GÜNDEM - 23 Temmuz 2014 Çarşamba 12:14

Mustafa Destici'den Kadir Gecesi mesajı

A
A
A
Mustafa Destici'den Kadir Gecesi mesajı

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Kadir Gecesi’nin tüm evreni kuşattığı bir bağışlama ve af gecesi olduğunu belirtti.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Kur’an-ı Kerim’in nazil olduğu Kadir Gecesi; esenliğin tüm evreni kuşattığı bir bağışlama ve af gecesidir. Bu geceye ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kutlu gecenin ülkemiz başta olmak üzere tüm dünyaya sevgi ve barışın tesis edilmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz. Hakkında nazil olan müstakil bir süre ile Cenab-ı Hak tarafından içinde Kadir Gecesi olmayan bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi, tüm insanlık için hayırlara vesile olur inşallah. İnsanlık değerlerinin sık sık bozulduğu, düşünce ve niyetlerin bulandırıldığı, vicdanlarda bütün insanlığı kucaklayacak umumi merhamet duygularının zayıfladığı, fertlerin çözülmeye ve mutsuzluğa doğru sürüklendiği günümüzde kalpleri iman esasları üzerine sabitlemek, niyetleri salih amellere yönlendirmek ve tüm davranışlarımızı sevgi, güler yüz, anlayış ve kardeşlikle bütünleştirmek önem arz etmektedir. Bu anlamda bu kutlu gecenin bu şuurla hareket etmemize neden olacak birçok fırsatları içerisinde barındırmaktadır” dedi.

Destici mesajını şöyle tamamladı:
“Öte yandan, yakın ve uzak coğrafyamızda Gazze’de, Suriye’de, Irak’ta, Türkmen illerinde, Arakan’da ve Doğu Türkistan’da Müslümanların maruz kaldığı zulüm, şiddet, cinayet ve insanlık dışı eylemler Ramazan sevincimizi buruk bir şekilde yaşamamıza sebep oldu. Küresel emperyalistlerin, işbirlikçi diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı sadece dua ederek değil, yargı gününde hesaba çekilmeden önce ‘elimizde imkân olup da neleri yapmadık’ sorusunu kendimize sormak ve gereğini yapmak hepimizin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle partim ve şahsım adına aziz milletimizin, soydaş ve dindaşlarımızın bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ni tekrar kutluyorum. Bu gecenin ülkemizin, İslâm âleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum.”  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman "Minik eller büyük hayaller” projesi Adıyaman’da devam ediyor Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile başlatılan proje kapsamında, ’Minik eller büyük hayaller’ temalı etkinliklerde çocuklar eğlenirken öğreniyor. 22-26 Nisan haftasında gerçekleşen etkinliklerde matematikten kodlamaya, kültür-sanattan eğitime birçok alanda sunulan etkinliklerle çocuklar hoşça vakit geçiriyor. 23 Nisan Çocuk Şenliği etkinlikleri kapsamında hafta boyunca Adıyaman’da halk eğitimi merkezlerince akıl zeka oyunları, bilim, sanat, seramik, ebru, çini, resim, mutfak atölyesi, geleneksel sanatlar ve kültürel mirasın tanıtılması, fotoğraf sergisi, ağaç dikimi ve spor faaliyetleri gibi birbirinden farklı etkinlikler düzenleniyor. Çocukların yenilikçi, problem çözen, farklı düşünen ve pozitif kişilik özelliklerine sahip olmalarının hedeflendiği "Minik eller büyük hayaller" programı kapsamında hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerle, 4-14 yaş aralığındaki çocuklar ve gençlerin bireysel yeteneklerini fark etmesi ve doyasıya eğlenmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızı çocuklarımıza tanıtmak, çocuklarda yeni ilgi alanları oluşturmak ve çocukların yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla yola çıkılan ’Minik eller büyük hayaller’ projesiyle Adıyaman’da çok farklı etkinliklere imza atıyoruz. Evlatlarımıza ebru, resim, çini, mutfak atölyesi, ağaç dikimi ve spor atölyeleri gibi pek çok alanda halk eğitim merkezlerimizin kapısını açarak geleceğimiz olan çocuklarımızla kültür ve sanatı buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.
Samsun Geleceğin mühendisleri için iş birliği Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nde çalışmalarını yürüten Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği(MÜDEK) sayesinde ’daha iyi yetiştirilmiş ve nitelikli’ mühendislerin mezun edildiğini açıkladı. MMO Samsun Şubesi, Samsun Üniversitesi(SAMÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Paydaş Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Toplantıya SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve MMO Samsun Şube yöneticileri katıldı. Toplantıda, SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Keleş, bölüm tanıtımını yaptıktan sonra MÜDEK başvuru hazırlıkları hakkında katılımcılara detaylı bilgi aktardı. Gürkan’dan MÜDEK’e övgü Toplantı ile ilgili basına bilgi veren MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, MÜDEK’in, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaptığını hatırlatarak, "MÜDEK, Türkiye’de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunuyor. Böylece güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli mühendisler yetiştirilerek toplumun refahının ileri götürülmesine katkı sağlanıyor" dedi. Eğitim kalitesinde artış MÜDEK’in Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE-European Network for Accreditation of Engineering Education) ile International Engineering Alliance(IEA) Washington Accord’a üye olduğunu da hatırlatan Kadir Gürkan, "SAMÜ Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü, bu kapsamda başladığı çalışmalarını devam ettiriyor. Bu çalışmalar, öğrencilerimizin eğitim kalitelerinde önemli artışa yol açacaktır" diye konuştu.
Niğde Niğde’de İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı yapıldı Mesleki eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, istihdam politikalarının oluşturulması ve işsizliğin önlenmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla oluşturulan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 81 ilde eş zamanlı yapılan, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi katılımı, ’İİMEK’lerin Etkinleştirilmesi Özel Gündemi’ ile Vali Cahit Çelik başkanlığında toplandı. Toplantıda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın çevrimiçi katılımı ile ’İİMEK’lerin Etkinleştirilmesi Özel Gündemi’ görüşüldü, daha sonra Niğde’de yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının engelli bireylerin mesleki eğitimi ve istihdamı alanında daha etkin görev almasına yönelik çalışmalar yapılması, kadın istihdamının artırılması, kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi amacıyla tüm paydaşlar ile işbirliği içerisinde Kadın Girişimciliği ve Kadın Kooperatifçiliği Çalıştayı düzenlenmesi kararı görüşüldü. Yapılan toplantıda ayrıca Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan Mesleki Eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği 2024 Mart ayı raporu ile İİMEK Denetim Kurulu faaliyetleri değerlendirildi. Bu çerçevede İİMEK’lerin daha etkin hale getirilmesi amacıyla tüm katılımcı kurumların işbirliğinde çalışılması yönünde karar alındı.