DÜNYA - 24 Temmuz 2017 Pazartesi 14:03

Myanmar’da domuz gribi tehdidi

A
A
A
Myanmar’da domuz gribi tehdidi

Myanmar’da domuz gribi nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, en az 13 kişide ise domuz gribi tespit edildi.

Myanmar Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından yapılan açıklamada, domuz gribi nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiği ve ülkenin çeşitli bölgelerinde en az 13 kişide virüs tespit edildiği belirtildi. Yangon Hastanesi Başhekimi Doktor Aye Ko Ko, hastanede tedavi edilen hastaların durumlarından endişe ettiklerini ifade etti. Doktorlar ve hükümet yetkililerinin konuya ilişkin basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi. Öte yandan, Myanmar vatandaşları virüsten korunmak için sokaklarda maske takarak dolaşıyor.

A(H1N1) tipi virüsten kaynaklanan domuz gribi, insanlarda hastalığa yol açan viral bir hastalık. Hastalık ilk kez Meksika ve ABD'de görülmüş ve daha sonra birçok ülkeye yayılmıştı. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova’da bisiklet yolu ağı genişliyor Yalova Belediyesi’nin Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde başlattığı yeni bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları, Kemer Köprü Caddesi’nden başlayıp 8. sokağa kadar devam edecek olan asfalt ve baskı işlemleri devam ediyor. Yalova Belediyesi, yeni bisiklet ve yürüyüş yolları için çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı yaşamı ve kent içinde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan bisiklet yolu projesinde Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki 8. Sokak’ta asfalt serimi devam ediyor. Toplam 770 metrelik yol güzergâhında çalışmalar, Kemer Köprü Caddesi’nden Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam edecek. Kemer Köprü Caddesi ile Şelale Sokak arasında kalan alanda ise dekoratif aydınlatmalar kullanılarak göze hitap edecek bir çalışmaya imza atılmak isteniyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmalarımızda aşınma tabakasının serimi ile baskı işlemleri eş zamanlı olarak devam ediyor. İlk olarak Kemer Köprü Caddesi’nden başlayan çalışmalar, yaklaşık 590 m uzunluğundaki Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam ediyor. Akabinde yaklaşık 180 metre uzunluğundaki 8. Sokak’ta da çalışmalarımızı da kısa sürede tamamlayacağız. Baskı çalışmamızın tamamlanması sonrasında dekoratif boyama asfalt boyama, çizgi çalışmaları, dekoratif aydınlatma ve peyzaj çalışmalarını da tamamlayarak yolumuzu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.