SPOR - 23 Kasım 2017 Perşembe 14:20

Motor sporları altın yıllarını yaşıyor

A
A
A
Motor sporları altın yıllarını yaşıyor

Kenan Sofuoğlu’nun dünya şampiyonlukları ile yükselişe geçen motor sporları, son yıllarda gençlerin de yakaladığı başarılarla birlikte altın yıllarını yaşıyor.

Beş kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Yağız Avcı’nın geçtiğimiz hafta Avrupa Ralli Kupası’nı kazanmasıyla rallide de üst seviyeye ulaşan Türkiye motor sporları, bu sene Toprak Razgatlıoğlu’nun Avrupa ikinciliği, 14 yaşındaki ikiz kardeşlerden Can Öncü’nün dünya üçüncülüğü ve kardeşi Deniz Öncü’nün Asya şampiyonluğuyla zirve yaptı.

Türkiye’nin en çok takip edilen spor dallarından olan motor sporları, ülkemizde artık sadece MotoGP ve Formula 1 gibi dünyaca ünlü organizasyonlarla değil, Türk pilotların başarılarıyla da konuşuluyor. Kenan Sofuoğlu’nun taşıdığı ve sonrasında Yağız Avcı, Toprak Razgatlıoğlu, Can ve Deniz Öncü gibi isimlerin devraldığı bayrak, motor sporlarının daha da ilgiyle izlenmesini sağlıyor. Sofuoğlu’nun 2007, 2010, 2012, 2015 ve 2016 yıllarında Supersport kategorisinde dünyanın en iyisi olmasının ardından Red Bull Rookies Cup projesinden çıkan Toprak Razgatlıoğlu da başarıdan başarıya koştu. Türk motor sporlarının en önemli yıldızlarından biri olarak kabul edilen, geçen sene de Avrupa Superstock1000 Şampiyonası’na katılan genç sürücü, genel klasmanda ikinci sırayı almıştı. Toprak Razgatlıoğlu, gelecek sezon WorldSBK organizasyonunun en prestijli kategorilerinden olan Superbike’da yarışacak.

Bu sporcuların başarılarını 2002 doğumlu ikiz kardeşler Can ve Deniz Öncü takip etti. Sporun geleceği olarak gösterilen ikizler, geçtiğimiz sezon Red Bull Rookies Cup ile maceralarına başladı. Can Öncü üçüncü, Deniz Öncü de dördüncü oldu. Sonrasında Asya Yetenek Kupası’nda mücadele eden ikiliden Deniz Öncü, şampiyonluk elde etti. Kardeşi Can da podyumun üçüncü sırasını kaptı.

Başarıları dünyaca ünlü otoriteler tarafından da fark edilen ikiz kardeşler, gelecek sezon ise Red Bull KTM Ajo takımıyla FIM Cev Repsol Moto3 Küçükler Şampiyonası’nda mücadele edecek.

Rallide ise Yağız Avcı, Türkiye şampiyonluklarının ardından kazandığı FIA Avrupa Ralli Kupası’yla gündeme geldi. 2015’te Murat Bostancı’nın sahibi olduğu kupayı babası Nejat Avcı’dan 20 yıl sonra bir kez daha ülkemize getiren Yağız Avcı, 2012’de de Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu unvanını almıştı.

Kıtanın en önemli turnuvalarından Avrupa Ralli Şampiyonası’nda da Castrol Ford Team Türkiye, takımlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu olmayı başardı ve yükselişi devam ettirdi.

