imza atmış başarılı bir belediye başkanıdır" dedi.
Sela konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Bugün temelini atacağımız okulun yapımını üstelenen Başkan Akgün, Struga’da da ölümsüzleşti. Struga halkı onun bu hizmetini asla unutmayacaktır. Kendisi de artık bir Strugalı’dır. Başkan Akgün’e, Büyükçekmece Belediye Meclisi’ne ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. ”
Kaymakam Arat teşekkür etti
Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Makedonya ve Türkiye arasında tarihten gelen ve yüz yıllara dayanan bir kardeşlik köprüsü kurulduğunu kaydederek; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adının verildiği bu okul sadece burada yaşayan çocuklarımıza eğitim hizmeti vermiş olmayacak. Aynı zamanda da iki ülke arasında kurulan gönül bağını daha da sağlamlaştıracaktır. Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün’e ve belediye meclisine bu anlamlı hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
“Kardeşliğin temeli atıldı”
Temeli atılan Mustafa Kemal Atatürk Eğitim Merkezi’nin yapımında öncülük yapan kendisi de Struga doğumlu olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP eski Grup Başkan Vekili ve işadamı Kemal Akar, kendisini doğduğu topraklara hizmet konusunda görevli kabul ettiğini belirtti. Akar, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde grup başkanlığı dönemimde kendisi ile birlikte çalışmaktan onur duyduğum, belediyecilik konusunda engin bir tecrübe ve bilgiye sahip olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’e bu topraklara yaptıracağı okul için hem bir Büyükçekmeceli olarak hem de bir Strugalı olarak teşekkür ediyorum. Bugün burada sadece bir okulun değil kardeşliğin de temeli atıldı” dedi.
Struga Belediye Meclisi’nde toplantı
Törenin sonunda Struga Belediyesi Meclis Salonu’nda önümüzdeki dönem kardeş şehir çalışmaları kapsamında hayata geçirilecek diğer projeler ve işbirliği imkanları hakkında iki Belediye Meclisi’nin basına açık ortak toplantısı yapıldı.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bahçelievler’de korkunç olay: İş yerinden çıkan yanmış cesedin kimliği belirlendi Bahçelievler’de bir iş yerinde çıkan yangın söndürüldüğünde elleri arkadan bağlanmış bir erkeğe ait yanmış ceset bulundu. Çalışma başlatan polis, yanmış cesedin 39 yaşında Mustafa Bayraktar’a ait olduğunu belirledi. Bıçaklanarak öldürüldükten sonra bağlanıp iş yerinin kundaklandığı düşünülen olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı. Olay, dün saat 10.00 sıralarında Bahçelievler Kocasinan Merkez Mahallesi’nde hurda deposu olarak kullanılan iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre iş yerinden dumanların çıktığını gören çevredekiler itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri iş yerinde çıkan yangını söndürdü. İçeride inceleme yapan ekipler bir kişinin cesedini fark etti. Elleri arkadan bağlanmış bir erkeğe ait olan cesedin baş ve el kısımlarında kesikler olduğunu tespit etti. Savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından üzerinden kimlik çıkmayan ceset, Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Yanmış cesedin kimliği belirlendi Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda cesedin 39 yaşındaki Mustafa Bayraktar’a ait olduğu belirlendi. Bayraktar’ın önce bıçaklandığı ardından elleri bağlandıktan sonra iş yerinin ateşe verilmiş olacağını değerlendiren Cinayet Büro Dedektifleri incelenen kamera görüntülerinin ardından 1 şüpheliyi tespit etti. Polis 1 şüpheliyi gözaltına aldı Cinayet Büro Amirliği ekipleri şüpheliyi Bahçelievler’deki bir adreste gözaltına aldı. 22 yaşındaki şüpheli B.D. sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Polisin olayla ilgili incelemesi çok yönlü olarak sürüyor.
