RAMAZAN - 04 Ağustos 2011 Perşembe 05:02

Manisa parkları gündüz oteline döndü

A
A
A
Manisa parkları gündüz oteline döndü

Ramazan ayı dolayısıyla oruçlu olan bazı vatandaşlar, kavurucu sıcakların da etkisiyle gündüz saatlerinde ağaç gölgelerinde çimlerde uyuyarak iftar zamanını bekliyor.

 

ÖZCAN AYDIN - ÖNDER AYDIN 

 

 

  MANİSA (İHA) - Ramazan ayı dolayısıyla oruçlu olan bazı vatandaşlar, kavurucu sıcakların da etkisiyle gündüz saatlerinde ağaç gölgelerinde çimlerde uyuyarak iftar zamanını bekliyor. 

 

 

  Ramazan ayının yaz sıcaklarına rastlaması, oruç tutan bazı vatandaşlara zor günler geçirmesine neden oluyor. Aslaft döküm işi, tarla, bağ bahçe işlerinde güneş altında çalışmak zorunda klan oruçlu vatandaşlar, sabrıyla takdir toplarken, kimi vatandaşlar da günü çimlerde uyuyarak geçirmeyi tercih ediyor. Manisa merkezde Hatuniye Camii çevresinde ve Emekliler Parkı'nda her gün yüzlerce kişi bulduğu gölgelik alana sere serpe uzanıyor. Son yıllarda Ramazan ayının yaz sıcaklarına denk gelmesi nedeniyle her yıl aynı manzaraların yaşandığı parkta, bu sene de gölgelik alanlar insanlarla dolup taşıyor. Namaz vakitlerinde camiye gidip namazlarını kılan vatandaşlar, namaz sonrası ağaç altlarında çimlerde serinlemeye çalışıyor. Üzerinde namaz kılınan hasırları çimlere seren bazı vatandaşlar, yoldan gelip geçen vatandaşların meraklı gözlerine aldırış etmeden uyuyor. Bir sonraki namaz vaktine kadar uyuyan vatandaşlar, iftar saatine kadar zamanını bu şekilde geçiriyor.  

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir