POLİTİKA - 17 Haziran 2016 Cuma 22:49

MHP Lideri Bahçeli: '19 Haziran bizim için yok hükmündedir'

A
A
A
MHP Lideri Bahçeli: '19 Haziran bizim için yok hükmündedir'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultayla ilgili olarak, “Yargıtay karar verse de 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. Tüm dava arkadaşlarımı 10 Temmuz’da oyunu bozmaya çağırıyorum. Oyunu bozup saldırılarını püskürteceğiz, oyun bozulacak Milliyetçi Hareket Partisi baştan ayağa temizlenecek, paklanacaktır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İzmir İl Teşkilatı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. İftar programına, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, MHP İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ve çok sayıda partili katıldı. Olağanüstü kurultay ile ilgili Bahçeli, “Sahte ülkücüler, çıkarı davadan büyük olan Truva atları milletvekili aday olamadıkları için kurtarıcı rolüne soyunmuş alayı birden değişimci kesilmiştir. MHP’yi kontrol etmek isteyenler 19 Haziran’da olağanüstü kurultay yapmaya çalışacak. Yargıtay karar verse de 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. ‘Oyuna gelme kurultaya gel’ sözüyle davetiye çıkaranlar, yalandır, dolandır, riyadır. 6. büyük kurultayımız 10 Temmuz’da Ankara’da yapılacak. Tüm dava arkadaşlarımı 10 Temmuz’da oyunu bozmaya çağırıyorum. Oyunu kökünden bozacağız, hep birlikte 10 Temmuz’da başaracağız. Oyunu bozup saldırılarını püskürteceğiz, oyun bozulacak Milliyetçi Hareket Partisi baştan ayağa temizlenecek, paklanacaktır” diye konuştu.

“FİTNE SOKULMASI İÇİN ÖZEL BİR GAYRET VAR
“Değişim olsun” diyenlerin, kutlu geçmişi silme arayışında olduğunu belirten Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“MHP art niyetli, maksatlı, çok aktörlü, kirli bir oyunun kuşatması altında. İç bünyemize fitne sokulması konusunda özel bir gayret vardır. Parti olarak 47 yıldır siyaset sahnesindeyiz. Türkiye siyasi hayatında üzerinde en fazla hesap yapılan parti MHP’dir. Karanlık eller her dönem parti içini karıştırmak istenmekte, önümüze her fırsatta engel çıkarılmaktadır. Bu kez kaleyi içten ele geçirme işine koyuldular. Gezmedikleri kapı kalmayan isimler MHP’de hak iddiasında bulundu. ‘Değişim olsun’ dediler. 47 yıl mücadelede alın teri olmayan paradigmacılar il il dolaşarak partiyi meşgul etiler. MHP’yi mahkemeye verdiler. Okyanus ötesinin siyasi hedeflerini MHP’ye taşımak için kurye olarak seçildiler. MHP’nin altını oymaya çalışan işbirlikçi yüzler değişse de hedef değişmedi. Oynanan oyunda hedef MHP’yi önce Meclis’te sonra Türkiye siyasi hayatının dışına çıkarıp etkisizleştirmektir. Devletin karanlık dehlizlerinde sinsi hesaplar yapan gruplar bu oyunun destekçisidir. Prensilvanya, kaçak saray iktidar oyundadır. PKK, DHKP-C oyuncuların arkasındadır.”

BAŞKANLIK SİSTEMİNE TEPKİ
Bahçeli, başkanlık sistemi ile ilgili de sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, şu ifadelere yer verdi:
“Bugün Türkiye Cumhuriyeti ağır tehditlerle karşı karşıyadır. Kurtuluş ruhu, dayatmalarla tahrip edilmekte zorlamalarla yıpratılmaktadır. Pek çok sorun bulunmasına rağmen iktidar başkanlık, olmazsa yarı başkanlık, bu da olmadı partili cumhurbaşkanlığı için sabırları aşırı geren dayatma içinde. Amaç cumhurbaşkanında devletin tüm yetki ve gücünü elinde toplamasıdır. Yeni başbakanın birinci görevi de bu olmuştur. Türkiye rejim ve sistem değişikliği konusunda kilitlenmiştir. AKP millet iradesi üzerinde kumar oynamaktadır. Türkiye’nin geleceği bir kişini konforuna, kibir ve kifayetsizliğine bağlanmıştır. Aslında AKP’nin milletin taleplerine uygun şekilde anayasa değiştirmek, demokrasiyi derinleştirmek gibi arayış ve kaygısı kesinlikle yoktur. Anayasa konusu, gizli gündemlerin icrası için bir örtüdür. İstismarcılar anayasa değişikliği kozuyla Türkiye’yi tarihsel rotasından çıkarmayı amaçlamaktadır. Toplumsal huzursuzlukları dert eden yoktur. Ekonomik çöküşü kafaya takan yoktur. Liseleri bile kuşatan tepkisel dalgalanmayı konuşan yoktur. Koltuk sevdasına düşmek, Türkiye’yi ciddi düzeyde beka sorunuyla boğuşurken, başkanlık fırsatı gözlemek bilinsin ki namertlik ve nankörlüktür.”

