GÜNDEM - 18 Şubat 2017 Cumartesi 12:36

Maltepe Belediyesi çalışanından örnek davranış

A
A
A
Maltepe Belediyesi çalışanından örnek davranış

Maltepe Belediyesi çalışanlarından Metin Şahin, bir vatandaşın kaybettiği ve içinde para ile kredi kartı bulunan cüzdanı buldu ve sahibine teslim etti. Belediye çalışanın bu örnek davranışı, vatandaşı duygulandırdı.

Maltepe’deki bir bankadaki işlemlerini hallettikten sonra evine dönen 46 yaşındaki Sevinç Özarslan, eve geldiğinde cüzdanını düşürdüğünü fark etti. Hemen sonrasında bankayı arayarak kartlarını iptal ettiren ve Küçükyalı Polis Merkezi’ne başvuran Özarslan’ı bir sürpriz bekliyordu. Cüzdanı düşürdüğü Atatürk Caddesi Çağlayan Sokak’ta oturan belediye çalışan Metin Şahin, şans eseri cüzdanı buldu. Daha sonra çeşitli yollardan vatandaşa ulaşmaya çalışan Şahin, denemelerinde başarılı oldu ve bankadan vatandaşın bilgilerine ulaştı. Bilgi İşlem Müdürlüğü’ne bağlı dijital arşivde çalışan Şahin, Başkanlık katında vatandaşla bir araya gelerek cüzdanı teslim etti.

“Büyük sürpriz oldu”

Cüzdanı almayan 51 yaşındaki eşi Murat Özarslan ile gelen Sevinç Özarslan, “Şu an çok duygulandım. Gerçekten benim için cüzdan ve içindekiler çok önemliydi. İlk etapta kartlarımı iptal ettirip, polis merkezine başvurdum ama cüzdanın bulunacağını düşünmüyordum. Benim için çok büyük sürpriz oldu. Allah Metin Bey’den razı olsun. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Metin Şahin ise yaptığının bir insanlık görevi olduğunu ifade ederek, “Şans eseri cüzdanı buldum ve şu an da teslim ediyorum. Bundan ötürü çok mutluyum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Tomruk yerine uyuşturucu taşımışlar Antalya’dan Karabük’ün Yenice ilçesine uyuşturucu madde getiren iki kişi yapılan operasyonla yakalanırken, zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Erkan Yirmibeş (29) ve Samet Çalıkbaşı’ın (23) il dışından Karabük’e 78 YA 460 plakalı tır ile “uyuşturucu ve uyarıcı madde getireceği” ihbarı alan Karabük İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Yenice İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan ortak operasyonda, tır Yenice yol kontrol noktasında durduruldu. Şahısların üzerinde ve tırda yapılan aramada; 8.11 gram peçeteye emdirilmiş metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde, 2 adet uyuşturucu madde, 1 adet uyuşturucu olduğu değerlendirilen sentetik ecza hap, 42 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 1 adet hassas terazi, 3 adet çarşaf olarak nitelendirilen sigara sarma kağıdı ambalajı ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 zanlı işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildi. Jandarma ekipleri ayrıca Gökhan Durmuş (30), Sezgin Acar (36) ve Hüsnü Gökhan Ayan’ın (23) da il dışından 54 GA 626 plakalı araç ile uyuşturucu ve uyarıcı madde getireceği bilgisi üzerine aracı kontrol noktasında durdurarak yaptıkları aramada, 4 gram esrar maddesi, 5 gram metamfetamin ele geçirdi.