GÜNDEM - 07 Ağustos 2018 Salı 15:50

MEB 2018 EHLİYET SINAVI SONUÇLARI açıklandı | 16 AĞUSTOS 2018 ODSGM EHLİYET SORGULAMA sayfası (son dakika)

A
A
A
MEB 2018 EHLİYET SINAVI SONUÇLARI açıklandı | 16 AĞUSTOS 2018 ODSGM EHLİYET SORGULAMA sayfası (son dakika)

MEB 2018 EHLİYET SINAVI SONUÇLARI açıklandı | 16 AĞUSTOS 2018 ODSGM EHLİYET SORGULAMA sayfası (son dakika) MEB 2018 ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. MEB ehliyet sınavı sonucu sorgulama, 2018 ehliyet sınavına giren sürücü adaylarının bugünlerde yanıtını en çok aradığı sorular.. 2018 MEB ehliyet sınav sonucu açıklandı. 2018 MEB ODSGM ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfası ve ehliyet sınavı sonucu süreci ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

MEB 2018 EHLİYET SINAVI SONUÇLARI açıklandı | 16 AĞUSTOS 2018 ODSGM EHLİYET SORGULAMA sayfası (son dakika) MEB 2018 ehliyet sınavı sonuçları açıklandı. Ehliyet sınav MEB 2018 ODSGM ehliyet sınav sonucu sorgulama sayfası burada. MEB 2018 ehliyet sınavı sonuçları için internette yoğun olarak araştırma yapan sürücü adayları, ehliyet sınav sonuçları sorgulama sayfası ile ilgili detayları araştırıyorlar. İşte ayrıntılar...

2018 MEB EHLİYET SINAV SONUCU SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

2018 meb ehliyet sınavı sonuçları, meb ehliyet sınavı, meb ehliyet sonuçları soregulama, 2018 meb ehliyet sınavı, 2018 meb ehliyet sınavı soru ve cevapları, 2018 meb ehliyet sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

2018 MEB Ehliyet sınav sonuçları için geri sayım başladı. 4 Ağustos 2018 tarihinde MEB tarafından gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonrası sınav sonuçları büyük merakla bekleniyordu. İşte o gün geldi...

2018 MEB EHLİYET SINAV SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ehliyet sınav sonuçları bugün 16 Ağustos 2018 Perşembe günü açıklanacağı MEB tarafından duyurulmuştu. Ancak sınav sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı henüz belli değil.

2018 MEB EHLİYET SINAV SONUCU NASIL SORGULANIR?

Ehliyet sınavı sonuçlarını sorgulamak için için TC Kimlik No ile sorgulama yapılması gerekmektedir. 4 Ağustos ehliyet sınav sonuçlarını sorgulamak için alt kısımda yer alan "sonuç linki" ile MEB sayfasına yönlendirileceksiniz. Daha sonra MEB Motorlu Taşıtlar Sınav sayfasında girdiğiniz sınavın sonuç bilgisi linkine tıklayarak ulaşabileceğiniz sorgulama alanında, TC Kimlik No ve güvenlik numarasını girerek ehliyet sınav sonucunuzu görüntülemeniz mümkün olacaktır.

2018 meb ehliyet sınavı sonuçları, meb ehliyet sınavı, meb ehliyet sonuçları soregulama, 2018 meb ehliyet sınavı, 2018 meb ehliyet sınavı soru ve cevapları, 2018 meb ehliyet sınav sonuçları saat kaçta açıklanacak?

EHLİYET SINAVI İÇİN YENİ DÖNEM 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen motorlu taşıt sürücü kursu “e-sınav”ları bundan sonra 81 ilde yapılacak.
28 ilde bulunan e-sınav merkezlerinin tüm illerde faaliyete geçirilmesiyle, motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarının kağıt ve kalemle yapılması sonlandırıldı. Adaylar, bundan sonra 81 ildeki e-sınav merkezlerinde sınava girecek. Bu kapsamda yılda yaklaşık 2 milyon 500 bin adayın sınava girmesi öngörülüyor. Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde sınava randevu sistemiyle en yakın tarihte girebilecek ve sonuçlarını sınavın hemen ardından öğrenebilecek. Kullanıcı dostu bilgisayar arayüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan da kurtulacak, bilgisayar kullanmayı bilmeyenler bile soruları rahatlıkla cevaplayabilecek. E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLEBİLECEK?

Sınava girenler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecek. 

EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

MEB tarafından 4 Ağustos 2018 tarihinde düzenlenen ve binlerce adayın sonucunu merakla beklediği sınava ait soru ve cevaplar yayınlandı. Söz konusu ehliyet sınavına ait cevap anahtarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EHLİYET SINAVI BARAJ PUANI KAÇ?

Peki, ehliyet sınav baraj puanı kaç? Ehliyet almak isteyen sürücü adayları ilk olarak yazılı sınava tabi tutulur. Yazılı sınavdan geçer puan alan adaylar ikinci sınav olan direksiyon sınavına katılmaya hak kazanır.
Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Yazılı sınav baraj puanı 70'dir. Her bir sorunun değeri 2 puandır. Bu durumda 35 doğru yapan adaylar yazılı sınavdan başarılı olmuş olacaktır. 70 puan alan adaylara ikinci sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

SINAV İTİRAZ HAKKI

Ehliyet sınav sonucuna itiraz hakkı için aşağıda belitrilen şu şartlar gerekmekte; 

- İtirazlar, soru ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr ve http://www.odsgm.gov.tr internet adreslerinden yayımlanmasından itibaren 5(beş) takvim günü, sonuçların aynı internet adresinde yayımlanmasından itibaren de 5 (beş) takvim günü içinde dilekçeyle ÖDSGM'ye yapılacaktır.
- Kursiyerler, sınav sorularına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. ve Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilât Programı" aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatırarak, alınan banka dekont/ATM işlem fişi ve sınav adının teorik olduğu dilekçe ile birlikte yapacaklardır.
- Sınav ücretini yatırıp sınav başvurusu onaylanmayan ya da yanlış yatırılan ücretlere dair kursiyerlere ücret iadesi yapılacaktır. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.
- Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılacaktır.
- Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.
- İtirazların cevaplanmasında ÖDSGM genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.
- Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile kursiyerin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekont/ATM işlem fişi eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler dikkate alınmayacaktır.

AMAN DİKKAT! BU HATAYA DÜŞTÜYSENİZ SINAVINIZ İPTAL OLABİLİR

Ehliyet sınavları bazı durumlarda geçersiz sayılabiliyor. MEB'in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre ehliyet sınavının iptal olmasına neden olabilecek nedenler şunlar:

- Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,
- e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,

- Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi, 

- Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi 

- Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

- e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,
- Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

EHLİYET SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Ehliyet Sınavı değerlendirmesi nasıl yapılır? 

- Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.
- Merkezî sistem sınavında her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır.
- Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir.
- Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.
- Sınava giren kursiyerlerin verdikleri cevapların dağılımları ve aldıkları puanlar ölçme değerlendirme tekniğine göre incelenir.
- Kursiyerlerin kopya çekme girişiminde bulunmamaları, cevap kâğıtlarını başkalarının göremeyeceği şekilde tutmaları gerekir. Sınavın geçersiz sayıldığı durumlarla ilgili olarak kursiyere işlem yapılmışsa, salon görevlilerinin tuttuğu tutanak değerlendirmeyi etkiler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.