SAĞLIK - 28 Ocak 2015 Çarşamba 12:23

Metin Hara, Memorial Kalp Yogasına konuk oldu

A
A
A
Metin Hara, Memorial Kalp Yogasına konuk oldu

Memorial Sağlık Grubu tarafından on yıldır düzenlenen Kalp Yogası etkinliği sürprizlerle devam ediyor.

Kalp hastaları ve kalp sağlığını korumak isteyenler Memorial Kalp Yogası’nda ünlü yazar ve İnsan Güven Akademi’nin kurucusu Metin Hara ile bir araya geldi. Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve Yoga eğitmeni Dr. Neslihan İskit yönetiminde gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda konuk katıldı.

Kalp Yogası programında konuşan Metin Hara, kişinin içinde var olan gücü nasıl ortaya çıkarması gerektiği konusunda geliştirdiği teknikleri katılımcılarla paylaştı.

“BİR EVREN DOLUSU SEVGİ BİR KALBİN İÇİNE SIĞAR”
Kalp Yogası’nın uygulandığı yerlerde, kalp hastaları üzerinde başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Metin Hara, “Kalp Yogası bir lüks olarak görülmemeli. Kalp Yogası kalp hastaları için oldukça gerekli. Kalbi bir kas yığını olarak görmekten vazgeçmeliyiz. Bir evren dolusu sevgi küçücük bir kalbin içine sığar, kalbimizi alabildiğince sevgiyle doldurmalıyız. Bugün baktığımız da psikolojik nedenlerin de kalp hastalıkları üzerinde, zannettiğimizden çok daha fazla etkili olduğunu görüyoruz. Bu durumda hastalara önemli bir görev düşüyor. Kalp hastalarının üzerine düşen görev kalplerini sevgiyle doldurmaktır” dedi.

“VÜCUT DENGESİNİ KORUMAK ÇOK ÖNEMLİ”
Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez de, “İnsanların vücudunda kendilerinin ürettikleri iki hormon var. Adrenalin ve Endorfin. Ama bu iki hormonun miktarını ayarlamak çok önemli. Adrenalinsiz yaşam yok, şu an ayakta duruyorsak, konuşuyorsak, düşünebiliyorsak adrenalimiz var olduğu için. Ama aşırı dozda adrenalin salgılarsak tansiyonumuz yükselir, nabzımız yükselir. Endorfin hormonunu da biz üretiyoruz. Damarlarımızın genişlemesini sağlıyor, nabzımızı yavaşlatıyor kendimizi mutlu hissetmemizi sağlıyor. Eğer vücudumuzdaki adrenalin ve endorfin hormonunu dengede tutabilirsek uzun ömürlü ve sağlıklı bir yaşamımız olur” diye konuştu.
Kalp Yogası’nın nefesimizi kullanarak bedenimiz ve zihnimizi bir araya getiren bir çalışma olduğuna değinen Yoga Eğitmeni Dr. Neslihan İskit de, “Nefes her şeyin anahtarıdır. Eğer doğru nefes alırsak daha sağlıklı yaşam sağlayabiliriz. Kalp hastalarına, hiç zaman kaybetmeden Kalp Yogası’na başlamalarını öneriyorum” dedi.

KALP SAĞLIĞI İÇİN DOĞRU NEFES ÇOK ÖNEMLİ
Doğru nefes; kalbe daha çok oksijen gitmesini sağlıyor, kalbin stres yükünü azaltıyor ve kasları güçlendiriyor. Kalbi korumak için sağlıklı nefes alma tekniklerini öğrenmenin yoluysa kalp yogasından geçiyor. Türkiye’de ilk kez Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ile Yoga Uzmanı Dr. Neslihan İskit tarafından başlatılan Kalp Yogası, bypass ameliyatı geçirmiş hastalar ile kalp hastalarının hem fiziksel olarak güçlenmesi, hem de sağlıklı bir ruh haline kavuşmasına yardımcı olmak amacıyla 10 yılı aşkın süredir ücretsiz olarak uygulanıyor. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir