GÜNDEM - 03 Şubat 2017 Cuma 10:17

Mülteci çocuklara bir el de Eminevim’den

A
A
A
Mülteci çocuklara bir el de Eminevim’den

Eminevim Habibullah Geredevi Vakfı’nın (HAGEV) Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nden hibe alarak hayata geçirdiği Suriyeli Mülteci Çocuklarla El Ele Projesi Gala Töreni gerçekleştirildi.

HAGEV, Üsküdar Üniversitesi ve CEIPES (İtalya) kurumlarının ortaklığı ile yürütülen proje ile mülteci çocukların eğitim şartlarının Türkiye’de geliştirilmesi, çocukların sosyal, ekonomik ve yasal haklar konusunda Avrupa Birliği ve Türkiye arasında bilgi alışverişinin artması ve mülteciler konusunda çalışma yapan kurumlar arasında iş birliğinin sürdürebilir olması amaçlanmıştı. Projenin son faaliyeti olarak da “Suriyeli Mülteci Çocuklarla El Ele Projesi Gala Töreni” Mercure Otel’de yapıldı.

“BU İNSANİ BİR GÖREVDİR”

HAGEV Vakfı tarafından desteklenen projeden dolayı heyecan duyduklarını ve gururlandıklarını dile getiren Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, “Mülteci çocukları kesinlikle kendi hallerine ve sokaklarda bırakmamamız lazım. Sonuçta sokaklarda ve eğitimsiz şekilde büyüyen çocuklar ileride hem ailelerine hem de topluma zararlı hale gelebilirler. Onları ülkece ne kadar çok sahiplenirsek o kadar çıkabilecek problemleri de önlemiş oluruz. Ayrıca bu insani bir görevdir. Komşumuz olan bir ülkede şuan bir sıkıntı yaşanıyor. Biz de komşuluk görevi olarak üzerimize düşen ne varsa yaparak yardım edeceğiz ki yarın bizim de ihtiyacımız olduğu zaman onlar da bize yardım edebilsinler” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“MÜLTECİLERE DEĞER VERİLMİYOR”

Emin Üstün dünyada mültecilere karşı olan tutumları da eleştirerek, “Günümüzde maalesef insana kıymet vermeyen büyük bir kesim var. Bugün kalkınmış ülkeler istediğimiz şekilde mültecilere ve mülteci çocuklara değer vermiyor. Umarım bu durumun yanlış olduğunun farkına varırlar ve mültecilere, kimsesizlere ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatırlar” dedi.

ÇOCUKLAR İÇİN AFRİKA’YA KADAR UZANAN YARDIM ELLERİ

Son olarak özellikle kurum ve vakıf olarak çocuklara karşı hassasiyetlerini dile getiren Üstün, “HAGEV özellikle çocuklara karşı özel sorumluluklar üstleniyor. Bizler muhtaç çocuklar için elimizden geleni gerçekten yapmaya çalışıyoruz. Sadece Türkiye’de değil Afrika’ya kadar uzanan çalışmalarımız var. Bu çalışmalara gücümüz yettiği kadar da devam edeceğiz. Umarım herkese örnek olabileceğimiz bir ortam oluşturabilmişizdir” ifadelerini kullandı.

“SAVAŞ MAĞDURU ÇOCUKLAR YUVALARINDAN KOPARILDI”

HAGEV Mütevelli Heyeti Başkanı Kemal Abdurrahman Üstün de mülteci çocukların yaşamış olduğu sıkıntılara vurgu yaparak, “Savaş mağduru çocuklar çeşitli sahalarda bu muhaceretleri boyunca ıstıraplar yaşayıp yuvalarından koparıldılar. Bizler de zaten fazlasıyla bu sıkıntılara maruz kalmış çocuklar için 200 aile ile birebir temas kurarak eğitim, topluma entegrasyon ve psikolojik sorunlar gibi konular başta olmak üzere çözümler üretmeye çalıştık. Alanında uzman kişilerle birlikte proje kapsamında bir çocuğun gelişimi için ne gerekiyorsa eğitim, spor, eğlence, sanat ve spor gibi alanlarda çalışmalar yaptık. Bizler gücümüzün yettiği kadarıyla elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Aslında daha da çok şey yapılması lazım. Avrupa çok az sayıda mülteci alıyor. Bu yüzden daha özel çalışmalar yapabiliyorlar. Fakat Türk insanı bugün 3 milyonun üzerinde mülteciye hizmet veriyor. Bu yüzden doğal olarak taleplerimiz fazla bu yüzden işimiz hiç de kolay değil” diye konuştu.

