EĞİTİM - 03 Mart 2018 Cumartesi 09:45

Mektebim Okulları Elazığ Kampüsü tanıtıldı

A
A
A
Mektebim Okulları Elazığ Kampüsü tanıtıldı

Mektebim Okullarının Elazığ Kampüsü, düzenlenen toplantı ile tanıtıldı.

Elazığ'da Mektebim Okullarının 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek yeni kampüsünün tanıtım toplantısı bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıya Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko’nun yanı sıra, Belediye Başkan Vekili Yusuf Dumandağ, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Elazığ'da açılması planlanan kampüsün tanıtımı slayt eşliğinde yapıldı.

Eğitimin dünyadaki bütün sorunları çözebilecek yegane varlık olduğunu belirten Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko, “Şu anda yapılan istatistiklere göre dünyada başarılı olmuş gelişmiş ülkelerin üç şeye fazlasıyla sahip olduklarını belgelendirmişler. İyi bir eğitime, markalara ve teknolojiye. Aslında eğitimden sonra gelen marka oluşturmak ve teknolojiye sahip olmakta yine birebir eğitimle ilgilidir. Bu bağlamda hangi yere çıkarsak çıkalım yine eğitim olmadan gelişmişlik seviyesinin hiçbir suretle artırılamayacağını görebiliyoruz” dedi.
Türkiye’de eğitim sektörü konusunda son yıllarda özel okullara verilen teşviklerin arttığını aktaran Kalko, “Vatandaşlarımızın eğitim noktasında daha da bilinçlenmesi ve özellikle orta sınıf ailelerin ekonomik yönden daha da güçlenmesiyle beraber özel okulların hem arzı hem de talebi artmış durumda. Bu bağlamda bizde Mektebim olarak Türkiye’de 60’ın üstünde kampüste 35 bine yakın öğrencimizle birçok şehirde bayrağı dalgalandırmaktayız. Eğitim kurumlarının hassas durumları vardır. Eğitim kurumları çok stratejik yerlerdir. Eğitim kurumu sahibi olduğunuz zaman mutlaka o eğitim kurumunun anayasasını belirlemek zorundasınız ve biz bunu belirlerdik. Dört maddeden oluşan kısa bir anayasa. Bu bir nevi Mektebim'i sizlere tanıtmak açısından da önemli. Mektebim anayasasının birinci maddesi; bizler vatanını, milletini seven, toplumun tüm kesimlerine eşit mesafede duran bir eğitim kurumu olacağız. Madde iki; eğitimden kazandığını eğitime yatıran bir eğitim kurumu olacağız. Madde üç; eğitim dışında başka bir sektöre yatırımımız olmayacak. Madde dört; bizim 82 anayasamızda olduğu gibi yukarıdaki ilk üç madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Biz sadece eğitimle uğraşıyoruz. Biz tüm kesimlere eşit mesafedeyiz. Bizim herhangi bir tarafımız yok. Bizler vatanımızı milletimizi seviyoruz” diye konuştu.

“Bayrağımıza sahip çıkan nesiller yetiştirmek istiyoruz”
Atatürk’ün koyduğu akıl ve bilim yolundan gittiklerini ifade eden Kalko, “Bizler bayrağımıza sahip çıkan nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bu uğurda da yatırımlarımızı hızlandırmış vaziyetteyiz. Üç yıl içerisinde Türkiye’nin, 5 yıl içerisinde de dünyanın en büyük eğitim kurumu olma iddiamız var. Bu manada yatırımlarımıza hem yatay hem dikey manada ciddi şekilde hız vermiş durumdayız. Bazen bize ‘kısa sürede hızlı büyümüş olmanızın bir takım sıkıntıları olmuyor mu, eğitimde bir takım olumsuz yansımaları olmuyor mu’ diye soruyorlar. İçimizde belki inşaat sektörüyle uğraşan vardır. Bir inşaatın temeli sağlam atılırsa kaç kat çıktığının bir önemi yoktur. Bizim de sırf genel merkezimizi bundan 7 yıl öncesine kadar 250 kişi çalıştırdık ki bugünlere daha sağlam, daha sağlıklı bir şekilde ilerleyebilelim diye. Bu bağlamda biz eğitime çok ciddi yatırımlar yaptık. Ar-Ge birimimize çok ciddi yatırımlar yaptık. Kısa sürede açacağımız yeni kampüslerle Türkiye’de Mektebim bayrağının dalgalanmayacağı bir şehir kalmasın istemiyoruz. Şu anda Mektebim Türkiye’nin birçok yerinde var. Şırnak Cizre’de varız, Diyarbakır’da varız. İnşallah bu sene Elazığ’da olacağız. Ağrı’da şu anda okulumuz açılmak üzere. Ankara, İstanbul, Manisa, Balıkesir, Antalya, Adana, Eskişehir, Konya, Kayseri, Ordu, Samsun, Trabzon illerinde varız. Bizler 2019 itibari ile artık vatansever bir eğitim kurumu olarak Mektebim bayrağını yurtdışına taşımaya karar verdik. İlk kampüsümüzü Londra’da açacağız. Şu an inşaat çalışmaları başladı” şeklinde konuştu.

