ASAYİŞ - 06 Eylül 2016 Salı 10:46

Mutfak tüpleriyle kendisini patlatmaya çalıştı

A
A
A
Mutfak tüpleriyle kendisini patlatmaya çalıştı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde eşinden ayrılan bir kişi, mutfak tüpleri ile kendisini patlatmaya çalıştı. Patlamada bazı binalar ve araçlar zarar görürken, kendisini patlatmaya çalışan kişi ise ağır yaralandı.

Olay, sabah saatlerinde Kavaklık Mahallesi Ulus Sokak üzerindeki 2 katlı binanın zemin katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evli ve 2 çocuk babası Serdar K. (33) bir süre önce eşinden ayrılınca bunalıma girdi. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki hesabından eşinin kendisini sürekli polise ve savcılığa şikayet ettiğini, buna dayanamadığını, tüm mal varlığının oğluna kalmasını ve eşinin mezarına gelmesini istemediğini belirten bir intihar notu yazan Serdar K., sabah saatlerinde çocuklarının odasına girerek üç adet mutfak tüpünün gazını boşaltmaya başladı. Şahıs, bir süre sonra elindeki çakmağı ateşleyince, odada biriken gaz patlamaya neden oldu. Büyük bir gürültü ile patlayan tüpler 2 katlı binanın zemin katı ve etraftaki bazı binalar ile araçlarda büyük hasara yol açarken, Serdar K. ise ağır yaralandı. Demir parmaklıkların arasından çıkıp kendini dışarı atmayı başaran Serdar K., mahalle sakinlerinden yardım istedi. Mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri önce yangını kontrol altına alırken, 112 sağlık ekipleri de Serdar K.’ye müdahale etti. Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Serdar K.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Sabah erken saatlerde yaşanan patlamaya uyanan mahalle sakinleri ise sokağa döküldü. Patlama sesine uyanıp sokağa indiklerinde, Serdar K.’nin demir parmaklıkların arasından dışarı çıkıp ‘Beni kurtarın’ diye bağırdığını söylediler.

Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, gaz kaçağı sonucu yaşanan patlamada çevredeki ev ve iş yerleri ile bazı araçların zarar gördüğünü söyledi. Ateş, patlamada bir kişinin ise ağır yaralı olarak evden çıkartılıp hastaneye sevkini sağladıklarını söyledi.
Polis olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. 

Vedat Kılıç

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.