GÜNDEM - 23 Mayıs 2017 Salı 14:19

Muzlardan piyano yaptı

A
A
A
Muzlardan piyano yaptı

Manisa'da Kodla(Ma)nisa 2. Festivalinde 6. sınıf öğrencisi tarafından muzlara bağlanan elektrotlarla ve yazılımlarla yapılan piyano büyük ilgi gördü.

Manisa'da eski Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından hayata geçirilen ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yürütülen Kodla(Ma)nisa Proje Festivali sergisi açıldı. Manisa Büyükşehir Fuar Alanında açılan sergide il genelindeki öğrenciler yazılım, robotik ve tasarım uygulamalarını sergiledi. Serginin açılışına katılan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, "Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığımızca finansal desteğini esirgemeyip arkadaşlarımızın motivasyonunu en üst seviyede projeyi yürüttük. Şu anda 46 bin orta okul öğrencimiz proje kapsamında öncelikle okullarında, sonrasında da her ilçede yapılan Kodla(Ma)nisa atölyelerinde çalışmaya devam ediyorlar. Örnek bir çalışma oldu. Milli Eğitim Bakanlığımız önümüzdeki yıl olmasa bile bir sonraki yıl müfredata almayı düşünüyor. Bu manada Manisa'nın öncülük yapması ulusal ve uluslararası düzeydeki yarışmalarda Manisa'yı temsil eden öğrencilerimizin derece yapıyor olması hepimizi gururlandırıyor" dedi.

6. sınıf öğrencisi muzdan piyano yaptı
Fuarda 6. sınıf öğrencisi tarafından muzlardan yapılan piyano ise ilgi gördü. Manisa'nın Gördes ilçesinde Şehit Özcan Yıldız Ortaokulunda okuyan 6. sınıf öğrencisi Emir İlkutlu, muzlara bağladığı elektrotlar ve devrelerle aradaki yazılım sayesinde her bir muzda farklı bir nota kodlayarak piyano yaptı.
Manisa'nın Akhisar ilçesinde okuyan 6. sınıf öğrencisi Hasan Mert Akdeniz de sürücüler için bir proje hazırladı. Projeyle yollarda bulunan sensörler sayesinde hava ısı belli bir derecenin altına düştüğünde yoldaki gizli buzlanmayı yol kenarında yanan kırmızı ışıklar sayesinde sürücüler uyarılacak.
Kodla(Ma)nisa 2. Festivali sonunda düzenlenecek yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.
Kodla(Ma)nisa Festivalinin açılış törenine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mümtaz Kahya, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Aykut Yeniçağ 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.