“MHP İLE UĞRAŞILMASI BOŞUNA DEĞİL”
"Bu zorlama niyedir?” diye soran Bahçeli, “Bir yanda PKK terörü diğer yanda AKP. Bir yanda iç ve dış karanlık odaklar, diğer yanda bölgesel ve küresel senaryolarla Türkiye mahfın eşiğine getirilmiştir. Hiçbir tehdide boyun eğmedik, yalan ve aldatmaya pirim vermedik. Oyunu gördük, okuduk ve teker teker bozduk. Biliniz ki yine yapacağız” dedi.
MHP ile uğraşılmasının boşa olmadığını, MHP’nin Türkiye’nin temel taşı ve Türk milletinin güvencesi olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Bizi engel görüyorlar. Zira biz olduğumuz müddetçe bayrağın inmeyeceğini biliyor, bölünmenin hayal olduğunu görüyorlar. Çürümüşlerin, satanların çalanların, yolsuzluk çetelerinin kuyruk acısı da bu kapsamda ele alınmalıdır. MHP millete hizmet ve sadakat yolunca dimdik durdukça amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayanlar yeni yöntemlerle sonuç almaya odaklanmıştır” ifadelerini kullandı.

“NEDİR BİZDEN İSTENEN?”
Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizden neyin istendiğini, nelerin beklendiğini sorguladık ama hiç kimseden cevap alamadık. MHP’ye en hayasız suçlama getirenler, iftira edenler bizden ne ummaktadır? Yapay azınlıklara seyirci mi kalalım? Milli kimliğin tartışılmasını kabul mü edelim? PKK affına göz mü yumalım? Diktatörlüğe ‘tamam’ mı diyelim? Kürdistan’ın kurulmasına sessiz mi kalalım? Üniter yapının tahribine sıcak mı bakalım? Açılım, çözüm ve barış adı altında yıllardır oynana rezil ihanet oyununa ortak mı olalım veya görmezden mi gelelim? Nedir bizden istenen?”

“GÜN OYUNLARI BOZMA GÜNÜDÜR”
İzmir’den haykırdığını ifade eden Bahçeli, Türk milliyetçileri var olduğu sürece hiçbir hain hesabın tutmayacağını kaydetti. MHP’nin, Türk milletinin ruh kökü olduğunu dile getiren Bahçeli, “İnanmadığımız hiçbir yerde olmadık, olmayacağız. Ülkücü doğduk, ülkücü yaşadık, ülkücü öleceğiz. Sizler olduktan sonra fesat yuvaları sonuç alamayacaktır. Oyunları bozacak olanlar sizlersiniz. Sizlerle hep övündüm, sizlere hep güvendim. Gün davanız için doğru adım atma günüdür. Gün oyunları bozma günüdür. İlke ve ülkülerimize can pahasına sahip çıkma günüdür. Fitne yaygın oyun büyüktür. MHP operasyonel ve şiddetli saldırı kıskacında. Ülkücünün ülküsüyle bağı kesilmek istenmektedir. Başkalaşmamızı, özümüze, ülkücü şuura yüz çevirmemiz projelendirilmektedir. Ülkü, bizlere fert olma ötesinde bize anlam kazandıran yüksek değerlerin ifadedir. Ülkücü ise kendinden vazgeçerek varlığını, geleceğini bağladığı, şuur sahibinin unvanıdır. Millet namına millet için verilen mücadele engellerinin birer birer aşılması gerektiren iradeyi zorunlu kılmaktadır. Bu itibarla ülkücü durağan geride kalmış bir hayatın takipçisi değil, işleriyle doğru yol alan bir vizyonu taşıyan aktif bir temsilci olmalıdır. Bu yol çileli ve meşakkatlidir. İrade göstermeyen, bedel ödemeyi göze alamayan soluğu kesilince geleceği reddeden, zoru görünce kuytuya sinenlerin sahip olacakları unvan değildir” dedi.

