YEREL HABERLER - 15 Kasım 2013 Cuma 10:51

Vize Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Başkan Yılmaz’a Ziyaret

A
A
A
Vize Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Başkan Yılmaz’a Ziyaret

Kırklareli’nin Vize İlçesi Anadolu Lisesi Müdürü ve öğretmenleri okula yaptığı katkılardan dolayı Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’a makamında teşekkür ziyaretinde bulundular.
Ziyaret, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’ı makamında, Vize Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Çetin, Müdür Yardımcısı Zafer Dönmez ve Coğrafya öğretmeni Ersun Can katılımıyla gerçekleşti.
Vize Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Çetin, ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’ın lisenin 2005-2006 yılında eğitime başlamasından bu güne kadar olan süreçte önemli desteklerinin olduğunu belirterek “Vize ilçesinde ilk ders zilimiz 2005-2006 yılında, eskiden Ticaret Meslek Lisesi ve daha öncesinde ise Tekel binası olarak bilinen binada çaldı. Bu binanın okul amaçlı yapılmamasından dolayı fiziki şartlarının yetersiz olduğu hepimiz tarafından bilinmekteydi. Biz burada eğitime başladığımız gün öğretmenler odası, kalorifer tesisatının bakım ve onarımı, basketbol potası ve okul giriş kapımızın olmaması gibi eksikliklerimizi tespit ederek Belediye Başkanımıza bildirdik ve bu eksikliklerimiz hemen tamamlandı. 2013-2014 eğitim yılında ise alınan karar doğrultusunda Vize Lisesi tarafından kullanılmakta olan binaya taşınmamız sürecinde yine belediyeden büyük destek gördük. Bu yeni binamızın Müdür ve Müdür Yardımcısı ve Öğretmenler odasına çalışma masası, koltuk takımları ve stor perdeler ile yine bütün sınıflarımızın perdeleri Belediyemiz tarafından yaptırılmıştır. Ben Vize Anadolu Lisesi Müdürü olarak açıldığımız dönemden itibaren bizlere verdiği büyük destekten dolayı şahsım, öğretmen arkadaşlarım ve öğrencilerim adına Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz’a teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Vize Belediye Başkanı olarak seçildiği ilk günden itibaren yapacaklarının önceliğini eğitim ve öğretime verdiğini söyledi.
Eğitime yatırımın, geleceğe yatırım demek olduğunu ifade eden Başkan Yılmaz, “İlçemizdeki okullarımızdan gelen isteklere hep bu gözle baktım ve ihtiyacı bulunan her okula gereken desteği verdim, vermeye de devam edeceğim. Ben katıldığım her toplantı ve platformda okullarımızın fiziki şartları ile ilgili yetkilerin belediyelere devredilmesi gerektiği savunuyorum. Çünkü okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi eğitimcilerin işi değildir. Okul idarecileri okul binasının fiziki şartları ile uğraşmamalı, eğitimin ve öğrencilerin daha iyi ve kaliteli bir eğitim alması için gerekenleri araştırmak ve uygulamakla uğraşmalıdır. Okul binalarının fiziki şartlarının ve çevre düzenlemelerinin merkezi hükümet tarafından belediyelerin bütçelerine eklenecek bir ödenek ile belediyeler tarafından yapılması sağlanmalıdır. Böyle bir uygulamaya geçilmesi durumunda okul idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin daha rahat çalışabileceği ve eğitimin çok üst seviyelere çıkacağı kanaatindeyim” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir