SPOR - 10 Mart 2016 Perşembe 22:31

Minderde gurur gecesi! 2 altın madalya birden

A
A
A
Minderde gurur gecesi! 2 altın madalya birden

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkeklerde Soner Demirtaş, kadınlarda Yasemin Adar altın madalya kazandı.

Letonya'nın başkenti Riga'da süren Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye iki altın madalya kazandı. Şampiyonanın 3. gününde kadınlarda Yasemin Adar, tarihi bir başarıya imza attı. 75 kilo finalinde Rus Alena Starodubtseva ile karşılaşan Yasemin rakibini adeta minderde ezerek maçtan 7-0 galip ayrıldı ve Avrupa Şampiyonu oldu. Adar, bu başarısıyla Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası tarihindeki ilk altın madalyasını da getirmiş olmuş oldu.

Minderde gurur gecesi! 2 altın madalya birden

SONER DE ALTIN MADALYAYI BOYNUNA TAKTI

Milli güreşçi Soner Demirtaş, erkekler serbest stil 74 kiloda altın madalyayı boynuna taktı. Demirtaş, final müsabakasında Azerbaycanlı Cebrail Hasanov ile karşı karşıya geldi. Rakibini 2-1 mağlup eden Soner Demirtaş, Avrupa Şampiyonu olmanın sevincini yaşadı. 

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ’TAN TEBRİK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Yasemin Adar ve Soner Demirtaş’ı tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç’ın tebrik mesajı şöyle:

“Letonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Kadınlar 75 kiloda altın madalya kazanan Yasemin Adar’ı ve erkekler serbest stil 74 kiloda altın madalya kazanan Soner Demirtaş’ı kutluyorum. Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası tarihinde kadınlarda ilk altın madalyasını kazandıran milli sporcumuz Yasemin Adar’ın ve Soner Demirtaş’ın başarısı bizleri gururlandırdı. Şampiyonada mücadele edecek tüm diğer sporcularımıza başarılar diliyorum. “ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir