GÜNDEM - 16 Mayıs 2018 Çarşamba 17:49

MHP Genel Başkanı’na cezaevinden mektup

A
A
A
MHP Genel Başkanı’na cezaevinden mektup

HDP’li Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması talebine, Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz örneğiyle yanıt veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye cezaevinden mesaj geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli geçtiğimiz hafta HDP’li Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması talebine Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz örneğiyle yanıt verip, bu isimler için 100 bin imza toplanması durumunda, yine serbest bırakılmaları için bu cephenin kampanya başlatıp başlatmayacağını sordu. 

Ardından bu isimlerin hapiste olmalarının ne kadar adil ve adaletli olduğu soran Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Peki, ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı? Bu kardeşlerimizi taş duvarların ardında çürümeye terk etmek ne kadar adil ve adaletlidir" ifadelerine yer verdi. 

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin bu açıklamasına duyarsız kalmayan Kürşat Yılmaz tutuklu bulunduğu Kandıra F Tipi Cezaevinden mektup yazarak teşekkür etti. Yılmaz’ın demir parmaklar arkasından yazıp vasisi Bursalı Tamer Taylan’a teslim edilmesini istediği 2 ayrı mektubunda MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye ithafen söyledikleri dikkat çekti.

"BUGÜNDEN SONRA ÖLÜNCEYE KADAR DA TUTSAK TUTSALAR ÖNEMİ YOK" 

Yazdığı ilk mektubunda FETÖ terör örgütü liderinin yapılanmasını çözüp 2007 yılının ocak ayında Türk milletine açıkladığı için bugün çoğu kaçak olan polis ve hakim kılıklı teröristler tarafından tutsak edildiğini belirten Kürşat Yılmaz, "Türkmen Beyim ve sayın genel başkanım Devlet Bahçeli beyefendi sesimize ses kattı. Ülkü ve ülke sevdalısı olan davalarının gözü kara yiğitleri olarak değerli dostum ve arkadaşım Alaattin Çakıcı ve benim ismimi kullanarak bizleri onurlandırmışlardır. Bugüne kadar FETÖ kumpasıyla 14 yıldır tutsak olduğum bu cezaevinin artık tüm duvarları yıkıldı. Gökyüzü ile çiçek dolu kırlarıyla özgürlük ile aramda engel kalmadı. Bugünden sonra bilin ki tutsak tutulduğum cezaevlerinde beni ölünceye kadar tutsalar da önemi yoktur. Sürekli mafya liderliğini diline dolayanlara ve vatan hainlerine inat Devlet beyim mafya değil ülkü ve ülke sevdalıları kahraman gözü kara yiğitler olduğumuzu açıklamıştır. Sonsuz teşekkür ve minnetlerimle" dedi.

"FETÖ’NÜN YAPISINI İLK DEŞİFRE EDEN BEN OLDUĞUM İÇİN BURADAYIM" 

Devlet Bahçeli’ye ithafen yazdığı ikinci mektupta da HDP’li Demirtaş ile aynı yerde bulunmaktan büyüt üzüntü duyduğunu ancak devlet düşmanlarına yarayacaksa genel af gibi bir beklentisinin bulunmadığını anlatan Yılmaz, "Milletimin uğruna, bu ülkü yolunda benim özgürlüğümün nokta kadar kıymeti yoktur" dedi. FETÖ’nün hain yapılanmasını ilk deşifre eden olduğu için cezaevinde olduğunu belirten Yılmaz, "Burada olsam dahi sesim dışarıdaki ülkü ve ülke sevdalılarınadır. Ey büyük Türk milleti Türkmen beyine omuz verin, arka çıkın. Büyük turan için, kızıl elma için, yedi düvele karşı yeni kurtuluş savaşımız için. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu ülkenin ve milletin kurtuluş reçetesidir. Filistin’in, Kudüs’ün kurtuluşudur. İpek yolunun yeniden varoluşudur. Tanrı dağlarının Hira dağına, Aral’ın Van Gölü’ne sırt vermesidir" ifadelerini kullandı.

KÜRŞAT YILMAZ KİMDİR? 

12 Eylül Darbesi öncesinde Ülkücü Gençler Derneği’nde (ÜGD) yetkili kişilerden olan Kürşat Yılmaz, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Kalemi’nde çalışan polis memuresi Tülay Çetin‘le sürpriz bir evlilik yapmasıyla tekrar adını duyurdu. Yine kısa bir süre sonra ismi iki cinayete karıştı ve cezaevinde bulunduğu dönemde özel izinle evlenen Yılmaz’ın adı ilk olarak Banker Kastelli olarak bilinen Cevher Özden’i vurma olayında gündeme geldi. 17 Nisan 1999’da Türkiye’ye iade edilen ve Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi’ne konulan Yılmaz, 15 Temmuz 1999’da Kuşadası eski Belediye Başkanı Lütfi Suyolcu’yu öldüren tetikçi Fırat Erdoğan’ı azmettirdiği gerekçesiyle suç ortağı Yavuz Kaşıkçı’yla birlikte ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.  

