EKONOMİ - 02 Temmuz 2008 Çarşamba 09:34

Muhtar Kent resmen zirvede

A
A
A
Muhtar Kent resmen zirvede

Muhtar Kent, dünyanın en büyük alkolsüz içecek şirketi Coca-Cola'da CEO görevini resmen devralarak en üst düzey yönetici konumuna geldi.

Görev devri nedeniyle Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "Muhtar Kent'in Coca-Cola Şirketi'ni daha da ileri başarılara taşımasının beklendiği" vurgulandı.


Önceki CEO Neville Isdell'e gösterdiği üstün liderlik için teşekkür eden Muhtar Kent, "Yönetim Kurulumuzun şahsıma gösterdiği güvene müteşekkirim. Şirketimizi önümüzdeki yıllarda daha ileri noktalara taşımak yolundaki beklentileri gerçekleştirebilmem konusunda bana gösterilen bu güvenden büyük onur duyuyorum" şeklinde konuştu.


Muhtar Kent, Coca-Cola Şirketinde CEO ve Başkanlık görevlerini üstlenirken, 65 yaşındaki eski CEO Neville Isdell de Nisan 2009 tarihindeki genel kurul toplantısına kadar yönetim kurulu başkanlığı görevine devam edecek.


The Coca-Cola Company bünyesine 1978 yılında Atlanta'da katılan Muhtar Kent, Atlanta, İtalya ve Hollanda'daki değişik Satış ve Pazarlama görevlerinden sonra, 1985 yılında şirketin Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü olarak atandı. 1989-1995 yılları arasında ise, The Coca-Cola Company'nin 23 ülkedeki faaliyetlerini yönetmek üzere Doğu ve Orta Avrupa Bölümü Başkanı unvanını aldı.


1995-1998 yılları arasında Coca-Cola sisteminin önde gelen şişeleyici ortaklarından Amatil Avrupa'nın Murahhas Azası olarak görev yapan Muhtar Kent, 1999-2005 yılları arasında, Türkiye'de Coca-Cola İçecek'in en büyük hissedarı Efes İçecek Grubu'nun Başkan ve Murahhas Azalığını yürüttü.


The Coca-Cola Company'ye 2005 yılı Mayıs ayında Kuzey Asya, Avrasya ve Orta Doğu Bölgeleri Grup Başkanı olarak geri dönen Muhtar Kent, 2006 Ocak ayında şirketin Kuzey Amerika dışındaki tüm ülkelerdeki faaliyetlerini yönetmek üzere Coca-Cola International Başkanı olarak atandı.

2006 sonunda İcra Başkanlığı (COO) görevine getirilen Muhtar Kent, 1 Temmuz 2008 itibariyle Coca-Cola şirketinin en üst düzey yöneticilik görevini üstlenmiş oldu.


İngiltere'deki Hull Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Muhtar Kent, İdari Bilimler dalındaki yüksek lisans diplomasını ise London City Üniversitesi'nden aldı. Defne Kent'le evli olan Muhtar Kent'in, Selin ve Cem adlı iki çocuğu bulunuyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir