EĞİTİM - 04 Ekim 2017 Çarşamba 15:25

Nabi Avcı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinin açılış dersini verdi

A
A
A
Nabi Avcı, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinin açılış dersini verdi

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi açılış törenine Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı katıldı. Avcı, "Düşünce akımları bir tür akademik modanın sonucu olarak değişiyor. İletişimde de bu böyle" dedi.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı açılış töreni Milli Eğitim Eski Bakanı, Kültür ve Turizm Eski Bakanı, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi stüdyosunda gerçekleştirilen programa, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse de katıldı.

Program, Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Uslu yönetimindeki Türk Müziği Topluluğunun müzik dinletisiyle başladı. Konserin ardından Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı, müzisyenlere teşekkür plaketlerini ve belgelerini takdim etti.

Programın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Anık, uzun yıllar önce Prof. Dr. Nabi Avcı ile yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Marmara İletişim öğrencilerinin Türkiye’deki en yüksek puanları alarak geldiklerini ifade eden Dekan Anık, “Çok iyi, seçkin, amaç ve ideallerini belirlemiş öğrencilerimiz var” dedi.

Öğretim kadrosunun akademik başarısının yüksek olduğunun altını çizen Dekan Anık, “Sevgili öğrencilerimin inançlı olmasını istiyorum. İnançlı olmak demek, hayal kurmak demektir. Farabi İbni Sina ve Newton da inançlı adamlardı. Eğer böyle olursa medya sektörü de en nadide mensuplara sahip olacaktır” ifadelerini kullandı.

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Emin Arat, Marmara Üniversitesi’nin sahip olduğu imkanlar ile yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Marmara İletişimin Türkiye'nin en iyilerinden birisi olduğunu söyleyen Rektör Arat, fakültenin gelecek sene Göztepe Yerleşkesine taşınacağının da bilgisini paylaştı.

Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı açılış dersi konuşmasında, “Benim kuşağım, Türkiye’de iletişim alanında doktora yapan ilk kuşaktı. Türkiye’nin en iyi iletişimcilerinden ders aldık. Bu hocalardan birisi de Ünsal Oskay hocaydı” dedi.

Ünsal Oskay hocanın dekanlık yaptığı bir fakültede açılış programına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Kendisini sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

İletişim kavramını tanımlayarak açılış dersine başlayan Prof. Dr. Nabi Avcı, “Ekonomi, antropoloji ve linguistik iletişimi oluşturur' fikrini önemsiyorum. Ben buna psikiyatriyi de katıyorum. Düşünce akımları bir tür akademik modanın sonucu olarak değişiyor. İletişimde de bu böyle” şeklinde konuştu.

Açılış dersinin ardından Rektör Prof. Dr. M. Emin Arat, Prof. Dr. Nabi Avcı’ya teşekkür plaketi takdim etti. Program konser ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Miniklerden coşkulu 23 Nisan kutlaması Mersin’de 1. sınıf öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama töreni büyük ilgi gördü. Minik kalpler, Mersin Üniversitesi Spor Salonunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama törenini, salonu dolduran öğretmen ve velilerini gösterileri ile gururlandırdılar. Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, Mersinli Ahmet İlkokulu 1. Sınıf öğrencileri, büyük bir coşkuyla kutladı. Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, okul idarecileri, öğretmenleri, velileri ve öğrenciler birlikte çalışarak unutulmaz bir bayram kutlaması organize ettiler. Program, öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri,müzik performansları,izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Öğrenciler, sahnede yeteneklerini sergilerken, veliler de gururla izlediler. Ulusal egemenliğin sembolü olan TBMM’nin kuruluşunun 104. yıl dönümü olduğunu belirten Mersinli Ahmet İlkokulu Müdürü Yusuf Baltacıoğlu, "Bugün toprakları yağmalanan yüce bir ulusun, düşmanlarını yurttan atmak için ant içtiği gündür. Bugün yok edilmeye çalışılan bir ulusun tek bilek, tek yürek haline geldiği gündür. Bugün, harcı atalarımızın asil kanlarıyla yoğrulan, ulusal egemenliğimizin Türk çocuklarına bayram olarak armağan edildiği gündür. Bugün, dünya çocuklarının her yıl ülkemizde kutladığı ilk ve tek bayram günüdür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramıdır. Kutlu olsun" dedi. Baltacıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bugünlere kolay gelmediğini, bu kutsal topraklar uğruna yüz binlerce şehit ve gazi verildiğini aktararak, "23 Nisan gibi milli bayramlarımızın önemli bir anlamı daha vardır. Bu bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak tasada ve kıvançta bir olduğumuz günlerdir. Bu günde bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi konuşmalı ve düşünmeliyiz. Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk’ü büyük kılan sadece bıraktığı eserler değildir. Aynı zamanda yıllar öncesinden bugünü okuyabilmesi ve bugünlerimize de ışık tutan adımları atarak, ülkemize çağdaş medeniyetin yolunu açmasıdır" diye konuştu.