"BAŞKA PARTİLERİN ADAYLARINA EMEK HARCADILAR"
Programda konuşan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise şunları söyledi:
"Birçok seçimi birlikte yürüttük. Bu seçimlerde gayret gösteren, çaba sarf eden, ter döken bütün ülküdaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Beni söyleyeceklerimi emek harcayan ülküdaşlarım sakın ola üstüne alınmasın. Mahali idare seçimlerinde MHP İzmir'in 30 ilçesinde ve büyükşehirde aday çıkardı. Bu süreçte kendisini ülkücü olarak tanımlayan, ülkücü çizgide olduğunu ifade eden, bugün hiç durumdan konuşan şahsiyetler var. Onlar maalesef MHP'nin adaylarından ziyade başka partilerin adaylarına emek harcadılar. Bugün sanki MHP'ye emek harcamışlar gibi, hakları olmadığı halde konuşuyorlar. Maalesef önüne gelen konuşuyor. Bahsettiğim seçimlerde çalışmayanlar şimdi 'MHP ne olacak?' diye soruyor. Seçimde konuşan olmadı. Kongre olunca MHP'yi dizayn etme çabası içine giriyorlar. Bu zamana kadar herkes konuştu. 47 yıldır şanla şerefle mücadele veren, ülkücü hareketle birlikte olan, derdiyle dertlenen, teşkilat diyen muhterem liderimiz var. Bundan sonra o konuşacak. Bu oyun bozulacak. Liderimiz konuşacak el birliğiyle bu oyunu bozacağız."
Konuşmaların ardından Babalar Günü nedeniyle il teşkilatı tarafından hediyeler verildi. Bahçeli, daha sonra partilerle basına kapalı olarak toplantıya geçti. 