Genç neslin gelecek vaat eden isimlerinden Ayhancan Güven de umut verdi. Bu sene içinde Porsche Carrera Kupası’nın genel klasmanında lider duruma gelen Güven, ve Porsche Cup Benelux Zolder ve Porsche Carrera Fransa Kupası’nı kazanmakla kalmadı, Porsche Kupası Le Mans ayağında dördüncülük, Dijon’da da beşincilik elde etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Önüne minibüs çıkınca direksiyonu kırdı, son sürat işyerine girdi Avcılar’da süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüse çarpmamak için manevra yapınca işyerine girdi. Kapı önünde uyuyan sokak kedisi ezilmekten son anda kurtulurken, yaşanan o anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz Salı günü Avcılar Firuzköy Mahallesi’nde yaşandı. Cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen bir araç, önüne çıkan minibüsü görünce panikleyerek direksiyonu kırdı. Panikleyerek aracın hakimiyetini kaybeden sürücü, kaldırım ve basamakları geçerek bir kafeye girdi. İşyerinin duvarını yıkan araç kapı ve kepenklere de zarar verirken, kapı önünde uyuyan sokak kedisi ise ezilmekten son anda kurtuldu. Yaşanan kazada araç kullanılamaz hale gelirken, sürücünün yanında bulunan vatandaş fenalık geçirdi. Yaşanan o anlar ise saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Yaşanan olay hakkında konuşan işyeri sahibi Cafer Duman, “Bir minibüs yola çıktı, cadde üzerinde süratli şekilde ilerleyen araç direksiyon hakimiyetini kaybederek işyerime girdi. Kapı önünde bulunan duvar yıkıldı ve kepenk zarar gördü. Korktuk, endişelendik. Düşük bir ihtimaldi aracın basamakları aşıp dükkana girmesi. Arkadaşların daha yavaş olması gerekirdi, Allah’tan can ve mal kaybı yaşanmadı. Araç ise kullanılamaz hale geldi. Araç içindeki arkadaşlardan biri de fenalık geçirdi, ambulans geldi arkadaşı götürdü ama bir yaralanma yaşanmadı” dedi Kafede besledikleri sokak kedisinin kaza sırasında kapıda yattığını ve ezilmekten son anda kurtulduğunu belirten Duman, “Bizim dükkanın kedisiydi o kedi. Kaza sırasında saniyelik refleksiyle kurtulmuş. Kazadan sonra da korkarak saklanmış. Sabah aradık bulduk ve yiyecek verdik. Çok sevindik ona bir şey olmadığına” diye konuştu.
Sakarya Yolda yatan köpeğin üzerinden otomobili ile geçti Sakarya’nın Karasu ilçesinde bir otomobilin yolda yatan köpeğin üzerinden geçip yoluna devam ettiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Ezilen köpeğin sahibi ve mahalle sakinleri, yaşanan acı olaya tepki gösterdi. Olay, Karasu Yalı Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde meydana geldi. Mahalle sakinlerinden Güler Yaşar’ın sahibi olduğu köpek, yol kenarında yattığı sırada bir arabanın üzerinden geçmesi sebebiyle yaralandı. Ayakları kırılan köpek, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne ait Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi altına alındı. Otomobil sürücüsünün, köpeğin üzerinden geçerek hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ettiği anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, üzerinden otomobil geçen köpeğin acı içerisinde yerde kıvrandığı anlar yer aldı. "Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz ama öyle bir şey olmadı" Yaşanan olaya mahalle sakinleri ve köpeğin sahibi Güler Yaşar tepki gösterdi. Yaşar, “Köpek yol kenarında yatıyordu, araba 14.58’de köpeğin üzerinden geçmiş. Tümseğin üzerinden geçtikten sonra hiç fren yapmadan geçti, hiç durmadı. Köpeğin sesini duyunca aşağıya indik, tedaviye gönderdik. Hızla gelip çarpmıyor. Yavaş yavaş geliyor, üzerinden geçiyor. Mahalle içinde çocuklar var, yaşlılar var. Bir hayvanın üzerinden geçiyor ve durmuyor. Tepkimiz bu yüzden. Telefonuna mı bakıyordu, önündeki hayvanı görmüyor. Nereye bakıyordu? Hızlı gelse, fren yapamasa kaza deriz. Öyle bir şey de olmadı” diye konuştu.