GENEL - 16 Temmuz 2009 Perşembe 15:26

Maraş şehidine ağladı

A
A
A
Maraş şehidine ağladı

Tunceli 4. Komando Tugayı Albay Suat Karabağ Kışlası'nda cinnet geçiren arkadaşı tarafından şehit edilen piyade komando er Turan Yeter, memleketi Kahramanmaraş'ın Hartlap köyünde toprağa verildi.

Dün akşam helikopterle Kahramanmaraş'a getirilen Yeter'in cenazesi, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna konuldu.

Bu gün morgdan alınan Yeter'in naşı ambulansla doğup büyüdüğü köy olan merkeze bağlı Hartlap köyüne getirildi. Askerler tarafından ambulanstan alınan Yeter'in naşı omuzlarda taşınarak köy meydanına getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında şehidin babası Salih Yeter, göz yaşlarına boğulurken ayakta durmakta güçlük çekti. Tören boyunca gözyaşları biran olsun dinmeyen acılı babayı Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce ve koluna giren iki yakını teselli etti.

Burada yapılan törende 1988/4 Tertip Piyade Komando Er Turan Yeter'in özgeçmişi okundu. Törende konuşan Merkez Jandarma Komutan Vekili Yüzbaşı Kemal Sarıtaş, Turan Yeter'in vatanın huzur ve güvenliği için tutulan nöbet esnasında şehit olduğunu belirterek, "O rütbelerin en yükseği olan şehadet mertebesine erişmiştir.

Bir evladımızı daha kaybetmenin derin acısı içindeyiz. Başta şehidimizin vakur ailesi olmak üzere, silah arkadaşlarına ve aziz Türk milletine sabır ve başsağlığı diliyorum. Sende, tıpkı diğer yiğitlerimiz gibi Türk birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak milletimizin gönlünde yaşamaya devam edeceksin" dedi.

Törende konuşan İl Müftüsü Bekir Gülce ise, Kahramanmaraş'ın birer gün arayla ikinci şehidini toprağa verdiğini ifade ederek, "Kahramanmaraş ve Anadolu şehitler diyarıdır. Şehidimiz Hazreti Peygamberin sancağı altında şühedanın vatan için ruh veren, can veren şehitlerimizle beraber haşrolsun. Şehadetine şahit misiniz" diyerek vatandaşlardan haklarını helal etmelerini istedi.

Daha sonra Turan Yeter'in cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Öte yandan, namazın ardından, şehidin acılı babası Halil Yeter, törene katılan 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şehdoğan Karakuş'tan oğlunu son bir kez görmek için istekte bulundu. Oğlunu görmemeye dayanamayacağını belirten yüreği yanık babayı teselli eden Tuğgeneral Karakuş, cenazenin defni sırasında oğlunu görebileceğini söyledi.

Bu arada 4 kız 2 erkek kardeşten biri olan Turan Yeter'in, askere gidebilmek için yaşını 1 yaş büyüttüğü ve böylelikle askere alındığı öğrenilirken, acemi er eğitimini ise Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Komutanlığı'nda tamamladığı belirtildi. Yeter'in terhisine 7 ay kalmıştı.
Şehit er Turan Yeter'in cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve Hartlap köyü sakinleri ile çevre beldelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir