MAGAZİN - 08 Mart 2015 Pazar 11:11

Muazzez Abacı kadınlar için söyledi

A
A
A
Muazzez Abacı kadınlar için söyledi

Ünlü sanatçı Muazzez Abacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Başakşehir’de düzenlenen konserde sahne aldı. Kadınlar için şarkılarını seslendiren Abacı, “Dünyanın en muhteşem varlıkları kadınlardır” dedi.

Başakşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü özel bir programla kutladı. Türk Sanat Müziği’nin güçlü seslerinden duayen sanatçı Muazez Abacı'nın konuk olduğu gece Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Geceye Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ömer Tama ve çok sayıda Başakşehirli katıldı. Programda, Kadınlar Günü'ne özel programa katılan tüm kadınlara karanfil dağıtıldı.
Türk Sanat Müziği'nin en sevilen şarkıları Vurgun, Silemezler Gönlümden, Ayva Çiçek Açmış, Gurbet, Gözlerim Doğuyor Gecelerime gibi parçalarını Abacı, Başakşehirli sanatseverle birlikte seslendirdi. Kadınların her güzelliği hak ettiğini söyleyen Muazzez Abacı bu özel günde sahne almaktan dolayı gurur duyduğunu belirtti. Yıllara rağmen sesi ve sahne enerjisiyle kendine hayran bırakan duayen sanatçı, tüm parçalarını izleyicilerle birlikte seslendirdi.

“KADINLAR DÜNYANIN EN MUHTEŞEM VARLIKLARI”
“45 yıldır beni sevenlerin alkışları bana güç verdi” diyen Muazzez Abacı geceyle ilgili duygularını paylaştı.
Abacı, "Sahneye çıktığım zaman kendimi 25 yaşında gibi hissettim bana bu şerefi verip bu güzel duyguyu bahşettiğiniz için binlerce teşekkür ediyorum. Ilımlı, klasik, modern karışık bir repertuarımız var bu akşam inşallah herkes beğenir. Burası muhteşem bir yer ve ambiyans, sanatçıların, herkesin ruhunun aydınlandığı bir yer. İnşallah her bölgede bu denli aydınlık mekanlarımız olsun. Belediyeler, yerel yönetimler bu tarz etkinlikleri daha çok arttırır diye umuyorum. Hak eden sanatçıların hakkını sonuna kadar veren bir yönetim var. Bundan dolayı çok müteşekkirim. Bugün çok özel bir gün için buradayım. Dünyanın en muhteşem varlıkları kadınlardır. Analarımız, bacılarımız, nenelerimiz yani biz kadınlar olmasa dünya yarım kalır. Allah bütün kadınların gönlündeki muradını versin" diye konuştu.

Konser sonunda sanatçıya çiçek takdim eden Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demiralay, “Türk sanat dünyasının en güçlü seslerinden olan sizleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle davet ettik ve bizi kırmadınız çok teşekkür ediyoruz. Tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Kadınlarımız sevgiye sevilmeye layıktır. Muazzez Abacı da bir Türk kadını nasıl olmalıdır sorusunun en güzel cevabı” diyerek teşekkürlerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya ALKÜ Hastanesi’nde Çocuk Nöroloji Uzmanı göreve başladı Alanya ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çocuk nöroloji uzmanı olarak atanan Celil Yılmaz hasta kabulünü başladı. Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Celil Yılmaz’ın atanmasıyla birlikte hastanede daha önceden bulunmayan Çocuk Nörolojisi branşında hizmet verilir duruma getirildi. Çocuk Nöroloji Uzmanının göreve başlamasıyla ilgili açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Yılmaz Güler, “Sağlık Bakanlığı’mızın desteği, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’müzün girişimleriyle, hastanemiz sağlıkta büyük ve güçlü bir ivme kazanmaktadır. Her geçen gün biraz daha büyüyerek yeni branşlarımız ve yeni hekimlerimizle birlikte daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetini sunmaya çalışmaktayız. Çocuk Nöroloji Uzmanımız Dr. Celil Bey’inde hastanemize gelmesiyle birlikte nörolojik rahatsızlığı bulunan çocuk hastalarımızın tedavi için ilçe dışına gitmelerine gerek kalmayacaktır“ ifadelerine yer verdi. Çocuk nörolojisinin ilgilendiği hastalıklar nelerdir? Hasta kabulüne başlayan Uzm. Dr. Celil Yılmaz, uzmanlık dalı hakkında şu bilgileri verdi: “Çocuk nörolojisi hekimlerinin takip ettikleri, teşhis ve tedavisini gerçekleştirdikleri hastalıklar beyin ve sinir sistemine ilişkindir. Hastanemizde çocuklarımızda görülen; ateşli havale, epilepsi (havale, sara) hastalığı, baş ağrısı, migren, erken doğan bebeklerin izlemini, serebral palsi (beyin felci), hareket bozuklukları, öğrenme ve konuşma güçlükleri, katılma nöbetleri, inme (felç) rahatsızlıkların takip, tedavi ve izlenimini başarıyla yapmaktayız. Artık vatandaşlarımızın çocuklarının nörolojik rahatsızlıkları için şehir dışına gitmesine gerek yok. Çocuk Hastalıkları hekimlerimize görülen hastalarımız meslektaşlarımın uygun görmesi halinde bölümüme hastalarımızın randevu alabilmesi için yeşil alan açmaktadır”.