MHP Genel Başkanı’na cezaevinden mektup

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van 14. Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı kapılarını açtı Van’da İpekyolu Expo Fuar A.Ş. tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ve 4 gün sürecek olan ‘Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı’ kapılarını ziyaretçilere açtı. Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar, ’En güzel kuzu’ yarışması ve ödül töreni ile başladı. Kurdele kesiminin ardından stantları tek tek gezen protokol, ürünler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Fuar ile ilgili açıklamada bulunan Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, eskiden tarımla uğraşan çiftçilerin teknolojik ürünleri almak için başka ile gitmek zorunda kaldığını hatırlatarak, “Çiftçilerimiz gerek gidiş gelişleri açısından gerek diğer açılardan zorluklar yaşıyorlardı. Bugün ise çoğu çiftçimiz ihtiyaçlarını burada alabiliyor. Bu gerçekten bizim için sevindirici bir durumdur. Van Ticaret Borsası olarak bu fuara ilk günden bugüne kadar hep destek olduk. Bunlar il için, bölge için mükemmel fuarlardır. İlimiz hem tarım hem hayvancılık bölgesi olduğu için bu bizim için büyük bir ihtiyaçtır ve bu ihtiyaçların büyük kısmını karşılayacak firmalar da katılmış. Bu da bizi sevindiriyor. Van için, bölge için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Fuara daha çok kamu kurumlarının katılması gerektiğinin altını çizen Süer, “Başka illerdeki fuarlara gittiğimizde daha çok katılımcı görüyoruz. Bu yüzden tüm kamu kurumlarından daha güçlü destek bekliyoruz. Van’ımız bunu hak etmiyor. Özellikle çiftçilerimizden ricamız buraya gelmeleri ve bu ürünleri görmeleridir. Yarın yatırım düşüncesi olan çiftçilerimiz için en azından bir ön çalışma olur” ifadelerini kullandı. Fuarda 20 tanesi il dışından olmak üzere 85 standın kurulduğunu belirten İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Fuar Koordinatörü Veysi Uygun ise kuzu güzellik yarışması ile ziyaretçileri ağırladıklarını belirtti. Fuarın bölgedeki tek çiftçi buluşması olduğunun altını çizen Uygun, “Tarımsal mekanizasyon hizmetlerini sunan tek fuar olma özelliğini taşıyan bu fuarımız 4 gün sürecek. Fuarımız, tarım ve hayvancılıkla ilgili hizmet sunan tüm çiftçilerimize ve aynı zamanda üreticilerimize tarımsal mekanizasyon, traktör, tarım aletleri, tohum ve gübre anlamında tüm teknolojileri sunma özelliğini taşıyor. Fuarımızın başka bir özelliği ise bölgedeki tek çiftçi buluşması olmasıdır. Ziraat odalarının örgütlenmesi ile birlikte biz bölgede tüm çiftçilerimizi fuarımızda yeni teknolojilerle buluşturuyoruz. Bölgemizin, ilimizin ve çiftçilerimizin ihtiyacı olan tüm ürünleri bulabileceği bir alan sunuyoruz” dedi. Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nın büyüme yolunda artık belli bir noktaya geldiğini vurgulayan Uygun, “Van Tarım Hayvancılık ve Gıda Fuarı, tüm ülkede konuşulan bir fuar noktasındadır. Bundan sonraki aşamada, biz artık tamamen yurt dışından katılımcı ve ziyaretçi kabul edeceğiz ve buradaki tarımımız ile teknolojilerimizi yurt dışına pazarlama içerisine gireceğiz” ifadelerini kullandı.
Adıyaman 1. Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi başladı Adıyaman’da 1. Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi başladı. Adıyaman’ın eşsiz tarihi ve doğal güzellikleri, ulusal ve uluslararası fotoğrafçılar tarafından fotoğraflandı. Antik Yunan’dan Kommagene’ye, Roma kültüründen İslam medeniyetine uzanan ve çeşitli zenginliklerle dolu bir kültürel mirası barındıran Adıyaman, ulusal ve uluslararası fotoğrafçıları ağırladı. Yurt içi ve yurt dışından onlarca ödüllü fotoğrafçı deklanşöre bu kez Adıyaman için bastı. Nemrut Dağı’ndan Gerger Kanyonlarına, Perre Antik Kenti’nden Kızılin Köprüsüne, Yüzen adalardan Kahta Kalesine, Cendere Köprüsünden Karakuş Tepesine, Abuzer Gaffari Türbesinden Safvan Bin Muattal Külliyesine, Gölbaşı Gölü’nden Tut’un eşsiz doğal güzelliğine bir çok tarihi, kültürel ve doğal güzellik fotoğrafçıların beğenisine sunuldu. 25-28 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte 407 tescilli kültürel mirası ile adete açık hava müzesi konumundaki Adıyaman sadece tarihi ve kültürel yapılarıyla değil gastronomi, doğa ve insan manzaralarıyla da fotoğraflanacak. Adıyaman’da bir otelin salonunda başlayan etkinliğin açılış programında Vali Osman Varol, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse’nin açılış konuşmalarının ardından fotoğrafçılar, belirlenen destinasyonlarda fotoğraf çekimine başladı. Perre Antik Kentte canlı performans sergileyen sanatçı Hakime Bal, “1. Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi için buradayım. Dünya’nın ilk kadın savaş foto muhabiri ve Türkiye’nin de ilk gezi muhabiri olan Semiha Es’i canlandırıyorum. Burada olmaktan gerçekten çok mutluyuz ve çok gururluyuz” dedi. Azerbaycan’dan gelen Uluslararası Fotoğraf Yarışmaları Jüri Üyesi Rauf Umudov, dünyada bir çok ülkesini gezdiğini ancak Adıyaman’ın tarihi, kültürü, mimarisi ve insanlarıyla farklı bir yer olduğunu dile getirdi. Bursa’dan gelen Bahar Borozan ise Perre Antik Kent’ten çok etkilendiğini, Adıyaman’ın tarihi, estetik ve kültürel ögeleri ile öne çıktığını kaydetti. Azerbaycan’dan gelen Aysel Memmetova, Türkiye’ye gelen herkesi Adıyaman’ı görmeye davet ederek, “Burası tarihe dokunmak, hissetmek gibi, gelip buraları görsünler” dedi. Samsun’dan gelen Behçet Atabey ise “Adıyaman’ın tanıtımı amacıyla yapılan bu etkinlik semeresini verecektir” ifadelerini kullandı.