GÜNDEM - 22 Mayıs 2015 Cuma 12:10

MHP'li aday, ‘bu iş yerine siyasilerin girmesi yasak' kuralını deldi

A
A
A
MHP'li aday, ‘bu iş yerine siyasilerin girmesi yasak' kuralını deldi

Bursa’da, "Bu işyerine siyasiler giremez" yazısı asan esnafın kuralını MHP Bursa Milletvekili Adayı Fevzi Zırhlıoğlu bozdu. Yeşil esnafını ziyaret ederken Yüksel Cihan'ın pastanesine de uğrayan Zırhlıoğlu, küçük esnafların büyük alışveriş merkezleri karşısında korunacağı müjdesini verdi, projelerini anlattı.

Hiçbir siyasi parti mensubunun giremediği Yıldırım ilçesi Yeşil Caddesi'nde bulunan Yüksel Cihan’ın pastanesine MHP Bursa Milletvekili adayı Fevzi Zırhlıoğlu girerek partisinin projelerini anlattı. Zırhlıoğlu, MHP’nin seçim beyannamesinde AVM Yasası'nın küçük esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenleneceğini anlatarak esnaf Yüksel Cihan’dan destek istedi. Zırhlıoğlu, Yüksel’e partisinin esnafla ilgili projelerini anlatarak şunları söyledi. "MHP iktidarında AVM Yasası esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. Yeni işyeri açan esnafa beş yıl süreyle vergi ve prim avantajı sağlanacak. Şoför esnafının yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacak. Esnafın gelirini vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanacak. Kamyon otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerine yıpranma payı verilecek. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt verilecek. Esnaf ve sanatkarların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilip, esnafın ve sanatkarın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek pirimi kesilmeyecek”

Zırhlıoğlu, daha sonra Yeşil Semti'ndeki esnafı tek tek gezerek partisine destek istedi. 

BURAK TÜRKER
BURSA 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir’de çocuklar doğada buluşuyor İzmir’in eğlencesi en bol çocuk festivali Festival Çocuk, Çiçekliköy Moment Tabiat Park’ında kapılarını 8. kez açmaya hazırlanıyor. 2015 yılında ilk kez organize edilen ve 7 festivali geride bırakan Festival Çocuk, bu yıl temasını orman ve doğa okuryazarlığı olarak belirledi. 8. kez kapılarını açacak festival, 12 Mayıs Pazar Günü Çiçekliköy’de saat 10.00 ile 19.00 saatleri arasında düzenlenecek. Moment Tabiat Park’ındaki festival; orman yürüyüşleri, doğa atölyeleri ve tabiat parkurları ile dikkat çekecek. Festivale katılacak çocuklar; 45 adet survivor parkuru, şişme oyun alanları, yarışmalar ile eğlenirken, ailelerde stantları gezerek alışveriş yapabilecek. Yine çocuklar bir gün boyunca profesyonel çocuk eğitmenleri ve orman liderlerinin eşliğinde düzenlenen doğa atölyelerinden yararlanabilecek. Sadece çocukların değil ailelerinde keyifle zaman geçirmesi için aile oyunları, yarışmalar, sahne performansları da düzenlenecek. Sağlık sponsorluğunu Medical Point İzmir Hastanesinin üstlendiği festivalle ilgili konuşan Festival Çocuk kurucusu ve İzmirli kadın girişimci Sibel Demir Arslan, "Bu sene tema olarak ormanı seçtik. Daha çok çocuğumuz toprağa bassın, ağaca sarılsın istedik. Doğa hepimize çok iyi geliyor. Çocuklarımızın küçük yaşlardan doğa ile bağ kurmalarını çok önemsiyoruz. Evcil hayvan dostlarımıza da kapımız açık. Doğanın içinde kuş seslerinin çocuk seslerine karıştığı eğlenceli bir festival bizi bekliyor" dedi. 0-36 ay çocuklar ile özel çocukların festivale ücretsiz girebileceği de öğrenildi.