SAĞLIK - 27 Kasım 2017 Pazartesi 01:22

Merdiven altı güzellik merkezleri hayat karartıyor

A
A
A
Merdiven altı güzellik merkezleri hayat karartıyor

Güzellik uzmanları, Diyarbakır’da sağlık ekibi çalıştırıp alanında uzman kişiler yerine, kaçak yollarla hizmet veren güzellik merkezlerini tercih eden vatandaşların vücutlarında oluşan kalıcı hasarlar nedeni ile hayatlarının karardığını söyledi.

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve en sağlıklı çözümü olan lazer ve epilasyon yöntemi Diyarbakırlı bayan ve erkeklerden yoğun ilgi görüyor. Uzmanlar, lazer ve epilasyona ilginin farkında olan bazı kişilerin, merdiven altı diye tabir edilen kaçak yollarla cilt bakım merkezi açıp, yetersiz eleman çalıştırarak vatandaşların hayatlarını karartabileceğini dile getirdi. 

Diyarbakır’da Uzman Estetisyen Nur Tellioğlu ile Uzman Estetisyen Buket Baylan tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete giren N&B Estetica Center'de müşterilerine en iyi hizmetin verilmesi için her şey en ince detayına kadar düşünerek modern bir işletme oluşturuldu.

22 yıllık tecrübe

Uzman Estetisyen Nur Tellioğlu, 22 yıldır uzman estetisyenlik yaptığını söyledi. Tüm sertifikalara sahip olduğunu kaydeden Tellioğlu, lazer ve epilasyon işlemlerinin profesyonel ekiplerce yapılması durumunda güzel sonuçlar ortaya çıkardığını kaydetti. Tellioğlu, “Bunun uzman olmayan kişiler tarafından merdiven altında yapılması, sağlık başta olmak üzere maddi ve manevi zararları oluyor. Bunu birçok insan bilmiyor. Biraz daha ucuz olsun ya da karşı tarafın ikna etmesi ile çoğu defa sağlıklarından bile olabiliyorlar. Amacımız bunu en iyi şekilde anlatmak, lazer farklı, epilasyon farklı, yoğunlaştırılmış ışın farklı. Merdiven altı işletmelerde, daha çok 20-30 bin liraya alınan sözde lazer makineleri mevcuttur halbuki tam donanımlı, sağlıklı bir şekilde çalışan cihazların fiyatı 120 bin dolara kadar çıkmaktadır. Lazer ayrı bir şey epilasyon ayrı bir şey. Kaçak yollarla işlem yapılan yerlerde, çalışan cihazı kullanmayı bilmiyorsa, işlemi yaptıran kişinin vücudunda kalıcı hasarlar bırakabilir, birinci derece yanıklar en önemli sorun. Ayrıca yapılan işlemlerin başarılı olmadığı da görülüyor. Hem paranızı hem de sağlığınızı kaybetmek çok önemli. Bu tür işlemleri yapmak isteyen vatandaşların, gideceği cilt bakım merkezini çok iyi bir şekilde araştırması gerekiyor. Sağlık Bakanlığının onay vermediği hiçbir kuruluşa gitmemeleri gerekiyor” dedi.

MEB onaylı estetisyen yetiştiriliyor

Nur Tellioğlu, önderliğinde açılan zincirlerden biri olan işletme, uzun yıllar estetik ve güzellik sektöründe edinilen tecrübe, uzman kadrosu ile 2002 yılında İstanbul Nişantaşı, İstanbul Şişli olarak hizmet verirken, bu zincire Mardin ve Diyarbakır'da eklendi. Mardin'de ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ile bir çok güzellik uzmanı ve sektörün yeni nesil öğrencilerinin de yetiştirildiği belirtildi.

Rahat ve konforun adresi

Uzman Estetisyen Buket Baylan ise rahat ve konfor için her türlü detayın düşünülerek dekore edilmiş geniş, ferah salonları ile sıcak ambiansını müşterilerine hissettirdiklerini söyledi. Baylan, "Hijyen, konfor ve müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğumuz her işlem için ayrı bölümler oluşturulmuş merkezimizde bulunmanın huzur ve keyfini yaşatmak istiyoruz" dedi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.