KENT HABERLERİ - 08 Ağustos 2017 Salı 12:03

Meram’da kaçak yapılar yıkılıyor

A
A
A
Meram’da kaçak yapılar yıkılıyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, kafe olarak işletilen bir yapı için aldığı yıkım kararının Konya İdare Mahkemesi kararları ile kesinleşmesi üzerine yıkımı gerçekleştirdi.

Meram Belediyesinden yapılan açıklamada, Meram Yeni Yol Caddesi üzerinde Konya Fenerbahçeliler Derneği tarafından ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan ve daha sonra başka birine devrilerek Vitrin Kafe olarak faaliyet gösteren kaçak yapının Meram Belediyesi Encümeni’nin verdiği yıkım kararının Konya İdare Mahkemesi kararları ile kesinleşmesi üzerine geniş güvenlik önlemleri arasında yıkıldığı bildirdi.

Konuyla ilgili Meram Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklama şöyle: “Meram İlçesi, Hacı Şaban Mahallesi, Meram Yeniyol Caddesi, No: 189 adresinde, tapunun 257 pafta, 1672 ada, 36 nolu mülkiyeti, Toplantı Mekanları Turizm Organizasyon ve Araç Kiralama Ltd. Şti.’ne ait parselde, 27.12.1983 tarih ve 10/16 sayılı Yapı Kullanma İzin Belgesi bulunan binaya, Konya Fenerbahçeliler Derneği tarafından ruhsat ve eklerine aykırı olarak 20,30 x 22,60 = 458,78 metrekare ve 143,61 metrekare ebadında ilaveler yapılmış halde iken 15.03.2016 tarih ve 372 sayılı Yapı Tatil Zaptı tanzim edilerek mühürlenmiş, zaptın bir sureti de yapıya bırakılmıştır. Yeni işletmeci Beys Enerji Danışmanlık San. Tic. Ltd. Şti. - Vitrin Kafe’ye; Ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan yapının 3194 sayılı imar kanununun 32. maddesi gereğince en geç 30 gün içinde mevzuata uygun hale getirilmesi için süre verilmiş ve verilen süre içinde mevzuata uygun hale getirilmemiştir. Meram Belediyesi Encümeninin 27.04.2016 tarih ve 2016/497 sayılı kararı ile ruhsat ve eklerine aykırı olarak inşa edilen yapının 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesi gereğince yıktırılmasına karar verilmiştir. Konya 2. İdare Mahkemesi’nin 31.03.2017 tarih ve 2017/737 sayılı ve Konya 2. İdare Mahkemesi’nin 31.03.2017 tarih 2017/735 sayılı kararları gereği, İmar Kanunu’nun 32. Maddesine göre ruhsatsız, ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan yapı ve ilaveleri geniş güvenlik önlemleri arasında yıkılmıştır.” 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu Kocaeli’nin İzmit ilçesinde markette çıkan ve 2 saatte kontrol altına alınan yangında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı. Yangın, saat 14.00 sıralarında Körfez Mahallesi Salim Dervişoğlu Caddesi’nde bulunan bir markette meydana geldi. Market çalışanları can havliyle dışarı kaçarken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Markette patlamalar yaşanırken, ekiplerin yoğun çalışmaları neticesinde yangın 2 saatte kontrol altına alındı. Marketin küle döndüğü yangında, İzmit Belediyesi’ne ait 3D yazılım ve basım merkezi de hasar gördü. "Bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı yandı" Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ömer İslamoğlu, "Saat 14.07’de gelen ihbarla olay yerine intikal ettik. Geldiğimizde market tamamen yanar vaziyetteydi. Can kaybı ve yaralanan olmadı ancak maddi hasar meydana geldi. Yaklaşık 36 itfaiye aracı, 91 personelimizle yangını kontrol altına aldık. Şu an soğutma çalışmalarımız devam ediyor. İzmit Belediyesi’ne ait binanın çatısına da alev sirayet etti. Yangını söndürdük, sadece çatısı zarar gördü. İçerideki birkaç bilgisayar da sudan kaynaklı zarar gördü. Bin 350 metrekare kapalı alanda yangın çıktı. Kapalı alanın tamamı zarar gördü. Çıkış sebebi yapılan çalışmalar sonucunda belli olacak" diye konuştu. "İşletmede de, bizde de hasar büyük" İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ise, "Ufak kıvılcımla yangın bizim 3D merkezimizin çatısına sıçradı. Çatı komple yandı. Binamızın 2. katı da yandı. Sudan dolayı da ciddi hasarımız var. Baskı aletlerimiz, dijital aletlerimiz, bilgisayarlarımız, stok malzemelerimiz, her şeyimiz binadaydı. Su basımından dolayı tüm malzemelerimiz ciddi zarar gördü. İşletmede de, bizde de hasar büyük ancak bizi sevindiren şey can kaybının ve yaralanmanın olmaması. Tüm ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu. Bölgede 36 araç ve 86 personel çalışmalarına devam ediyor.