Eğitim kurumlarının çok stratejik kurumlar olduğunu dile getiren Kalko, “Bizlerin vatanını, milletini seven ve eğitimli nesiller yetiştirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çok yakın bir zamanda ülkemiz bir darbe kalkışması yaşadı. İşin siyasi kısımları bizim konumuzun dışındadır ama tabi ki ülkemize karşı yapılmış bir darbe kalkışmasında bir tarafta olmadan da yapamıyoruz. Tabii ki bu hain bir saldırıydı. İşin siyasi kısmı ayrı bir konu bu darbeyi kimler yaptı. Bu darbeyi yapan insanlar içerisinde siz hiç eğitimsiz bir insan gördünüz mü, hepsi eğitimliydi. Orgeneraller, Korgeneraller, mühendisler, mimarlar hala oluk oluk bir çok kişi ihraç ediliyor. Birçok kişi çok değişik pozisyonlarda saklanmış duruyor. Hepsi eğitimli ama vatan haini çıktılar. Demek ki sadece eğitim vererek biz vatansever nesiller yetiştiremeyiz. Bizler vatan ve millet sevgisi bayrak sevgisini vermeden sadece eğitim verirsek işte böyle başımıza büyük felaketler açabilen nesiller doğurmuş olabiliriz” ifadelerini kullandı.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de korkutan iş yeri yangını: Restoran alev alev yandı Maltepe bir restoranda ocak altında unutulan kömürlerin tutuşmasıyla çıkan yangın sonucu iş yeri yanarak kullanılamaz hale geldi. Alev alev yanan restoran cep telefonu kameralarınca kaydedildi. Yangın, Maltepe Zümrütevler Karaca Caddesi’nde saat 04.30 sularında Kebapçı Özcan isimli restoranda çıktı. İddiaya göre, ocak altında unutulan kömürlerin tutuşması sonucu yangın hızlı bir biçimde yayıldı. Yangın sokakta bulunan 34 HRZ 971 plakalı bir araca da sıçradı. Yangına, çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ni araması üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangında ölen ya da yaralanan olmaz iken binanın bir kısmında maddi hasar oluştu. Tedbir amaçlı polis ekipleri ve olay yeri inceleme ekibi de yangın mahaline sevk edildi. Olay yerine hızlı bir şekilde ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Polis ekipleri ise olayda güvenlik tedbirlerini uyguladı. Yangının söndürülmesinin ardından, önlem amaçlı soğutma çalışmaları da yapıldı. Yangını gören Özcan Eşlegül, "Bir patlama sesi geldi, ben de işe kalkmıştım, işe gidecektim, geldik bizim komşu aşağıda kebap lahmacun salonu var. Orada herhalde ızgarada ateş mi bırakmış, bir şeyler bırakmış baca alev alınca çatı tutuşmuş, biz geldiğimizde zaten itfaiyeler falan vardı. Ondan sonra yanda bir araba yanmış. Allah’tan kimsede can kaybı, yaralanma yok, tek tesellimiz bu. Başka bir şey değil" ifadelerini kullandı.
Tokat Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki deprem anı güvenlik kamerasında Tokat’ta yaşanan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından, Tokat Sulusaray ilçesi Belediye Başkanı Davut Kılıç, ilçede herhangi bir olumsuz durumun bulunmadığını söyledi. Öte yandan deprem anı güvenlik kameralarına yansıdı. AFAD tarafından açıklanan bilgilere göre, saat 01.06’da merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, 9,97 kilometre derinlikte kaydedildi. Sarsıntı Sivas ve Yozgat illerinden de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar büyük bir panik yaşayarak kendilerini dışarı attı. Deprem anı iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansırken Tokat Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun olmadığını fakat dikkatli olunması gerektiğini söyledi. “Yıkılan, hasarlı bir bina yok” Kılıç, ilçede yıkılan ve hasarlı bir binanın olmadığını ifade ederek, “Saat 01.06’da Sulusaray ilçe merkezli 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yok. Yıkılan, hasarlı bir bina yok. Herhangi bir can kaybı ve yaralanma da yok. Köylerimizde de sorun yok. Özellikle vatandaşlarımız bu gece, dikkatli, uyanık olmasını ve mümkünse bu geceyi dışarda geçirmeleri önemli. Vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda anons yaparak uyarıyoruz. Deprem ülkemizin gerçeği. İlçemiz de Kuzey Anadolu fay hattına yakın bölgede bulunuyor. Hepimize geçmiş olsun” dedi. Vatandaşlar ise depremi hisseder hissetmez kendilerini evden dışarı attıklarını belirtti.