EKONOMİ - 20 Eylül 2018 Perşembe 11:41

Nobel ödüllü isimlerin okulu MIT’den Turkcell çalışanlarına özel eğitim

A
A
A
Nobel ödüllü isimlerin okulu MIT’den Turkcell çalışanlarına özel eğitim

Turkcell, dünyanın en ünlü bilim insanlarını yetiştiren Massachusetts Institute of Technology’nin uluslararası değerlendirme kriterlerine göre belirlediği en başarılı 25 mühendisine MIT laboratuvarlarında özel eğitim şansı sundu. MIT ve Turkcell Akademi işbirliğiyle hazırlanan 'MIT-Turkcell IOT Bootcamp' eğitim programı sayesinde, Turkcell mühendisleri, gelecek teknolojilerin ana kaynağı olan IOT konusunda MIT’inin önde gelen profesörlerinden eğitim aldı.

Türkiye’de çalışanlarına en fazla eğitim yatırımı yapan şirketlerden biri olan Turkcell, dünyanın en iyi üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology (MIT) ile yaptığı işbirliğine bir yenisini daha ekledi. MIT, Turkcell Akademi’yle birlikte çalışarak, tarihinde ilk kez bir şirket için günümüz ve geleceğin teknolojisi IOT’ye (Nesnelerin İnterneti) özel bir eğitim programı oluşturduğu belirtildi. Nobel ödüllü isimlerin okulu olarak bilinen MIT tarafından hazırlanan ve sadece Turkcell çalışanlarının faydalanabileceği 'MIT-Turkcell IOT Bootcamp' adını taşıyan programdan ilk etapta 25 Turkcell mühendisi yararlandı. Programın ilk katılımcıları, yine Turkcell’in çalışanlarına sunduğu, Digital Masters programını başarıyla tamamlayan 1000 kişi arasından seçildi. 

"Çalışanlarımızın eğitimi için yine dünyada bir ilke imza attık" 

Dünyada bir ilk olduğu kaydedilen ve sadece Turkcell çalışanlarının faydalandığı programla ilgili konuşan Turkcell Akademi Genel Müdürü Banu İşçi Sezen, "Turkcell, Türkiye’de çalışanlarına en fazla yatırım yapan şirketlerin başında geliyor. Küresel bir şirket olma vizyonumuz doğrultusunda sadece sunduğumuz hizmetlerle değil, insana kattığımız değerle de öncü olmayı hedefliyoruz. Bu anlayışla eğitim alanında çalışanlarımız için birçok ilke imza attık. Dünyanın en değerli üniversitelerinden biri olan MIT, yeni yaptığımız işbirliğiyle Turkcell çalışanlarına özel bir IOT programı hazırladı. Bu sayede 25 çalışanımız Boston’a giderek MIT’de bir hafta boyunca IOT konusunda dünyanın önde gelen akademisyenlerinden eğitim aldı. Mühendislerimiz aldıkları bu eğitimle sadece müşterilerimiz için değil Türkiye için sağlık, tarım, lojistik, çevre, eğitim gibi birçok alanda yenilikçi ürün ve servislerin yanı sıra global çözümler üretmeye devam edecek. Turkcell’de geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla başlattığımız bu tür programların sayısını ve çeşitliliğini daha da artırmayı planlıyoruz" dedi.

MIT-Turkcell IOT Bootcamp programı kapsamında Turkcell mühendisleri, başta IOT ve RFID’nin dünya standartları oluşturan MIT Dijital Öğrenme Başkanı Prof. Sanjay Sarma ve Prof Josh Siegel olmak üzere birbirinden önemli akademisyenler tarafından bir hafta boyunca Boston’da eğitim aldı. Eğitimler kapsamında, IOT mimarileri, IOT ve fiziksel dünya arasındaki ilişki, IOT tasarımı, birbirine bağlı ve akıllı cihazlar gibi konular ele alındı. Eğitim sonunda MIT tarafından Turkcell çalışanlarına dünya çapında geçerli MIT-Turkcell IOT Bootcamp sertifikası verildi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB Başkanı İmamoğlu’nun “İhaleye fesat karıştırma” duruşması ertelendi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “İhaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 31 Mayıs’a ertelenirken savcılık bilirkişi raporuna itiraz etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde “ihaleye fesat karıştırdığı” iddiasıyla 3 yıldan 7 yıla kadar hapis talebi ve “siyasi yasak” yargılandığı davanın bugün Büyükçekmece Adliyesi’nde görülmesine devam edildi. Davaya Başkan İmamoğlu katılmazken avukatları hazır bulundu. İmamoğlu ve beraberindeki 6 kişinin daha yargılandığı davada bilirkişi tarafından hazırlanan rapora savcılık tarafından itiraz edildi. Mahkemede İmamoğlu avukatının ve iddia makamının sözleri dinlendikten sonra bilirkişi raporuna iddia makamının da itirazının değerlendirilmesi üzerine duruşmanın 31 Mayıs saat 10.30’a ertelendiği açıklandı. Mahkeme sonrası açıklama yapan İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, konunun İmamoğlu açısından suç teşkil etmediğini ifade ederek, “Soruşturma izinin iptal edildiği bir danıştay kararı var. Bu danıştay kararına rağmen savcılık bir muhasebeciye bilirkişi incelemesi yaptırmıştır. Bu muhasebeci bilirkişi eylemlerini gözetim ve denetim görevini yerine getirmediği bahisle ihaleye fesat karıştırma kapsamında bir rapor sunmuştur. Bu rapor içerisinde gerçeklikle alakalı olmayan özellikle bir örnek verecek olursak Beylikdüzü Belediyesi’nde o dönemde iç denetçi olmamasına rağmen iç denetçinin yazılı raporu ve bildirimine rağmen bu ihaleyi iptal etmediğini ileri sürebilmiştir. Bu denli bir cürretkar bilir kişi raporu vardır. Danıştayın kaldırma kararına ve bilirkişi raporunda dahil bir sorumluluk ileri sürülememesine rağmen devam eden bir yargılamada bugüne kadar geldik” dedi. İBB Başkanı İmamoğlu’nun ara celsede verdiği ifade de ise, “ Görev yapan arkadaşlarımın hassas çalıştığına şahidim. Bahsi geçen olaylara hakim olmam mümkün değildir. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Suça konu ihaleyi hatırlamıyorum. Herhangi bir talimatım olmamıştır. Beraatimi talep ediyorum” dediği öğrenildi.