SPOR - 09 Aralık 2015 Çarşamba 14:45

Minik öğrenciler geleceğe kulaç atıyor

A
A
A
Minik öğrenciler geleceğe kulaç atıyor

Samsun'da bir yılda tam 10 bin ilkokul öğrencisine yüzme öğretmeyi amaçlayan "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesiyle minik öğrenciler, hem yüzme öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu, bir yılda 10 bin ilkokul öğrencisine yüzme öğretmeyi amaçlayan "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi hız kesmeden devam ediyor.
Samsun Valisi İbrahim Şahin'in direktifleriyle, başlatılan projenin açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından gerçekleştirildi. Projenin Haziran ayında bitirilmesi hedefleniyor. Samsun'un çeşitli ilçelerindeki kapalı havuzlarda yüzme eğitimi alan öğrencilerin bütün masrafları proje ortakları tarafından karşılanıyor. Bir yıl sürecek olan eğitim 8 etaptan oluşuyor. Her etapta öğrenciler sekiz seans yüzme eğitimi alıyor. Projede yüzme antrenörü belgesi olan 16 beden eğitimi öğretmeni yer alıyor.

ÖĞRENCİLER DURUMDAN OLDUKÇA MEMNUN
Öğretmenler eşliğinde ve gruplar halinde yüzmeyi öğrenen minik öğrenciler ise uygulamadan çok memnun olduklarını ve eğlenceli vakit geçirdiklerini söylediler. Öğrencilere ilk 5 derste temel eğitim verip, sonrasında büyük havuza geçirdiklerini ifade eden yüzme antrenörleri, bunun sonucunda yetenekli olan öğrencileri kulüplere yönlendirdiklerini ifade ettiler. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir