EKONOMİ - 20 Ekim 2017 Cuma 16:08

Nar tanelerini yere düşürmeden yemeye çalıştılar

A
A
A
Nar tanelerini yere düşürmeden yemeye çalıştılar

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde düzenlenen 8. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmalarda narın tek bir tanesini bile yere düşürmeden en hızlı şekilde yiyebilmek ve elleriyle en fazla nar suyunu sıkabilmek için çaba sarf eden yarışmacılar zor anlar yaşadı.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde üretilen ve 2011 yılında Türk Patent Enstitüsünden marka tescili yapılan Gazipaşa çekirdeksiz narı için düzenlenen 'Gazipaşa Çekirdeksiz Nar Festivali'nin bu yıl 8'incisi düzenlendi. İlk defa açık alanda gerçekleştirilen festivalde gerçekleştirilen yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. 1 dakika içerisinde en fazla nar suyu sıkma, en kısa sürede tanesini düşürmeden nar yeme ve narlardan piramit yapma olmak üzere 3 ayrı kategoride düzenlenen yarışmalarda, yarışmacılar dereceye girmek için kıyasıya yarıştı.

1 dakikada 1 litre 100 gram narı elleriyle sıktı
İlk olarak en kısa sürede elle nar sıkma yarışması düzenlendi. 5 yarışmacının katıldığı yarışmada narları ikiye bölen yarışmacılar, elleriyle 1 dakika içerisinde en çok nar suyu elde edebilmek için yarıştı. Yarışma sonunda ise 17 yaşındaki Ömer Özen 1 litre 100 gram nar suyu sıkıp birinci olurken, diğer yarışmacılar ise bu derecenin altında kaldı.

Ganalı Steven de katıldı
Nar sıkma yarışmasının ardından düzenlenen ve 5 yarışmacının katılmasının planlandığı ancak Müslüman olmayan ve Gazipaşaspor’da forma giyen Ganalı Steven Mensah’ın da katılmak istemesi üzerine Narın Tanelerini Düşürmeden Yeme Yarışmasına 6 yarışmacı katıldı. Steven'in bu isteği vatandaşların takdirini topladı. Yarışmada, ikiye böldükleri narların tanelerini düşürmemek için titiz davranan yarışmacılar, narları tek tek parmaklarıyla seçip yedi, nar tanelerini düşürenler ise diskalifiye oldu. Yarışma sonunda 54 yaşındaki Murat Ergin birinci olurken, Elif Nur Yüksek de ikinci oldu. Yarışmaya katılan Ganalı Gazipaşaspor futbolcusu 20 yaşındaki Steven Mensah ise 1 tane nar düşürerek üçüncü oldu.

Son yarışma olan narlarla piramit yapma yarışmasında 2 dakika içerisinde 13 adet narla 4 katlı piramit yapan Sedat Karla birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren vatandaşlar, 1 gram altınla ödüllendirilirken, festivalin ilk günü akşam saatlerinde yerel sanatçıların sahne alacağı konserlerle son bulacak.

Suat Metin - Adem Akalan - Ahmet Mervan Taş

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.