Bolu Burası Afrika değil, Bolu Bolu’nun Mengen ilçesinde belediyenin eski çöp döküm alanındaki çöp yığınlarına senelerdir kimse önlem almayınca bölge adeta felaketi yaşıyor. 2 kez yaşanan selin ardından üzeri toprak ile kapatılan çöpler yeniden ortaya çıktı, atıklar sel suları ile Filyos çayına bağlanan Mengen deresine karıştı. Bolu’nun Mengen ilçesinde bulunan Mengen Çayı’nın hemen yanı başında bulunan Mengen Belediyesi’nin bir dönem çöp döküm alanı olarak kullandığı bölüm suya karıştı. 2018 yılına kadar çöp döküm alanı olarak kullanılan alanın kapatılmasıyla yeni çöp döküm alanı oluşturuldu. Edinilen bilgiye göre, ilçe çöplüğünün taşınmasının ardından eski alanda kalan atıkların üzeri de kum ve toprak yığınıyla kapatıldı. İlçede, 2 yıldır arka arkaya yaşanan su taşkınları nedeniyle kum ve toprak yığınlarının sularla birlikte gitmesiyle çöp yığınları tekrar ortaya çıktı. Dere kenarını kaplayan çöp yığınları son yağmurlarla birlikte ilçeden geçen Mengen Çayı’na da karıştı. "Hayvanları hasta olanlar, ölenler oluyor" Çöplerin bulunduğu alana otlamaya gelen büyükbaş hayvanların içtikleri sudan ve çöpün etrafından otlamasıyla hastalandığını belirten ilçe sakini İsmail Durmaz, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan uyarılar gelmesine rağmen bu çöplük buradan kaldırılmıyor. 2 kez sel oldu ve çöplerin bir kısmı sel suyu ile ilçe merkezine yayıldı. Köylerde hayvanlarımız var mera olarak buraya geliyorlar ve çöplerin arasına giriyorlar. Hayvanları hasta olanlar, ölenler oluyor. Bu çöpler dere suları ile birlikte 13 kilometre uzaklıktaki Gökçesu beldesine kadar yayılmış durumda. Kötü görüntü ayrı sıkıntı, sağlığı tehdit etmesi açısından da bambaşka bir sıkıntı var. Belediye ile de ilçe kaymakamlığı ile de görüştük. ‘Çöplük kaldırıldı’ deniliyor ama halen kaldırılmadı. Bunun kaldırılmasını yetkililerden rica ediyoruz” dedi. Oluşan kirlilik dronla görüntülendi.
Manisa Manisa’daki seçimlerde 5 bin 298 kolluk kuvveti görev yapacak Pazar günü gerçekleştirilecek olan 31 Mart mahalli idareler seçimleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken Manisa il genelinde seçim güvenliğinin 5 bin 298 kolluk kuvveti tarafından sağlanacağı bildirildi. Pazar günü gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimleri için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken ilçe seçim kurulları tarafından sandık görevlilerine eğitimler veriliyor. Manisa Valiliği de yazılı bir açıklama yaparak 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde Manisa’da emniyet ve jandarma personeli olmak üzere; il merkezinde 1692, ilçelerde 3606, toplamda ise 5 bin 298 kolluk kuvvetinin görev yapacağını bildirdi. En çok seçmenin olduğu ilçede sandık görevlilerine eğitim Seçimlere hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, Manisa’nın en çok seçmenine sahip olan Yunusemre ilçesindeki Millet Çarşısı Konferans Salonunda sandık kurulu görevlilerine iki seans halinde eğitim verildi. Biri seyyar olmak üzere 599 sandığın yer aldığı ilçede 190 bin 47 seçmen oy kullanacak. Yunusemre İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Özlem Uğur Ekinci, “Hepiniz Pazar günü yapılacak olan seçimlerde görev yapacaksınız. Seçimde görev ve sorumluluklarımızı eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için bu eğitimleri düzenliyoruz. Hepinize başarılar diliyoruz” dedi. Yunusemre İlçe Seçim Kurulu Müdürü Faruk Kanber, “31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleriyle ilgili sandık kurulu başkanlara ve memur üyelere iki seans halinde biri sabahtan biri de öğleden sonra olmak üzere eğitim veriliyor. Pazar günü seçimde yapacakları görevle ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Yunusemre ilçemizde 1’i seyyar olmak üzere 599 sandık kurulacak. Bu kapsamda 1200 görevli eğitim almış olacak. Pazar günü saat 05.00’ten itibaren bina sorumlularına oy torbaları teslim edilecek. saat 07.00’de sandık kurulları sandıkların başlarında hazır olacak. hazırlıklarını yapıp saat 08.00’de oy kullanmaya hazır olacaklar. Saat 17.00’a kadar oy kullanma devam edecek. 17.00’den sonra sırada oy kullanmak için bekleyen yoksa sandıkları açıp sayım yapacaklar. Sonuçları seçim kuruluna teslim edecekler. Seçimlerin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için jandarma ve emniyet olarak da gerekli önlemleri aldık.” dedi. Sandık kurulu üyelerine eğitim veren Yunusemre İlçe Seçim Kurulu Zabıt Katibi Emre Yoleri, seçim esnasında sıkıntıların yaşanmaması adına bu eğitimin önemli olduğunu kaydetti. Yoleri, görevlilerin Cumartesi günü saat 12.00’den sonra sandık kurumlarını gerçekleştirmesi gerektiğini ve hangi oy pusulalarının olacağını belirtti. Büyükşehirde 19 aday olduğu için oy pusulasının uzun olduğunu ifade eden Yoleri, tüm sandık görevlilerine çalışmalarında başarılar diledi.