CEREN ATMACA - HALİL KARAHAN
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şırnak Şırnak’ta Millet Kıraathanesi törenle hizmete açıldı Şırnak Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğinde Şırnak Millet Kıraathanesi görkemli bir tören ile açılışı gerçekleştirildi. Millet Kıraathanesi’nin açılışında konuşan AK Parti Şırnak Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Yarka, burayı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yaptıklarını belirterek, seçimlere 3 gün kala hizmete açtıklarını söyledi. Hem mimarisi hem de dış cephe boyası ile Amerika Birleşik Devlet’lerinde bulunan Beyaz Saray’ı andıran Şırnak Millet Kıraathanesi’nin vatandaşlardan tam not aldığını ifade eden Başkan Yarka, “Gençlere bundan sonraki zamanlar için projelerimiz olacak. Bu binada sadece Dengbejevi yok. Yan tarafımızda gençlerimiz için dijital gençlik merkezi yapıyoruz. Arkadaşlar, söz verdik sizlere. Şırnak gençliğini teknolojinin gerisinde bırakmayacağız. Batıdaki şehirler gibi Şırnak gençliğine de her dalda Allah’ın izni ile hizmetleri sunmaya devam edeceğiz" dedi. Üst katta okuma salonları olduğunu aktaran Başkan Yarka, "Çocuklarımızın zihin açıklığı için her türlü kitaplar mevcut. Çocuklarımız buraya gelip hem dinlenecekler, hem çaylarını içecekler, hem kitap okuyacaklar hem de ders yapacakları. Ayrıca bir katı da Şırnak Belediye Başkanı’nın çok değerli Şırnaklı hemşerilerini o mekanda haftanın bazı günlerinde misafir edecektir. Hizmetlerimiz Millet Kıraathanesi ile bitmiyor. Allah nasip ederse haziran ayında da bu bölgenin en güzel Millet Bahçesini de açacağız. Yetmeyecek ve daha fazlasını yapacağız. Şırnak Mesleki Akademiyi açacağız ve yine gençlerimiz için spor tesislerinin barındırdığı her türlü sportif faaliyetlerin olduğu kompleksi yapacağız” dedi Açılış törenine, Şırnak Milletvekili Aslan Tatar, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, AK Parti Şırnak İl Yönetimi ve çok sayıda davetli katıldı.
Muğla CHP Genel Başkanı Özel, Marmaris’te vatandaşlarla buluştu CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’nın Marmaris ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Özel, "Ayaklarımda derman yokken, dizimin bütün gücüyle koştum geldim, hasta yatağından kalktım geldim. Şimdi hepinizin şöyle bir görevi var. Pazar günü oy kullanmaya kadar bütün komşularınıza, esnafsınız müşterinize, öğretmenseniz okuttuğunuz öğrenciye, sanayide iseniz aracını tamir ettiğiniz müşteriye, alışveriş yaptığınızı esnafa, tarla komşunuza, ev komşunuza, geçmişteki asker arkadaşına mümkünse tek tek ulaşarak şunu anlatacağız. Eğer CHP dışında başka bir partiye, Acar Ünlü dışında başka bir adaya oy verirseniz AK Parti kazanacak. Ama Acar Ünlü’ye oy verirseniz sadece CHP kazanmayacak. İyi Partililerde kazanacak, demokratlarda kazanacak, Marmaris kazanacak, Atatürkçülerde kalacak bunu anlatmamız lazım. Bakın CHP dışında atılan her oy hangi partiye atılırsa açılsın pazar günü AK Parti’ye atılmış demektir" dedi. "Bir ilde bir ilçede turizm olacaksa bunu Turizm Bakanlığı yapacak" Özel, emeklilere de seslenerek, emekli maaşlarının enflasyon karşısında çok eridiğini belirtti. Ülkenin her yerindeki en güzel projeleri Marmaris’e getireceklerini belirten Özel, "Acar Ünlü’nün sağ omzuna Mansur Yavaş’ın eli, sol omzuna Ekrem İmamoğlu’nun eli konacaktır söz veriyoruz. Pazar günü Acar Ünlü gibi pırıl pırıl bir genci göreve getirip onlara kendimize emanet edeceğiz. Marmaris üzerindeki bütün hesapları bozmanın da bir tek yolu var ve Marmaris’e kendin namusu gibi koruyacak Marmaris için tüm gücü ile çalışacak" diye konuştu. “Marmaris Yat limanı Marmaris Belediyesi tarafından yönetilecek” CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras ise, "İmkanlarımızı birleştireceğiz. Acar başkan neyse ben de oyum. Ayrı yok gayrı yok, bütün yetkilerimi kendisiyle paylaşacağım. Buradan huzurunuzda söz veriyorum. Öncelikle şu liman meselesini bir ortadan kaldıralım. Limanı ayırıyoruz, ayrı bir şirket kuracağız. Yolcu gemileri gelmiyor bir sıkıntı var. Şirketle görüşeceğim. Dünyada kruvaziyer limanı işletenleri de Marmaris’e seçimden hemen sonra getiriyorum. Kapalı çarşının sıkıntısı olan yağmur suyu ve yukarıdan gelen o sıkıntısını da oluklarını hemen sonra beraber çözeceğiz. Bunun dışında alt yapı sorununu da çözeceğiz. Ondan sonra Selimiye, Turgut, Hisarönü buraların kanalizasyonunu da önümüzdeki dönemde yapacağız. Şu anda biliyorsunuz zaten Bozburun’a doğru bir su projesi başladı. Susuz olan köylerimize su gidiyor. O atık suyu da yönetmek için acilen atık su arıtma tesislerine bölgeye kazandırmamız lazım. Marmaris benim Marmaris’im 13 tane ilçem var her biri benim evladım gibi olacak" diyerek asli görevlerini yapacağını ve bunların namus borcu olduğunu ifade etti. Mitingin ardından sanatçı Onur Akın sahneye çıkarak konser verdi. Marmaris 19 Mayıs Meydanı’nda düzenlenen mitinge Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, CHP Muğla Milletvekilleri Cumhur Uzun, Gizem Özcan, Süreyya Öneş, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü ve diğer ilçe belediye başkan adayları ile partililer katıldı.