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Ergün tedavi gördüğü hastaneden taburcu oldu Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geçirdiği rahatsızlığın ardından yapılan tedaviye alerjik reaksiyon gösterince Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne yatırıldı. Bugün sabah saatlerinde taburcu olan Başkan Ergün, "Bana dua eden çok insan olduğunu biliyorum. Onlara da şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bugün biraz daha dinleneceğim. Yarın ve cumartesi günü yine vatandaşlarımızla kucaklaşacağız" dedi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, salı günü rahatsızlanarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesine başvurdu. Burada yapılan tedaviye alerjik reaksiyon gösteren Başkan Ergün, hastaneye yatırıldı. Tedavisi tamamlanan Başkan Ergün, bugün sabah saatlerinde taburcu edildi. Evinde istirahat eden Başkan Ergün, yarın itibariyle seçim çalışmalarına kaldığı yerden devam edeceğini bildirdi. Başkan Ergün, “2 gün önce bronşlarla ve ses tellerimdeki sıkıntıyla ilgili bir serum almak için hastaneye geldim. Son 2-3 güne girdiğimiz bu süreçte bir takviye yapalım demiştim. Ancak, serumu alırken ilave bir ilacın verilmesiyle bir alerjik reaksiyon oluştu. Bu alerjinin etkileri vücutta bazı tepkimelere sebebiyet verdi. Çok şükür ilk 24 saat içerisinde hemen doktorlarımız, hemşirelerimiz gerekli muayeneleri, her türlü tedbirleri aldılar ve bizi sağlımıza kavuşturdular. Ancak tedbir amaçlı hastanede kalmaya devam ettik. Hepimize öncelikle geçmiş olsun diyorum. Gerçekten zor bir süreçti. Bu süreci geride bıraktık. Tabiki, dualarımız var, hayırlarımız var. Vatandaşımızın gönül bağıyla bağlılıkları, duaları bizlere ulaştı. Bugün, şu saatte sağlığımın çok iyi olduğunu buradan ifade ediyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bana dua eden çok insan olduğunu biliyorum. Onlara da şükranlarımı sunuyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Bugün biraz daha dinleneceğim. Yarın ve Cumartesi günü yine vatandaşlarımızla kucaklaşacağız inşallah” dedi.
Düzce Tekerlekli sandalyesiyle kapı kapı gezip oy istiyor DÜZCE (İHA) – Düzce’de yaşayan cam kemik hastası Esat Balcı, belediye meclis üyesi adayı olarak tekerlekli sandalyesiyle kapı kapı dolaşıp Balcı, seçmenlerle buluşuyor. Düzce’nin Yığılca ilçesinde ikamet eden doğuştan cam kemik hastası Esat Balcı (30), hem yaşamın içinde olmak hem de engelleri ortadan kaldırmak için farkındalık çalışmalarına imza atıyor. Üniversite eğitimini de Düzce’de tamamlayan Balcı, Yeniden Refah Partisi Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. Tekerlekli sandalyesiyle ilçede kapı kapı gezen Balcı, seçmenlerden oy istiyor. 5 yıl önce de muhtar olmak için aday olduğunu söyleyen Balcı, "Az bir oyla kaybettim, nasip olmadı. Bu seçimlerde Yeniden Refah Partisinin yönetiminde yer almıştım. Encümen olmaya da niyetim vardı. Yönetim takdir gösterdi ve 2. sıradan belediye meclis üyesi adayı olarak listeye girdim" dedi. Esat Balcı, ihtiyacı olan herkese el uzatacağını ifade ederek, "Ben 7’den 77’ye her insanla görüşen, 7 gün 24 saat sürekli irtibat halinde olan, başkan kadar ön planda olan bir insanım. İhtiyacı olanların her türlü sorunlarını çözeceğime inanıyorum. Engelli birey olduğunuzda açılmayacak kapı olmadığını biliyorum. İlçemde de çevrem, adaylığımın çok iyi olduğunu söylüyor. Bu ilçeye katabileceğim çok özel çalışmalarım olduğunu herkes biliyor. Bizde kazanmak için çalışıyoruz" diye konuştu.