EKONOMİ - 13 Mayıs 2016 Cuma 16:48

Manisa’da 3 bin 500 esnaf ADAPTESK’ten faydalanacak

A
A
A
Manisa’da 3 bin 500 esnaf ADAPTESK’ten faydalanacak

Manisa’nın da aralarında bulunduğu 8 pilot ilde başlatılan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması (ADAPTESK) Projesi’nin bilgilendirme toplantısı, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde (MESOB) yapıldı. Proje kapsamında esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum yeteneklerinin artırılması hedefleniyor.

Başta Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) olmak üzere; Manisa, Bursa, Erzurum, Gaziantep, Mersin, Ordu ve Şanlıurfa esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın iş birliği ile uygulanmaya başlanan ADAPTESK Projesi kapsamında MESOB Konferans Salonu’nda Manisa’daki esnaf ve sanatkara yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya MESOB Başkanı Hasan Geriter, ADAPTESK Projesi İletişim Uzmanı Nihal Togo, oda başkanları ile esnaf ve sanatkarlar katıldı. Açılış konuşmasını yapan MESOB Başkanı Hasan Geriter, “Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması kısa adıyla ADAPTESK projemiz 31 Temmuz 2015 tarihi itibariyle Ankara’da yapılan açılış toplantısıyla başlamış olup, toplamda 23 ay sürecektir. Proje uygulamalarımız hızla artmaktadır. Projeden 23 bin esnaf ve sanatkarımızın yararlanması amaçlanmıştır. Manisa’da da yaklaşık 3 bin 500 esnaf ve sanatkarımıza eğitim ve danışmanlık hizmeti verilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında; kişisel gelişim eğitimleri, mesleki yeterlilikler, kurumsal kapasitenin arttırılması çalışmaları gerçekleştirilecektir. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Geriter’in ardından ADAPTESK Projesi İletişim Uzmanı Nihal Togo, katılımcılara ADAPTESK projesi hakkında sunum yaptı. Toplantının amacını sıralayan Togo, “Projeyle, esnaf ve sanatkarların ihtiyaç ve taleplerinin belirlenmesi, projenin esnaf ve sanatkar için yarattığı sonuç ve etkilerin değerlendirilmesi, esnaf ve sanatkarların profesyonel kurumlar ve KOSGEB, İŞKUR gibi diğer paydaşlar tarafından sunulmakta olan hizmetlere ilişkin farkındalığının arttılması amaçlanıyor. Ayrıca kayıtlı istihdam ve istihdam teşviklerine ilişkin farkındalığın arttırılması ve mesleki yeterlilik belgesi sahibi çalışanların istihdam edilmesine ilişkin farkındalığın arttırmayı amaçlıyoruz.” dedi.

TESK’e bağlı odalar, birlikler ve eğitim danışmanlık merkezleri aracılığıyla; 8 ilde 23 ay boyunca farklı sektörlerdeki 23 bin 250 esnaf ve sanatkarın ekonomik değişime yönelik uyum ve yeteneklerinin arttırılacağını belirten Togo, bu projeyle sürdürülebilir eğitim ve danışmanlık modelinin oluşturulacağı ve ülke genelinde yaygınlaştırılacağını söyledi. 

ÖNDER AYDIN
MANİSA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü, Muğla’da temaslarda bulundu Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü; bugün Muğla’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret eden Ünlü ve beraberindekiler ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Belediye Meclis Üyeleri Müjgan Gürgan, Ahmert İnoğlu, İlkay Şimşek, Ahmet Özdemir, Erdem Karaosmanoğlu, Kemal Açar, Erdal Nur, Alara Kargın ile birlikte ilk olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Ünlü, “Muğla ve Marmaris için büyük işler yapacağına inandığım Ahmet Başkanımızla omuz omuza çalışacak, kentimizi hak ettiği yere taşıyacağız. ‘İşimiz gücümüz Muğla’ diyerek çıktığı bu onurlu yolda kendisine ve ekibine üstün başarılar diliyorum” diye konuştu. MBB Başkanı Ahmet Aras da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Hep birlikte Muğla için çalışacağız” ifadesini kullandı. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal’ı ziyaret etti. Muğla’nın tek, Menteşe’nin de ilk kadın belediye başkanı olan Gonca Köksal’ı tebrik eden Başkan Ünlü, “Gonca başkanımız kadınların gücünün temsilcisi olarak Menteşe’de çok başarılı olacak ve önemli işlere imza atacak. Buna inancım tam” şeklinde konuştu. Başkan Ünlü ve meclis üyelerine teşekkür eden Köksal ise Muğla’daki belediye başkanları olarak her zaman yan yana olacaklarının altını çizdi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Muğla’daki son ziyaretini Vali İdris Akbıyık’a gerçekleştirdi. Valilik makamındaki ziyarette Başkan Acar Ünlü, Vali Akbıyık’ı Marmaris’e davet etti.