VOLEYBOL - 04 Eylül 2013 Çarşamba 10:28

Mersin Pamukspor yeni sezona hazırlanıyor

A
A
A
Mersin Pamukspor yeni sezona hazırlanıyor

Mersin’i bu yıl Voleybol Aroma 2 Ligi’nde temsil edecek olan Mersin Pamukspor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

3. Lig’den Voleybol Aroma 2 Ligi’ne çıkan Mersin ekibi, çalışmalarına Mersin'de top idmanıyla sürdürüyor. Yaklaşık bir ay önce idmanlara başlayan ‘Mersin’in Sultanları’, Antrenör Murat Oğuz yönetiminde Toroslar Spor Salonu’nda günde tek idman yapıyor. Haftanın 5 günü günde 2 saat idman yapan Pamukspor’lu oyuncular, ligde kalıcı olmak istiyor.Çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Pamukspor Antrenörü Murat Oğuz, Güney’de 2. Lig’de başka bir takımın olmadığını vurgulayarak, “Mersin’in 2. Ligi takımı olması inanılmayacak derecede çok güzel bir şey. Hele de Akdeniz Oyunları’ndan sonra bir 2. Lig olması çok daha güzel bir şey. Biz genç bir takımız. Mevcut kadromuzu koruduk ve kadromuzda bulunan oyuncuların kendi yaşıtlarındaki oyuncuları transfer etti. Takımın ruhunu, iskeletini bozmadık. Amacımız 2. Lig’de ki ilk yılımızda kalıcı olabilmek. Güzel, iyi voleybolu Mersinlilere, Türk voleyboluna sunabilmek istiyoruz. Bunları da yapabilirsek zaten arkası gelir” diye konuştu.

“HER MAÇTAN 3 PUAN ALMAK İÇİN UĞRAŞACAĞIZ”

Ligde ilk maçlarının Voleybol Federasyon Spor Lisesi ile olduğunu belirten Oğuz, “Bunlar Türkiye’nin her yerinden toplanan özel eğitimle gelen lise çocukları. Bu takımın 3-4 oyuncusu dışarıya transfer oldu ama iyi takımlar. Ama bizim için rakip fark etmiyor. Biz her maça çıkıp en iyi oyunumuzu oynayıp her maçtan 3 puan almak için uğraşacağız. Hedefimiz 2. Lig’de kalıcı olmak dedik ama lig başladığında kendimizi iyi, güzel görürsek tabi ki de hedefimizi büyüteceğiz. Bu güzel ve iyi oyun gerçekleşirse hedefimiz Play-Off olur” şeklinde konuştu.

“MERSİNLİLERİN ARTIK TAKIMA SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUM”

Yaklaşık 1 aydır idmanlara başladıklarının altını çizen Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önce fitness salonunda kuvvet çalıştık. Şimdi ise artık top idmanlarına başladık. Tabi geçen seneki takımı bozmamız ve yeni aldığımız oyuncularında takımda kalan oyuncularla aynı yaşta olması kaynaşmanın hızlı olmasını sağladı. Yeni gelen oyuncularda sanki alt yapıdan gelmiş gibi hemen uyum sağladılar. Çalışmalarımız şu anda iyi gidiyor. Takımın kaynaşması ve uyum sorunun tam anlamıyla yok olması için bol bol hazırlık maçları oynayacağız. Önce Ankara’da ardından Gaziantep’de maç yapacağız. 1 ay sonrada ligler başlayacak. Artık Mersinlilerden de takıma destek çıkmasını istiyoruz. Bu takım hepimizin takımı. En önemlisi de takımımızda bulunan oyuncuların yüzde 80’ı Mersin’in çocuğu. Mersinliler onlara sahip çıkmalıdır. Maçlara gelip bizi desteklemelerini istiyoruz.”Takım kaptanı Gizem Demirtaş ise bu sene 2. Lige çıktıklarını hatırlatarak, “Yeni bir kadromuz var. Çok genç oyuncularımız var. Biraz tecrübe eksikliğimiz var ama bunu da hazırlık maçları yapıp düzeltmeye çalışacağız. İyi bir kadro. Birbirimize adapte olmaya çalışıyoruz. İnşallah 2. Lig’de Mersin’e voleybolu sevdireceğiz. Mersinlilerin desteklerini bekliyoruz. Voleybolda biraz seyirci eksikliğimiz var. Mersinlilerin bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz” dedi.

KORAY ÜNLÜ
MERSİN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Bocce sporunun ihtiyar delikanlıları Alanya’da yarıştı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılında 6’ncısı gerçekleştirilen Yaşlı Resmi Huzurevleri Yetişkin Gençler Huzur Bocce Ligi’nde ilk dörde kalan takımlar Antalya’nın Alanya ilçesinde hem tatil yaptı hem de yarıştı. 29 Ekim- 3 Kasım 2023 tarihleri arasında Antalya’nın Side ilçesinde huzurevlerinde kalan yaşlılara yönelik Gençler Huzur Bocce Ligi düzenlendi. Şampiyonada son dörde kalan Aksaray Kadir Üçyıldız Huzurevi takımı birinci olurken, Osmaniye Özden Huzurevi ikinci, Erzincan 100.Yıl Atatürk Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (HYBRM) üçüncü, Samsun Bafra 75. Yıl Huzurevi ise dördüncü oldu. İlk dörde giren takımlara ödül olarak Alanya’da 5 günlük tatil hakkı tanındı. Takımlar Alanya Huzurevi’nde bir araya gelerek Alanya Huzur Evi Bocce ekibiyle karşılaştı. Turnuvanın finalinde Alanya Huzurevi takımı, Erzincan 100. Yıl Atatürk Huzurevi’ni 12-11 yenerek şampiyon oldu. Ayrıca takımlar yarışmanın ardından ilçede tekne turu ve mağara gezisi yaparak turistik yerleri ziyaret edecek. “Bu spordaki amaç aktif yaşlanmak” Yarışmayla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, Bocce sporunun daha rahat yapıldığından dolayı bakanlık tarafından seçildiğini ifade ederek, “Bu spordaki amaç aktif yaşlanmak. Bakanlık tarafından huzurevindeki yaşlılarımız, çocukları ve yakınları tarafından bırakıldıkları havasından kurtulmaları, aktif, sağlıklı yaşlanmaları için onlara uygun aktif spor dalları hakkında araştırma yapıldı Bedensel engelli birinin dahi rahatlıkla oynayabileceği için bocce sporu üzerinde duruldu. Antalya’da olan yarışmaların bölge birincileri finali için buraya geldi” dedi. “81 ildeki sporcuları birleştirerek bütün yaşlıları topladılar” Yarışmaya katılan 76 yaşındaki Şahin Dursun, “Samsun’dan geldim, 8 senedir takım kaptanlığını yürütüyorum. 81 ildeki sporcuları birleştirerek bütün yaşlıları topladılar. Birbirimizi tanımaya başladık. 2017’de Samsun’a Türkiye şampiyonluğunu getirdik. Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nden daha fazla ilgi alaka gördük. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. “2017’den beri bocce oynuyorum” Bocce sporunu 7 yıldır yaptığını ifade den Mehmet Böle isimli sporcu ise, “Aksaray olarak Bocce şampiyonası finalinde Türkiye şampiyonu olduk. 2017’den beri oynuyorum, kaptanlığını da yapıyorum. Bugünde kadar devam etti. Bir dahaki senelerde de inşallah bunları görürüz” dedi.