GÜNDEM - 06 Temmuz 2017 Perşembe 09:57

Mezuniyet törenine damga vuran evlenme teklifi

A
A
A
Mezuniyet törenine damga vuran evlenme teklifi

Üniversite mezuniyet töreninde sahneye çıkan bir öğrencinin yüzlerce kişi önünde kız arkadaşına evlenme teklifi etmesi törene damga vurdu. Çılgın genç “Evet” cevabı alırken, kız arkadaşının yüzüğünü Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu takarak genç çifte mutluluklar diledi.

İstanbul Esenyurt Üniversitesi, 2016-2017 akademik yılı mezuniyet töreni Necmi Kadıoğlu Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Törene, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Küçükçekme Kaymakamı Harun Kaya, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Cuma Bayat, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Orhan Özyurt mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Tören, protokol konuşmaları ile başladı. Başkan Kadıoğlu konuştuğu sırada Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi Mustafa İpek sahneye çıkarak Fatma Mayda’yı yanına davet etti. Mezuniyet sevinci yaşayan İpek’in yüzlerce öğrencinin önünde kız arkadaşına evlenme teklifi etmesi törene damga vurdu. Genç kızın önünde diz çöken çılgın gencin “Evet” cevabını alması öğrenciler tarafından uzun süre alkışlandı. Sürprizle büyük sevinç yaşayan Mayda uzun süre İpek’e sarılırken, Başkan Kadıoğlu çifti tebrik ederek Mayda’nın yüzüğünü taktı.

HEM MEZUN OLMANIN HEM YUSUF GÜNEY’ KONSERİNİN TADINI ÇIKARDILAR

Güzel sürprizin ardından tören dereceye giren öğrencilerin açıklanmasıyla devam etti. Bin 71 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı gecede okul birinciliğini Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Şeyda Yıldız göğüsledi. Ardından sırasıyla üniversitede çeşitli bölümlerde okuyan çok sayıda öğrenci diplomasını aldı. Diplomalarıyla kameralara gülümseyen gençler, mutlulukla hep birlikte keplerini havaya attı. Tüm öğrencilerin diplomalarını almasının ardından sahneye çıkan Yusuf Güney en güzel şarkılarını mezun olan öğrenciler için seslendirdi. Güney, mezuniyetlerini kutlayan öğrencilerle selfie çekilmeyi de ihmal etmedi. Sevilen şarkıcının söylediği şarkılara hep bir ağızdan eşlik eden gençler hem mezun olmanın hem de konserin tadını çıkardılar.

Mezuniyet törenine damga vuran evlenme teklifi

“TÜRKİYE GİBİ BİR YER BULAMADIK, YOK DA"

Öğrencilerin eğitimli ve başarılı insanlar olarak Türkiye’ye büyük katkı sağlayacaklarına birlik ve beraberlik için hizmetler yapacaklarına inandığını ifade eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Zaten haini, ihaneti bol olan bir ülkeyiz ama bizim, sizin. Bize miras bıraktılar, size devrediyoruz. Siz de sizden sonraki nesillere bu güzel ülkeyi bırakacaksınız. Çok ülke gezdik, çok ülkede yaşadım ama Türkiye gibi bir yer bizim olan bir yer bulamadık yok da” ifadelerini kullandı.

“İLK GÜNDEN BERİ HER ZAMAN DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞTIM"

Okulu birincilikle bitirmek için çok emek verdiğini ve başardığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencisi Şeyda Yıldız, “4 yıl boyunca gerçekten emin adımlarla bu işe çok uğraştım. 3.98 ortalamam var ilk günden beri her zaman dikkatli bir şekilde çalıştım. Bekliyordum, çok mutluyum, gururluyum. Arkadaşlarıma da gelecek hayatlarında meslek hayatlarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLA OKUMAK EPEYCE ZOR OLDU"

Diplomasını alamaya çocuğuyla birlikte gelen ve kendisine çok yardımcı olan eşine teşekkür eden İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Çağdaş Uzunoğlu, “Hep istediğim bir bölümdü, çocuktan sonra olmuş olması da benim için büyük keyif. Bu güzel anımda çocuğumla birlikte burada olmaktan gurur duydum. Çocukla okumak epeyce zor oldu ama ben zaten bu zorluğu bilerek başladım” dedi.

Hasibe Karadağ - Harun Basat

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Tırın çarptığı 15 yaşındaki çocuk kurtarılamadı Antalya’nın Manavgat ilçesinde yola çıkan 15 yaşındaki çocuğa tır çarptı. Ağır yaralanan çocuk, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamazken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, Alanya-Antalya D-400 kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya istikametine seyir halindeki Aykut Ulutaş’ın kullandığı 06 ESC 910 plaka 06 DSV 348 dorse plakalı tır, aniden yola çıkan 15 yaşındaki Hasan Türker İşbilir isimli çocuğa çarptı. Ağır yaralanan ve 112 Sağlık ekibinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Tır sürücüsü: "Aniden yola fırladı kurtaramadım" Tur sürücüsü Aykut Ulutaş, köprülü kavşaktan indiği an aniden yola bir kişinin fırladığını, frene basıp direksiyonu kırmasına rağmen çocuğa aracın çarpmasını engelleyemediğini söyledi. Baba fenalık geçirdi Manavgat Belediyesi Side Zabıta Amiri İbrahim İşbilir’in oğlu olan çocuğun ölüm haberi büyük üzüntü oluşturdu. Kazayı duyan yakınları Manavgat Devlet Hastanesine akın ederken fenalık geçiren baba müşahede altına alındı. Kazanın ardından yolda trafik uzun süre tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken trafik ekiplerinin çalışmasını tamamlayarak tırın kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü. Kaza sırasında çocuğun kulağından fırlayan kulaklık dikkatlerden kaçmazken, tır sürücüsü jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
İstanbul 23 Nisan coşkusu Gaziosmanpaşa’da doyasıya yaşanacak Gaziosmanpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle festival havasında kutlamaya hazırlanıyor. Belediye bahçesinde konserler ve atölye etkinlikleriyle başlayacak olan coşku, Küçükköy Meydanı’nda yapılacak kortej yürüyüşüyle zirveye ulaşacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla belediye bahçesinde düzenlenecek etkinlikte, Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi’nin yetenekli çocukları, vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. Akademi bünyesinde eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan 3 farklı tiyatro oyunu da seyircilerle buluşacak. Eğlenceli ve eğitici atölye etkinlikleri de belediye bahçesinde çocukları bekliyor olacak. Kurulacak stantlarda kuru boya, heykel, ebru, akıl oyunları, model uçak, çanta tasarım, VR deneyimi, doğa ve teknoloji gibi çok sayıda atölye etkinliği miniklere heyecanlı anlar yaşatacak. Öte yandan pamuk şeker, patlamış mısır, limonata ikramlarının yanı sıra yüz boyama ve balon stantları ile çocuklar unutulmaz bir festival yaşayacak. Küçükköy’de 23 Nisan kortej yürüyüşü düzenlenecek Gaziosmanpaşa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ikinci adresi ise Küçükköy Meydanı olacak. Saat 19.00’da, Sokullu Mehmet Paşa Caddesi üzerinden başlayacak olan kortejde binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde Küçükköy Meydanı’na yürüyecek. Etkinlikler meydanda düzenlenecek olan sahne programı ile son bulacak.