GÜNDEM - 06 Ağustos 2015 Perşembe 10:49

Mersin’deki Suriyeli sayısı 110 bini geçti

A
A
A
Mersin’deki Suriyeli sayısı 110 bini geçti

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, ülkelerindeki savaştan kaçarak Mersin’e gelen Suriyelilerle ilgili resmi rakamı Bozyazı ilçesinde açıkladı. Vali Çakacak, Mersin’de şu an itibariyle 110 binden fazla Suriyeli bulunduğunu söyledi.

Vali Çakacak, ilçe gezileri kapsamında Bozyazı’da incelemelerde bulundu. İlçedeki ilk ziyaretini Hükümet Konağı’nda Bozyazı Kaymakamı Suat Yıldız’a gerçekleştirdi. Burada Kaymakam Yıldız ve resmi kurum amirleri tarafından karşılanan Çakacak, Bozyazı ilçesine yeni atanan Kaymakam Suat Yıldız’a ‘hayırlı olsun’ diyerek, yeni görevinde başarılar diledi. Kurum amirleri ve personele yönelik seslenen Çakacak, “Kamu yöneticilerinin görevi vatandaşa hizmet etmektir. Dolayısıyla hizmet etmek pozisyonunda bulunan insanlar vatandaşa empatiyle yaklaşmalı, kendisine davranılmasını istediği şekilde vatandaşa muamele etmelidir. Biz kamu görevlileri, ‘Halka hizmet Hakk’a hizmet’ düsturu ve vatandaşa hizmet etmenin en şerefli görev olduğu bilinciyle görev yapmalı, Ahi Evran’ın ‘Evin, kapın, sofran hep açık olsun’ sözünden hareketle güler yüz ve tatlı dille davranarak toplumsal barışa katkı sunmalıyız” dedi.

Türk insanının yardımseverliğini Suriyelileri örnek göstererek anlatan Çakacak, Mersin’deki Suriyeli sayısına ilişkin sayı da vererek şunları söyledi: “Şu an ilimizde 110 binden fazla, ülkemizde ise 2 milyonu aşkın Suriyeli var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti, zorda, darda kalan ve muhtaç durumda olan insanlara yardım etmeyi geçmişte olduğu gibi günümüzde de kendisine görev addederek, dünyanın her tarafına yardım eli uzatmaktadır” diye konuştu.

Daha sonra ilçe esnafıyla buluşan Vali Çakacak, esnafla uzun süre sohbet ederek, hayırlı ve bol kazanç dileklerinde bulundu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."