GÜNDEM - 17 Kasım 2018 Cumartesi 12:32

Mandalinanın ununu da yaptılar

A
A
A
Mandalinanın ununu da yaptılar

Meşhur Bodrum mandalinasından üretilen ürünlerin arasına bir yenisi daha eklendi. Reçelinden, lokumuna, çikolatasından, sabununa kadar birçok ürünü bulunan mandalinanın ununu da yaptılar.

Bodrum mandalinasından üretilen yiyecek, içecek ve kozmetik ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Bodrum’da mandalina bahçesi olan ve lokum üretimi yapan iş adamı Erman Aras mandalinadan un yaptı. Kurutulmuş mandalinalar öğütülerek elde edilen mandalina unu pastalarda, kızartmalarda ve şekerleme ürünlerinde kullanılabiliyor.

İlham kaynağı katkısız lokum oldu
Kendi bahçesinden hasat ettiği mandalinalarla katkısız mandalina lokumu yapmaya karar veren Erman Aras lokumu yaptıktan sonra üstüne nasıl bir un kullanacağına karar veremedi. Elinde bulunan mandalinaları kurutup değirmende öğüten Aras, kuru mandalinadan un elde etti. Aras, daha sonra şeker ilavesiz, katkı maddesi bulunmayan mandalina lokumunun üzerini mandalina unu ile kapladı. Mandalina bahçesinde kurduğu araştırma merkezinde mandalinadan çerez, lokum, gazlı içecek gibi birçok ürün üreten Aras, mandalinadan un yaparak yeni bir ürün daha elde etmiş oldu.

Birçok üründe kullanılabilir
Ürettiği lokumların üzerini kaplamak için Mandalinadan un yapan Aras, ürettiği unun bir çok alanda kullanılabileceğini ifade etti. Mandalina ununun kızartmalarda, pastalarda, şekerlemelerde ve bir çok üründe kullanılabileceğini belirten Erman Aras şu sözlere yer verdi “Mandalina çok çeşitli alanlarda kullanıla bilen bir meyvedir. Mandalinayı kuruttuğunuz zaman cips olarak atıştırmalık olarak yiye bilirsiniz. Kurutulmuş mandalinayı una da çevirebilirsiniz. Una çevrilen Mandalina bir çok alanda kullanıla biliyor. Başta kekler olmak üzere pastalarda kullanılabilir. Pastacılığın yanı sıra mandalina unundan balığınızı da çok rahatlıkla kızartabilirsiniz. Biz farklı amaçlarla da kullanıyoruz. Mandalina lokumu yapıyoruz. Şekersiz, su katmaksızın kendi mandalina suyundan yapıyoruz. Şekersiz mandalina lokumumuza şeker kullanmadığımız için üzerine pudra şekeri de kullanamıyoruz. Bunun için yaptığımız mandalina unu ile birlikte üstünü kaplıyoruz. Böylece tam Bodrum kokan bir ürün elde etmiş oluyoruz” dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.