GÜNDEM - 20 Eylül 2014 Cumartesi 12:56

Nilüfer’de yemek atölyesi

A
A
A
Nilüfer’de yemek atölyesi

Nilüfer Belediyesi, Bursa’da bir ilke imza atarak, Profosyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile ‘mutfak atölyesi’ açtı.


Nilüfer Dernekler Yerleşkesi’nde Bursa Profosyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile açılan atölye, yalnızca Nilüfer’e değil, bütün Bursa’ya hizmet verecek. 14 kişi kapasitesi olan mutfakta en az 6 kişi olmak üzere gruplar günde 4’er saat üç çeşit yemek yapabilecek. Atölyede günlük ücret 100, bir ay sürecek olan temel mutfak eğitimi ise 300 TL olacak.
Atölyenin açılışına büyük ilgi gösterilirken, başkan yardımcıları ve idareciler de yaptıkları yemek ve tatlılarla hünerlerini sergiledi. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı açılışta yapılan yemekler ve tatlılar davetlilerden tam not aldı.
Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, dünyada örneği olmayan bir yapılanmanın ürünü olan Dernekler Yerleşkesi’nin anlamlı bir projeye daha ev sahipliği yaptığını vurgulayarak, “Yerleşkemiz, son derece hareketli. İyi ki bu işi yapmışız dedirten bir adres. 2 yıl önce açtığımız Dernekler Yerleşkesi’nde şu ana kadar 87 bin kişinin katıldığı 4 bin 600 faaliyet düzenlendi. Bugün de Bursa Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile mutfak atölyemiz Bursalılar için kapılarını açtı. Nilüfer Belediyesi, bu atölyeyle de farklılığını ortaya koyacaktır diye düşünüyorum. Çünkü burada yemek yapmasını hiç bilmeyen için de, Osmanlı’dan dünya mutfağına kadar farklı tatları öğrenmek isteyenler için de imkan mevcut” dedi.
Yarışmada birinci Melahat Atlı, ikinci Aykut Çetin, üçüncü de Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ile meclis üyesi Beril Ünler oldu. Dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir