KENT HABERLERİ - 07 Nisan 2016 Perşembe 09:41

Minik öğrenciler savaştan kaçan akranları için konser verdi

A
A
A
Minik öğrenciler savaştan kaçan akranları için konser verdi

Bayrampaşa'da Hacı İlbey İlkokulu öğrencileri, ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukların eğitim masraflarını karşılamak için konser verdi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner'in eşi Melahat Aydıner'in yönettiği 'Bir Kalem de Bizden Olsun' projesi kapsamında, Hacı İlbey İlkokulu öğrencileri Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde çocuk korosu konseri düzenlendi. Konserde satılan biletlerden elde edilen gelir ile Suriye'den Türkiye'ye gelen çocukların 2 yıllık eğitim ihtiyaçları karşılanacak.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören, protokol konuşmaları ile devam etti. Konuşmaların ardından sahneye Hacı İlbey İlkokulu öğrencilerinden oluşan çocuk korosu çıktı. Seslendirilen şarkılara öğrencilerin velileri bir yandan eşlik ederken diğer yandan da cep telefonları ile o anları kaydetti. Öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı.

"BİZ KAPILARIMIZI AÇACAĞIZ"
Türkiye'nin yaklaşık olarak 3 milyon Suriyeli'ye kucak açtığını ifade eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "İsterse onlar olmasınlar. Biz kapılarımızı açacağız. Eğitim ve öğrenimin dışında Bayrampaşa Belediyesi olarak, 5 bine yakın Suriyeli aileye her türlü maddi ve manevi yardımları yapıyoruz. Hayır çarşımız ile birlikte Suriyeli yavrularımıza merhem olmaya devam edeceğiz" dedi. 

AHMET FARUK SARIKOÇ 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir